Yardım Anakart vidam yalama yaptı

Reaksiyon skoru
46
Arkadaşlar geçen gün termal macun sormuştum aldım.Lakin şöyle bir sorun var bencen önce bakımı yapan servis işlemci ve ekran kartı vidalarını çok sıkmış 3 tane vida yalama yaptı bastıra bastıra çevirmeyi denedim olmadı anakartıda riske atmak istemedim.

Çözüm nedir arkadaşlar,bitane servisi aradım size başka yerde anakart fiyatı çıkarırlar biz yaparsakda anakartın bozulma riskini göze alırsınız dedi napmam lazım

Benimde ekran kartımda böyle sıkışan vida vardı wd40 sıkıp biraz beklettim çıkmıştı sende tornavida ucunu bir ya da iki tık büyüğü ile denemeni tavsiye ederim ama dönmüyorsa zorlama

Yavaşça açmak ve fazla sıkmamak ama çoktan vida delikleri genişlediyse anlamı yok :)

Benimde ekran kartımda böyle sıkışan vida vardı wd40 sıkıp biraz beklettim çıkmıştı sende tornavida ucunu bir ya da iki tık büyüğü ile denemeni tavsiye ederim ama dönmüyorsa zorlama
Kapattım o gün açılmayıncada,düşününce nereye kadar böyle gitçek ?
Şuan mesela içindeki termal eskimiş belli oluyo ısınıyo biraz.

Hım yağlamak mantıklı olabilir sürtünmeyi azaltır

Ancak wd40 yağlı sprey yani elektronik ürünlerde kullanılmaz, içeri akarsa o da ayrı sıkıntı.

Hocam vidanın başında sorun var,bitanesi nerdeyse daire şeklini aldı
Sorun başları ise, tam tutaracaksın, çevireceksin, vida başının ortası + şeklini kaybettiren hareket genellikle döndürdüğünü sanıpta döndürememek. Belki adam bu elektrikli tornividalardan kullanmıştır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bunu çoğunlukla dremel ile düz vida ucu şeklinde açıp söküyorlar vidayı
Vidanın ortasına delik açarak değil mi?

Valla kaçış yok hocam, sizin bir daha açmanız gerekiyor mu? bir de bu vida ya sorun başları ise bir yerden bulur alırsınız, bence önemli olan deliğin yalama olmaması.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

He tamam üstte kaçırmışım, termal macun değişimi yapmak istiyorsun :D

Arkadaşlar geçen gün termal macun sormuştum aldım.Lakin şöyle bir sorun var bencen önce bakımı yapan servis işlemci ve ekran kartı vidalarını çok sıkmış 3 tane vida yalama yaptı bastıra bastıra çevirmeyi denedim olmadı anakartıda riske atmak istemedim.

Çözüm nedir arkadaşlar,bitane servisi aradım size başka yerde anakart fiyatı çıkarırlar biz yaparsakda anakartın bozulma riskini göze alırsınız dedi napmam lazım
fotograf at

Geri