🔥 🔥 Büyük Şahlanış Yurt Dışı Alışverişi Artık Bitti!!!!! SON DAKİKA🔥 🔥 🔥

DonYılmaz

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,417
Emeği geçen yediden yetmişe umarım herkes mutludur.

30 EURO GÜMRÜK SINIRI KALDIRILDI.
Yurt dışı alıveriş sitelerinden yapılan alışverişlerde uygulanan 30 Euro’luk gümrük muafiyeti kaldırıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme ile birlikte, tutarı ne olursa olsun yurt dışından verilen tüm siparişler gümrük işlemlerine tabi olacak.

Bugüne kadar Temu, AliExpress ve Amazon gibi platformlardan 30 Euro’nun altındaki yurt dışı alışverişlerinde gümrük vergisi muafiyeti uygulanıyordu. 30 Euro altındaki siparişler, maktu vergisi ödenerek kolay bir şekilde satın alınabiliyordu. 7 Ocak 2026 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile bu uygulama tamamen sona erdi. Karar 6 Şubat 2026 tarihinde yürürlüğe girecek.

9439843bd827fad35c48ffe0aaeebad3.webp

KAYNAK

Bakanlığın bu konu ilgili resmi açıklama yapması(Yerseniz)

Son düzenleme:
Son zamanlarda verdiğim siparişlerin %90 ı 10-12 gün içinde ülkeye gelip gümrükten geçti, patlasın diye bekletme olayı vs. yapmazlar bence. Bir şeyler alayım diyen varsa siparişini versin çok geç olmadan :kekw:

28 kasımda sipariş geçtim daha yeni türkiye sınırına geldi ürün öyle düşün :kekw:
Karayoluyla ben de ürün aldım 40 güne geliyor. Onu alınca unutacan
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Son zamanlarda verdiğim siparişlerin %90 ı 10-12 gün içinde ülkeye gelip gümrükten geçti, patlasın diye bekletme olayı vs. yapmazlar bence. Bir şeyler alayım diyen varsa siparişini versin çok geç olmadan :kekw:
Son siparişte 3 ürünümden 2 si yoktu paketimde. Temuya video felan gönderdim açarken iyi ki video almışım. Umarım eksiksiz gelir.

Ülke o kadar saçma sapan bir hale geldi ki, Teknofest gibi güzel bir etkinlik organize ediyorsunuz, bu gençler bir sürü robotik cihaz iha vb ürün geliştiriyor. Ve bu ürünlerin bel kemiği olan parçaları yurt dışından tedarik edemiyorsunuz. Bu parçalar ülkemizde ya var ya da yok varsa da ateş pahası.... Damat ne yazık ki samimi değil. Türkiye hükümet tarafından abluka altına alınıyor...

Karayoluyla ben de ürün aldım 40 güne geliyor. Onu alınca unutacan

Son siparişte 3 ürünümden 2 si yoktu paketimde. Temuya video felan gönderdim açarken iyi ki video almışım. Umarım eksiksiz gelir.
Şansına kötü denk gelmiş hocam video çekmen iyi olmuş, bu sefer eksiksiz gelir umarım.

Şansına kötü denk gelmiş hocam video çekmen iyi olmuş, bu sefer eksiksiz gelir umarım.
Aynı ürünlerden farklı satıcılardan aldım bakalım ne olacak.

Bu arada benden video isteyince ben de sizden paketleme videosu istiyorum dedim o kadar sinirlenmişim 🤣 neyse iade ettiler paramı

dezavantajlı olmasına rağmen sırf tayyiban rejimine para vermemek için telefonu yurtdışındayken almıştım. bir şey değişmeyecek, acil ihtiyacım olmayan şeyler eğer yurtdışına göre gereksiz pahalıysa almayacağım. insanın şu devlete verdiği her kuruş vergi kendisine hakarettir

Jumbum da bakıma girdi bundan mıdır acaba :ROFLMAO:

Geri