RX 9070XT NITRO+ COIL WHINE Sorunu?

birkanoztrk

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
201
Merhaba. PSU A750GL modüler (450w kabloya sahip) ve Vatan'dan bir OEM PC almıştım. Önceki ekran kartım Gaming X Trio 6800XT idi ve hiç sesten şikayetim olmamıştı (Kasam yerde bu arada). Bugün ise 6800XT'yi çıkartıp yerine 9070XT kurdum, DDU ile sürücüleri kaldırdım yeniden kurdum vs. ve Valorant'a gireyim dedim. Girer girmez daha oyunun menüsünde fena bir cızırtı tarzında ses vardı. PSU'yu yerinden çıkardım ayrı bir yere aldım ve sesin PSU'dan çıkmadığına da emin oldum. Yerdeki kasada bile çok net duyulan bir CW var sizce bu normal mi bu kadar olması? 6800XT de yüksek güç watt değerlerine çıkıyordu fakat onda bu tarz sorunlar yaşamamıştım ve canım inanın çok sıkıldı. Sizce ne yapmalıyım?
Not: Mesela Valorant'ta 800 FPS alıyorsam bunu 300'e vs. düşürünce ses kesiliyor, ekran kartı 300W'lardan 60W'lara iniyor.

Şansızsın :/ sıfır mı almıştın? Adrenalinden power'ı kısıp dene istersen, ve undervolt yap.

oc modelmi oc olmayan modelinde soğutma performansında v.b sıkıntı varmış

Başka forumda da atmışsın aynı soruyu. Cevap verildi.
Diğer forumdaki cevap:
I/O kontrolcüsünün olduğu yerdeki bobini kalitesiz yapmışlar yüksek FPS değerlerinde cızırtı yapıyor. Rahatsız ediyorsa menüdeki FPS değerini kısıtlayın. Ucuz 9070 XT'lerin %70'i coil whine sesiyle meşhur. Üst segment 9070 XT'lerin sadece %30'unda bu sorun var. Yaşadığınız durum olağan bir durum. Bazılarında Valorant'ta menüde 200 FPS alınca bile ses duyulabiliyor. I/O bölümüne pek önem vermemişler.

Başka forumda da atmışsın aynı soruyu. Cevap verildi.
Diğer forumdaki cevap:
I/O kontrolcüsünün olduğu yerdeki bobini kalitesiz yapmışlar yüksek FPS değerlerinde cızırtı yapıyor. Rahatsız ediyorsa menüdeki FPS değerini kısıtlayın. Ucuz 9070 XT'lerin %70'i coil whine sesiyle meşhur. Üst segment 9070 XT'lerin sadece %30'unda bu sorun var. Yaşadığınız durum olağan bir durum. Bazılarında Valorant'ta menüde 200 FPS alınca bile ses duyulabiliyor. I/O bölümüne pek önem vermemişler.
Bir forum kullanıcıs bana sadece Nitro+ modelde var demişti neredeyse, o kadar çokmuş. Bende yok demiştim Pulse var di mi sende demişti. Cidden Pulse var ve CW sıfır. Çoğu kişide durum böyle.

Bir forum kullanıcıs bana sadece Nitro+ modelde var demişti neredeyse, o kadar çokmuş. Bende yok demiştim Pulse var di mi sende demişti. Cidden Pulse var ve CW sıfır. Çoğu kişide durum böyle.
Malesef birçok kişide durum bu şekilde. Birçok müşterime 9070 XT önermiştim almaları için. Çok fazla şikayet geldi. CW şikayetini geçtim birde Gigabyte kart alan müşterilerimin neredeyse yarısı sıcaklık sorunuyla uğraştı o dönem. 60 Derecelerde olması gereken kartlar 75-80 derecelerde çalışıyordu. Siz yine şanslıymışsınız temiz denk gelmiş. CW sorunu malesef 9070 XT ekran kartlarında genel geçer kanun gibi oldu.

Şansızsın :/ sıfır mı almıştın? Adrenalinden power'ı kısıp dene istersen, ve undervolt yap.
Denedim hocam %25 kıstım 330 wattlardan 257 lere vs. düştü fakat hala çok sesli olmasa da geliyor. Sanırım para biriktirip 5070ti bakacağım belki onda bu kadar yoktur. Rx6800xt de uv vs. hiç denemeden sorun yaşamıyordum ilk defa duydum cw sesi ve aşırı aşırı fazla bir ses.

bence amd kartlarin senelerdir ortak problemi bu. 9000 serisinde de bu duruma bir cozum bulamadilar maalesef. kulaklik takinca rahatsiz etmiyorsa keyfinize bakin hocam. eger cok abarti ise iade sansinizi da deneyebilirsiniz ama ugrastirir tabi. cw cok normal bu kartlarda. yapicak bir sey yok.

guncelleme: burada nvidia'da hic sorun yokmus gibi anlasilmisim. ozur diliyorum. demek istedigim cw konusunda amd kartlarin nvidia kartlara nazaran cok daha sorunlu oldugunu belirtmekdi. bu benim kendi deneyimlerime dayanan kisisel fikrimdir. bu konuda herhangi bir arastirma var mi bilmiyorum. eger varsa bilmek isterim...

Son düzenleme:
aaa bu ben xd
nitro+ modelin de baya cw şikayeti var, en azından redditte gördüğüm kadarıyla, tabi sorunsuz cwye sahip olmayan kullanıcılar vardır. 9070xt pulse modelin de o kadar okumadım cw şikayeti, fakat geçmiş deneyimlerim de 6700xt pulse ve 7800xt pure ( pulse ) modellerinde cw deneyimledim toplam 3 kartta, ilk 6700xt pulse değişime gitti gelen kartta da cw vardı, sonra uğraşmadım, 7800xt pure modelinde de aynı şekil de uğraşmak istemedim u.v ile baya azaltmıştım çünkü

9070 xt sapphire nitro plus kullanıyorum, bende de var %75 gpu kullanımından sonra başlıyor fakat pek az ses geliyor, artık kulağım alıştı ya da ses çok az, 2 arkadaşım da aynı kartı kullanıyor, onlarda da var, gigabyte kullanan arkadaşım da aynı şekilde fakat hiçbirimiz sorun yapmıyor, pek de sorun yapılacak bir problem olduğunu düşünmüyorum, Nvidia kısmında da bu tür şikayetler var, teknoloji şans işi diyorum xd

amd kartlarin senelerdir ortak problemi. 9000 serisinde de bu duruma bir cozum bulamadilar maalesef. kulaklik takinca rahatsiz etmiyorsa keyfinize bakin hocam. eger cok abarti ise iade sansinizi da deneyebilirsiniz ama ugrastirir tabi. cw cok normal bu kartlarda. yapicak bir sey yok.
Amd ile alaka????Tamamen faz sayısıyla alaklı bu durum.Modellerle alakalı yani.Nvdida sanki yok.

9070 xt swift kullanıcısıyım cw yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,755
Üyeler
190,800
Son üye
furkanbzn
Geri