R7 9800x3d ve RTX 5070 sistemde Valorant'ta gecikme ve input lag sorunu

Hava soğutmaya geçmelimiyim

• Oy kullanan toplam üye
    4
  • Anket kapatıldı .
Reaksiyon skoru
1
Merhaba, Valorant oynuyorum, problem yaşıyorum; gecikme hissi var gibi, rakiplerimi gördüğüm anda ölüyorum. Prefire atılan yerlerde durmaktan bahsetmiyorum, oyunumda büyük bir gecikme problemi var. 700-800, yer yer 600 FPS alıyorum.

Ekipmanlarım:
  • 540Hz BenQ monitör
  • Wooting 80HE klavye
  • Artisan FX Ninja Soft mouse pad
  • Razer V4 Pro mouse
  • Logitech G PRO X 2 Lightspeed kulaklık
Bunları kullanıyorum. Default Windows, Custom OS, her şeyi denedim. Monitör ASUS 540Hz vardı, onu değiştim. Birçok mouse, klavye, kulaklık, hatta USB4 kablo aldım dongle için; yine aynı sonuçlar. Monitör kablosu, ekran kartı, RAM, anakart, PSU, işlemci, modem, internet sağlayıcısı; her şeyi değiştim. Bu sorun başka şehirdeyken de vardı, şehir de değiştirmiş bulundum. Birçok BIOS ayarı, her şeyi denedim. Her şeyim güncel; BIOS, Windows, ekipmanların firmware'i, bütün her şey güncel. Akım korumalı priz bile aldım, CAT7 kablo aldım Ethernet için. Değişmediğim tek şey kasa ve sıvı soğutma. Kasanın Power SW ve Reset SW dışında hiçbir soketi bağlı değil. Bütün RGB ışıklarını iptal ettim, egzoz fanını iptal ettim, kasanın fanlarını iptal ettim, sıvı soğutmadan gelen RGB'yi iptal ettim, sıvı soğutmanın fan çoklayıcısını bile iptal ettim. Anakarta tek tek fanları bağladım. RAM 1-1 mod, her şeyi denedim; sorunum çözülmedi. Ne yapmam gerek? Lütfen bilgili birilerini etiketler misiniz? Haberlere çıkacağım artık, çok canımı sıkmakta, psikolojimi bozmaya başladı.

Sistem özelliklerim:
  • R7 9800X3D
  • RTX 5070
  • 64 GB CL30 Hynix A-die RAM
  • 850W 80 Plus Gold PSU
  • ASUS TUF X870E Wi-Fi 7 anakart

Merhaba, Valorant oynuyorum, problem yaşıyorum; gecikme hissi var gibi, rakiplerimi gördüğüm anda ölüyorum. Prefire atılan yerlerde durmaktan bahsetmiyorum, oyunumda büyük bir gecikme problemi var. 700-800, yer yer 600 FPS alıyorum.

Ekipmanlarım:
  • 540Hz BenQ monitör
  • Wooting 80HE klavye
  • Razer V4 Pro mouse
Bunları kullanıyorum. Default Windows, Custom OS, her şeyi denedim. Monitör ASUS 540Hz vardı, onu değiştim. Birçok mouse, klavye, kulaklık, hatta USB4 kablo aldım dongle için; yine aynı sonuçlar. Monitör kablosu, ekran kartı, RAM, anakart, PSU, işlemci, modem, internet sağlayıcısı; her şeyi değiştim. Bu sorun başka şehirdeyken de vardı, şehir de değiştirmiş bulundum. Birçok BIOS ayarı, her şeyi denedim. Her şeyim güncel; BIOS, Windows, ekipmanların firmware'i, bütün her şey güncel. Akım korumalı priz bile aldım, CAT7 kablo aldım Ethernet için. Değişmediğim tek şey kasa ve sıvı soğutma. Kasanın Power SW ve Reset SW dışında hiçbir soketi bağlı değil. Bütün RGB ışıklarını iptal ettim, egzoz fanını iptal ettim, kasanın fanlarını iptal ettim, sıvı soğutmadan gelen RGB'yi iptal ettim, sıvı soğutmanın fan çoklayıcısını bile iptal ettim. Anakarta tek tek fanları bağladım. RAM 1-1 mod, her şeyi denedim; sorunum çözülmedi. Ne yapmam gerek? Lütfen bilgili birilerini etiketler misiniz? Haberlere çıkacağım artık, çok canımı sıkmakta, psikolojimi bozmaya başladı.

Sistem özelliklerim:
  • R7 9800X3D
  • RTX 5070
  • 850W 80 Plus Gold PSU
gecikmeyle sogutucunun alakası ne

hic oyunu baska pcden falan oynadiniz mi belki de oyunun kendi hali boyledir?
sadece gecikme var gibi hissediyorum demissiniz cunku?

hic oyunu baska pcden falan oynadiniz mi belki de oyunun kendi hali boyledir?
sadece gecikme var gibi hissediyorum demissiniz cunku?
Başka pc deneyimlemedim tam diyemem bütün sistemimi tek tek değiştirdim yeni ve farklı bi sistem geçmiş oldum ayrıca oyunu oynayan kişileri analiz ediyorum bambaska oyunları oynuyormuşuz gibi peak rank imo3 güncel yüce 2 lobide oynamaktayım 1.20-1.30kd %47hs oranıyla oynuyorum

Ekipmanlarım:
  • 540Hz BenQ monitör
  • Wooting 80HE klavye
  • Razer V4 Pro mouse

Sistem özelliklerim:
  • R7 9800X3D
  • RTX 5070
  • 850W 80 Plus Gold PSU
Gecikme olduğuna nasıl karar verdin

Takıntı yapıyor olabilir misin? Birçok yönetimi yapmışsın ekipmanların da fazlasıyla üst seviye (maşallah) farklı oyunlar deneyimledin mı? Ping, cs, fortnite, warzone, bf6 vb. Gibi hızlı oyunlar deneyimlemeyi dene istersen. Sisteminde arkadaşın oynasın o da bu sorunu alıyor mu?

Psikiyatrist değiştirmeyi denediniz mi? Bana kalırsa da psikolojik gibi duruyor. Kendiniz söylüyorsunuz denemediğim yöntem yok diye.

Geri