❌İndirim Bitti! BRITA MAXTRA PRO KİREÇ UZMANI ALTILI FİLTRE KARTUŞU - 719TL

arkadaslar bu brita surahilerden filtrelenilen suyu icme suyu olarak kullanabilir miyiz, eve aritma sistemi taktirmak mi mantikli boyle sürahi almak mi
Filtre içinde aktif karbon ve iyon değiştirici reçine var. Öyle çok bir filtreleme etkisi yok, klor giderici daha çok. Çeşme suyu içecek olsam su arıtma kullanırım, ucuza iyi membran da filtre de çok. Uzun vadede ton başına 400 lirayı geçmez maliyeti başlangıç kurulumunu saymaz isek. Mineral eksik kalmasın diye de ya arıtma sonrası suya kalsiyum magnezyum eklerim ya da günde bir şişe maden suyu içerim. Arıtma su ile çay demleyemezsiniz, çay suyu için kalsiyum magnezyum eklemeniz gerekir. Ya da bikarbonat ile su sertliğini ayarlayım derseniz çay suyuna az karbonat koyabilirsiniz ama kalsiyum ve magnezyum eklemek çay lezzeti i̇çin daha iyi.

Filtre içinde aktif karbon ve iyon değiştirici reçine var. Öyle çok bir filtreleme etkisi yok, klor giderici daha çok. Çeşme suyu içecek olsam su arıtma kullanırım, ucuza iyi membran da filtre de çok. Uzun vadede ton başına 400 lirayı geçmez maliyeti başlangıç kurulumunu saymaz isek. Mineral eksik kalmasın diye de ya arıtma sonrası suya kalsiyum magnezyum eklerim ya da günde bir şişe maden suyu içerim. Arıtma su ile çay demleyemezsiniz, çay suyu için kalsiyum magnezyum eklemeniz gerekir. Ya da bikarbonat ile su sertliğini ayarlayım derseniz çay suyuna az karbonat koyabilirsiniz ama kalsiyum ve magnezyum eklemek çay lezzeti i̇çin daha iyi.
membran filtrede su israfı oluyor mu bir arkadaş söylemişti 1 lt için 4 lt su israf oluyor diye

daha geçen ay aldım. aynı ürün sanırım
her ay bu fiyatlara düştüğü oluyor 700 ve üstü civarı
Ekran görüntüsü 2026-01-04 014408.webp

membran filtrede su israfı oluyor mu bir arkadaş söylemişti 1 lt için 4 lt su israf oluyor diye
evet malesef motorlu veya motorsuz filtrelerde atık su cok fazla bu sebeple bende tercih etmiyorum

Ya uzun süredir merak ediyorum bunu. Niye yapmadım diye de kendime soruyorum ama İstanbul'da oturuyorum. Evim yeni bir konumda. Musluk suyu içmiyoruz. Eskiden İzmir'de iken rahat rahat içerdik. Önceki evimizin tesisatı eski olduğundan musluk suyunu kullanmayı bırakmıştık. Sadece çay, kahveydi en fazla ve o da kireçlenme yapıyordu.

O zamandan beri musluk suyuna hiç dönmedim.

Sorum şu, İstanbul'da oturan varsa özellikle, musluk suyunu bu Brita filtrelerinden geçirip içmek mantıklı mı İstanbul'da? Yoksa şişe alıp geçmeye devam mı etsem?

Şeyi de düşündüm şişe içme suyu alıp Brita'dan mı geçirsem mikroplastikten dolayı vs. de sudaki mineralleri de iyice götürüp boş bir tat da alabilirim. Pek ekonomik de gelmedi açıkçası ama merak ediyorum onu da.

Kullanan varsa İstanbul'da, yardımcı olabilir mi bu konuda?

Ya uzun süredir merak ediyorum bunu. Niye yapmadım diye de kendime soruyorum ama İstanbul'da oturuyorum. Evim yeni bir konumda. Musluk suyu içmiyoruz. Eskiden İzmir'de iken rahat rahat içerdik. Önceki evimizin tesisatı eski olduğundan musluk suyunu kullanmayı bırakmıştık. Sadece çay, kahveydi en fazla ve o da kireçlenme yapıyordu.

Sorum şu, İstanbul'da oturan varsa özellikle, musluk suyunu bu Brita filtrelerinden geçirip içmek mantıklı mı İstanbul'da? Yoksa şişe alıp geçmeye devam mı etsem?

Şeyi de düşündüm şişe içme suyu alıp Brita'dan mı geçirsem mikroplastikten dolayı vs. de sudaki mineralleri de iyice götürüp boş bir tat da alabilirim. Pek ekonomik de gelmedi açıkçası ama merak ediyorum onu da.

ben Konya da yaşadığım halde brita'dan geçen suyu sadece çay demlemede kullanıyoruz. dışarda tatlı suları bile içmiyorum.
şahsen ben eve damacana su alıp , tüketiyoruz. sağlık önemli. artmada olsa çeşmeden su içilmesini sağlıklı bulmuyorum. musluk başı falan değiştirdin mi hiç bilmiyorum ama boruların içerisi pas , kireç leş oluyor :))

Mutlaka atık su olur. Atık suyun fazla olması 4 yollu vananın zamanında kapanmaması ile ilgili. Atık su miktarı gelen suyun içindeki partiküle bağlı. Çeşmeden 250 ppm su geliyor ise arıtma suyun 1/4'ü kadar atık su ile çalıştırmak yeterli olur. Daha yüksek ppm de atık su da biraz daha artar oran olarak. Şart değil ama çıkış suyu safa yakın olsun istenirse 1000 ppm üstünde çift membran daha mantıklı olur bence. Suyun tonu 50 lira, atık su içme suyunda bir maliyet olmaz ama israf olarak düşünürseniz evet israf olur.

Biz 2 senedir kullanıyoruz, hatta bazen 3-4 ay aynı filtreyi kullandığımız oluyordu ama önermem, her ay değişmesi lazım. Henüz bir hastalık vs. olmadı. Diğer türlü suya çok para gidiyordu en ekonomik çözüm bu geldi. Damak tadın alışınca çok bir fark olmuyor şişe suyla arasında.

Arkadaşlar bizde de arıtma var evde ama ben arıtılan sulara pek iyi yaklaşmıyorum çünkü bizlere pek bir yararı yok sanırım öyle duydum ve araştırdım filtreler tamamen filtrelediği için hani saf alkali suya dönüyormuş mineral falan yokmuş sizin bir tavsiyeniz falan var mıdır, sizler napıyorsunuz yani?

Vatan aynı fiyattan hepsiburada da sattı 3 taksit ve kargo bedava aldım

Geri