Kanka çoğu kişinin aldığı şeyler zaten Türkiye'de olmayan şeylerdi, ekran kartı işlemci değil ki bu zaten ikinci el piyasasının olduğu ürünleri godomanlar ithal ettiği için onlarda değişen bir şey olmayacak.2. ele yönelin tepkinizi koyun
suan acik bakalim denicem. tablete kilif falan bulmustum aynisi burda yok bile benim tabletimin modeline gore.Satışı hala açıksa gönderirler. Dene sen bi.
tahmini 2 şubat diyordu da kesin değil 25-30 avro üstündeydi ürün zaten vergisini ödemiştim6 şubata kadar süresi var.
Yok kanunda yazan önemli olan kanun yayınlandıktan 1 ay sonra geçerlidir diye madde var önemli olan o.tahmini 2 şubat diyordu da kesin değil 25-30 avro üstündeydi ürün zaten vergisini ödemiştim
Yok kanunda yazan önemli olan kanun yayınlandıktan 1 ay sonra geçerlidir diye madde var önemli olan o.
Her zaman ithalat yaptıkları için onları bağlayan durum yok zaten. Sürekli bi gümrük müşaviri ile anlaşarak veya kendileri işlemleri yaparak ithalat yaptıkları için etkilenmezler bu durumdan. İthalat yasaklanmadı bireysel alım istisnası denen şey ortadan kaldırılarak ithalatçı godomanlar memnun edildi.
1500 euro'ya kadar ürünler zaten gelebiliyordu ama ekstra vergiler,gümrük müşaviri vs ödemek gerekiyordu. 30 euro altında bunlara gerek kalmadan hızlı kargo taşımacılığı ile direkt %60 vergi ödeyip ürünü alabiliyordun. Artık o yok 1 euro luk bile ürün alsan gümrük müşavir ücreti,ekstra vergiler vb birçok şey ödeyeceksin böylelikle 1 liraya aldığın şey sana binlerce liraya patlayacak.Ben şimdi anlamadım bu mevzuyu.
30 Euro sınırı vardı üstünü alırsak gümrükten geçmiyordu diye biliyorum bu yüzden almak istediğim şeyleri yurtdışından getirtemiyordum.
Şimdi 30 Euro kalktı ama vergisel ve gümrüksel bağlamda vergi durumları artarak komple yurtdışından limitsiz alışverişe izin mi verildi?