DLSS 4.5 ÇIKTI DRİVER YAYINLANDI

Arc Raiders'ı kendi ayarlarımda deneme yaptım ve sonuç 3000 serisi için pek iç açıcı değil. Görüntü gerçekten crisp, özellikle hareketli nesnelerde ghosting, artifact oluşumu minimal ve görüntü native'e çok yakın. Ama 140-150FPS alırken 110-120'ye kadar düştü. Sadece Arc Raiders için en az %20-25 kayıp var. Üst serilerde kayıp daha minimal olacaktır ama şimdilik 3000 serisi için kullanım pek mantıklı değil.

Arc Raiders'ı kendi ayarlarımda deneme yaptım ve sonuç 3000 serisi için pek iç açıcı değil. Görüntü gerçekten crisp, özellikle hareketli nesnelerde ghosting, artifact oluşumu minimal ve görüntü native'e çok yakın. Ama 140-150FPS alırken 110-120'ye kadar düştü. Sadece Arc Raiders için en az %20-25 kayıp var. Üst serilerde kayıp daha minimal olacaktır ama şimdilik 3000 serisi için kullanım pek mantıklı değil.
4.5.1 yada 4.5.2 geldiğinde toparlar büyük ihtimal

Olması gereken o zaten, oyunun dosyasını değiştirmeden güncelliyor çünkü online oyunlarda oyunun dosyasını değiştirmek ban sebebi. Bu yüzden Swapper kullanmayın diyorum.
Ben herhangi bir preseti kullansamda veya en yeni özelliklerde yapsam oyunun dosyasındaki nvgx dlss dosyasına baktığımda hala dlss4te olduğunu gösteriyor fakat nvidia inspector açınca dlss 4.5 diyor neye inanacağım şaşırdım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ya zaten sadece 5000 serisi kartlarda çalışacakmış 4k oyuncusu değilsem niye dlss açayım ki dlss4 e göre çok başarılı bence ama ben açmıyorum belki yeniden cyberpunk 2077 oynayasım gelirse rtx ile beraber denerim
Çünkü şuan DLSS4 en iyi görüntü kalitesi veren teknoloji, DLSS açmazsan TAA ile oynuyorsun oyunları, yani daha bulanık görüyorsun ekranı farkında değilsin.

4.5.1 yada 4.5.2 geldiğinde toparlar büyük ihtimal
FP4 olmadan o iş biraz zor gibi. 2 ve 3k serisinin gücü yetmiyor. Bu 4.5 daha fazla kaynak tüketiyor. Hem tensör hem vram tarafı pek iyi değil. Bu sefer sorun Nvidia'nın değil de kartlar yavaş yavaş yaşını belli ediyor diyelim. Yani şu an 4.5 açmak 5000 serisinde bile native halinden daha az fps veriyor. Belki güncellemeler ile 5k serisi düzelir.

• Beğen
Reaksiyonlar: Olfi
Hocam amd nin sadece 9000 e özel yapmasının sebebi diğerlerini bitirmesi artık yazılım ile rakibin yanından bile geçemiyorlardı artık donanım tabanlı yapay zekaya geçildi anca öyle rakibi yakaladı yoksa çok zor yazılımla artık donanım tabanlı o yüzden vermiyor amd
Rakibi yakaladı derken? 9070XT kullanıyorum ama kusura bakmayın hayal dünyasında yaşıyorsunuz. AMD nin Nvidia yı yakalaması için 10 fırın ekmek yemesi lazım. Daha oyunlara FSR 4 ü bile veremiyor. Piyasayı kasıp kavuran ARC Raiders da halen FSR 3 var, rezalet.

FP4 olmadan o iş biraz zor gibi. 2 ve 3k serisinin gücü yetmiyor. Bu 4.5 daha fazla kaynak tüketiyor. Hem tensör hem vram tarafı pek iyi değil. Bu sefer sorun Nvidia'nın değil de kartlar yavaş yavaş yaşını belli ediyor diyelim. Yani şu an 4.5 açmak 5000 serisinde bile native halinden daha az fps veriyor. Belki güncellemeler ile 5k serisi düzelir.
1767777805401.webp

Burada açıkladılar, benim anladığım Transformer 1. nesil 2000-3000-4000 serisi için en stabil DLSS sürümü, Transformer 2. nesil RTX 5000 de %2-3 performans düşüşü sağlıyor ben sorun etmedim görüntü kalitesi iyileşmiş çünkü dünden beri test ediyorum Preset M en iyi seçenek diyebilirim. Preset K ise DLSS4.0 mış ben onuda güncellediklerini düşünüyordum çünkü 4.5 da preset K da iyileşmeler var onuda test ettim.

NVIDIA aslında DLSS 4.5 sürümünü RTX 5000 özel yapsa daha mantıklı olurmuş %30 performans düşüşü yaşayanlar var eski serilerde mantıklı değil yani, ortalığı karıştırdılar saçma sapan. 5000 serisine sonraki dll sürümde toparlarlar geçen senede aynı konular konuşuldu düzelttiler sonra.
RTX 2000 ve 3000 FP8 desteklemediğini söylüyor ozaman niye 4.5 çıkartıyorsun boşu boşuna tartışma çıkarttı NVIDIA

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Rakibi yakaladı derken? 9070XT kullanıyorum ama kusura bakmayın hayal dünyasında yaşıyorsunuz. AMD nin Nvidia yı yakalaması için 10 fırın ekmek yemesi lazım. Daha oyunlara FSR 4 ü bile veremiyor. Piyasayı kasıp kavuran ARC Raiders da halen FSR 3 var, rezalet.
Bunu aylardır anlatamadım, anlamak istemiyorlar hocam. Driverdan açamıyor musun FSR4 ?

Son düzenleme:
Hocalarım 6x kare oluşturmayı nereden açacağım bulamadım da 5070ti kullanıyorum

Son düzenleme:
Geri