Syrox v6 aldım ama mousepadmi kötü ?

Shooter_U

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,227
Ya daha önce attack shark x3 vardı ve farklı mousepad çok iyiydim syrox bir garip çok hızlı mousepadmi kötü tercih ettim nedir anlamadım kullandığım pad

Throne Dark Black 80X30CM Hybrid Kumaş - 4mm Kalınlık - Özel Yüzey Altı Dikiş - Kaydırmaz Zemin Xl Premium Mousepad

Bu mouse kullanan var mı ?

Dpi sapması var mouseda 800dpida ortalama +60 1600 dpi ortalama +120 sapma var buna göre kendiniz biraz kısın dpiyi.

Bu kronik bişeymi kötümü iademi etsem

Scyrox benzer donanımları olan farelere göre 10-20 gram civarı daha hafif. Scyrox 39 gram genel fareler 59 gram. Bundan dolayı garip gelmiş olabilir. Bir de skatezleri genel olarak beğenilmiyor. Ben direkt dot skatez ile kullanmaya başlamıştım ve KlasseGear Longteng almıştım. Şu an Kensei mouse pad ile kullanıyorum.

Mouse pad sorunu da olabilir, eğer yüzey kirlendiyse ve böyle yapışkanımsı bir yavaşlık varsa fark eder. Bunu mouse padi kaldırıp masada kullanarak da anlayabilirsiniz. ₺1000 altındaki 90x40, 80x30, 70x30 mouse padlerin yüzeyleri birbirine benzer oluyor. Pahalı olanların tasarımları ve boyutlarından fiyatları artıyor. Belki Wraith mouse padi farklıdır onu denemedim. Kaliteli 90x40 mouse padler genelde Steelseries, Razer ₺1800-3000 arası değişiyor.

Kullanılmaz ürünler değiller, ama o fareden tam potansiyeli almak için yüzeyi kir, toz vb. daha dayanıklı sıkı dokumalı kaliteli mouse padler ile 90x40 arasında bayağı fark olduğunu söyleyebilirim. Genelde 90x40 speed, hybrid fark etmeksizin kumlu bir yüzey gibi hissettirir. KlasseGear Longteng, Kensei veya Wraith Spirit of Aim denemiş biri olarak onlarda bu hissiyat yok. Mesela 90x40 en benzeyen Kensei, ama daha yumuşak ve yakında bakınca aradaki dokuma, kumaş farkını anlıyorsun. Yavaş gibi hareket etse de CS2, Valorant gibi oyunlarda muazzam işe yarıyor.

Firmware güncellemesini yapmadıysanız yapın. Güncellemek için dongle ve fareyi bilgisayara kablo ile bağlamanız gerekiyor.

Ayrıca şu ayarı açmanızı öneririm.

2026-01-06_00-34.webp

Sistemdeki işaretçi hassasiyetinin kapalı olduğundan emin olun.

2026-01-06_00-36.webp

Son düzenleme:
Bu kronik bişeymi kötümü iademi etsem
Mousepad sadece kayganlığı ve kontrolü etkiler yani sade hissiyatı etkileyebilir. Altında yatan sensöre bir etkisi olmaz o sensör her halükarda yüzeyi olması gerektiği gibi okur.

Mousenin hafif olması bir etken olabilir + olarak dpi sapması mevcut bu yüzden hızlı geliyor olması normal. Duruma göre sens veya dpiyi kısarsanız çözüm olabilir.

Mouse genel olarak kötü bana göre. Sensörü ve mcusu üst seviye olmasına rağmen onu mouseye işleyebilmek ayrı bir mesele. Bu yüzden dpi sapmaları, wireless stabilitesi, srav değerleri hatta motion sync özelliği bile her mouseda aynı şekilde çalışmıyor.

İadeye vericem gelip alıcaklar iş adresimden ..bundan önce attack shark x3 vardı o harikaymış ya buna göre :)

Mousepad sadece kayganlığı ve kontrolü etkiler yani sade hissiyatı etkileyebilir. Altında yatan sensöre bir etkisi olmaz o sensör her halükarda yüzeyi olması gerektiği gibi okur.

Mousenin hafif olması bir etken olabilir + olarak dpi sapması mevcut bu yüzden hızlı geliyor olması normal. Duruma göre sens veya dpiyi kısarsanız çözüm olabilir.

Mouse genel olarak kötü bana göre. Sensörü ve mcusu üst seviye olmasına rağmen onu mouseye işleyebilmek ayrı bir mesele. Bu yüzden dpi sapmaları, wireless stabilitesi, srav değerleri hatta motion sync özelliği bile her mouseda aynı şekilde çalışmıyor.
Mouse padin etki etmesi var. Eğer yüzey kirliyse veya fare tam oturmuyorsa sensör saçmalayabiliyor. Çok emin konuşmayın bu kadar. Daha önceden mouse pad kaynaklı sorun yaşayanlar var. Dediğim gibi ben garip sorunlar yaşamadım. Belki alınan üründe sorun vardır.

Mouse padin etki etmesi var. Eğer yüzey kirliyse veya fare tam oturmuyorsa sensör saçmalayabiliyor. Çok emin konuşmayın bu kadar. Daha önceden mouse pad kaynaklı sorun yaşayanlar var. Dediğim gibi ben garip sorunlar yaşamadım. Belki alınan üründe sorun vardır.
Mousepad etki etmez yazmıyor orada control veya speed vb. olması kayganlığına ve hissiyata etki eder yazıyor. Bunun dışında sensör tozlanmadığı, herhangi bir kire maruz kalmadığı sürece sensör okumasına etki etmez.

Fare tam oturmuyorsa gibi saçma bir yorumu ilk defa görüyorum hadi skatezlerin mmlik farkları olursa etki edebilir deseniz anlarım ama fare tam oturmuyor gibi saçma bir yorum görünce şaştım doğrusu. Bu zaten lodla alakalı bir durum yaratır ama anlayana tabi

Mousepadlerin alt tabakası skatezlerde olduğu gibi aynı mmlik ölçülerde yapılır hadi diyelim bu ölçülerde ufak farklılık veya sapma var yinede 3950 sensör bunu tolere edip okumayı en üst düzeyde yapabilecek hassasiyete sahip.

Mousepad kirli veya tozluysa gider mousepadini yıkarsın sorunu çözersin bu kadar basit. Ama mousepadin control, speed, hybrid yada sık dokumaları olmasının kayganlığa ve hissiyata etki etmesi dışında sensör üzerinde en ufak bir etkisi yoktur. Sensörler ufakta olsa renk üzerinden bir hata verme payları vardır ama günümüzde 3950 gibi sensörler bunuda tolere edebilecek hatta hiç böyle bir sorun yaşatmayacak seviyede güçlü.

Cama, tahtaya yada herhangi bir kumaşa karşı üstünlüğü yoktur. Tabi siz halıya okutursanız okuma hatası olasılığınız var ama bu seviyedeki sensörler onu bile tolere edebilecek seviyeye geldi zaten. Eğer varsa farklı bir bilginiz ve çok EMİNSENİZ buyrun paylaşın görelim. Bununla alakalı bir test, bilgi varsa atın buraya.

Geri