Yardım Msı mag a1000gl mi Fsp vita gm 1000 mi hangisi ?

MSI'ın mag agl serisini tavsiye etmem açıkçası. Mpg A1250gs sipariş ettim dün 5090 ile kullanacağım, benim için en önemli etken ekstra korumalarının olmasıydı. Mag serisine kıyasla SIP ve NLO adında iki koruması bulunuyor chatgpt'ye sorup öğrendiğime göre elektrik kesintisi adına önemlilermiş. Benim yaşadığım yerde de sürekli elektrikler gidiyor.
A-GL serisinde de SIP ve NLO var.

1767968349362.webp

Önerilmemesinin nedeni iç bileşenler vasat olduğundan dolayı. Yoksa kullandığı platform gayet iyi. Ayrıca elektrik kesintisinden o şekilde korumaz. Dolaylı olarak koruyabilir ancak SI yani MOV. Örneğin elektrik geri geldiğinde dalgalı gelirse bir kısmını tölere eder. Tam koruma için UPS alınması gerekli.

A-GL serisinde de SIP ve NLO var.

Alıntıyı görüntüle

Önerilmemesinin nedeni iç bileşenler vasat olduğundan dolayı. Yoksa kullandığı platform gayet iyi. Ayrıca elektrik kesintisinden o şekilde korumaz. Dolaylı olarak koruyabilir ancak SIP. Örneğin elektrik geri geldiğinde dalgalı gelirse bir kısmını tölere eder.
Kendi sitesinde bu korumaların olmadığı yazıyordu. Siz nereden bakmıştınız tam.

Ekler

• 1000159941.webp
    1000159941.webp
    121.8 KB · Hit: 7
  • 1000159943.webp
    1000159943.webp
    113.3 KB · Hit: 8
  • 1000160233.webp
    1000160233.webp
    70.3 KB · Hit: 7
Kendi sitesinde bu korumaların olmadığı yazıyordu. Siz nereden bakmıştınız tam.
Kendi sitelerinde bazenleri yazmayabiliyor. HWbusters üzerinden bakabilirsiniz. Tüm testleri orada mevcut.

1767968656258.webp

MOV burada. SIP var yani. Ki zaten bu bütçelerde MOV/SIP olmayan PSU sayısı bir hayli az hatta neredeyse yok.

Kendi sitelerinde bazenleri yazmayabiliyor. HWbusters üzerinden bakabilirsiniz. Tüm testleri orada mevcut.

Alıntıyı görüntüle

MOV burada. SIP var yani.
Anladım hocam, psu'lar konusunda çok bir bilgim yok. Kendi sitelerindeki eksik bir bilgiden dolayı MAG ile yetinmeyip MPG modele çıkmışım gördüğum kadarıyla. Pişman olduğumdan değil, illa daha iyidir ama pek profosyonelce bulmadım. Hatta MEG'de bile olmadığı yazıyor.

Ekler

• 1000160237.webp
    1000160237.webp
    174.2 KB · Hit: 9
Anladım hocam, psu'lar konusunda çok bir bilgim yok. Kendi sitelerindeki eksik bir bilgiden dolayı MAG ile yetinmeyip MPG modele çıkmışım gördüğum kadarıyla. Pişman olduğumdan değil, illa daha iyidir ama pek profosyonelce bulmadım. Hatta MEG'de bile olmadığı yazıyor.
İyiki almamışsınız zaten. O fiyata göre sunduğu iç bileşen kalitesi bayağı kötü A-GL serisinin. A-GS daha iyi. Ve dediğim gibi bazen yazmayabiliyorlar. AI1300P'de de var tabii ki. MOV olmaması kabul edilemez o bütçelerde. Yerden yere vurulurdu.

İyiki almamışsınız zaten. O fiyata göre sunduğu iç bileşen kalitesi bayağı kötü A-GL serisinin. A-GS daha iyi. Dediğim gibi bazen yazmayabiliyorlar. AI1300P'de de var tabii ki. MOV olmaması kabul edilemez o bütçelerde. Yerden yere vurulurdu.
Hocam bu mpg a1250gs sayfasında semi digital diye bir muhabbeg de var. Bunun ne olduğu konusunda bir bilginiz var mı? İlk gördüğümde ekstra bir koruma veya meg serisinde olduğu gibi msi centerden izlememizi sağlayan bir usb bağlantısı olduğunu düşündüm de sanırsam ikisi de değil ve bu dıger psu'larda da bulunan bir olay mı ? Özellikle yazdıklarından dolayı alıtken bu psu ile eklenen bir özellik olduğu izlebimine kapıldım.

Ekler

• 1000160239.webp
    1000160239.webp
    203.5 KB · Hit: 4
Hocam bu mpg a1250gs sayfasında semi digital diye bir muhabbeg de var. Bunun ne olduğu konusunda bir bilginiz var mı? İlk gördüğümde ekstra bir koruma veya meg serisinde olduğu gibi msi centerden izlememizi sağlayan bir usb bağlantısı olduğunu düşündüm de sanırsam ikisi de değil ve bu dıger psu'larda da bulunan bir olay mı ? Özellikle yazdıklarından dolayı alıtken bu psu ile eklenen bir özellik olduğu izlebimine kapıldım.
Tabii ki çoğu güç kaynağında yok. 12v hattı dijital olarak izleniyor. Fan eğrileri ayarlanabiliyor, sıcaklıklar veyeahut çekilen toplam güç görülebiliyor.

Tabii ki çoğu güç kaynağında yok. 12v hattı dijital olarak izleniyor. Fan eğrileri ayarlanabiliyor, sıcaklıklar veyeahut çekilen toplam güç görülebiliyor.
Msı x670e tomahawk kullanıyorum acaba direkt MSI centerden görebilir miyim yoksa bu kendi ayarladıği bir şey mi olur aklım orda kaldı. Meg serisindeki gibi anakarta bağlanacak bir usb type c bölümü göremedim.

Msı x670e tomahawk kullanıyorum acaba direkt MSI centerden görebilir miyim yoksa bu kendi ayarladıği bir şey mi olur aklım orda kaldı. Meg serisindeki gibi anakarta bağlanacak bir usb type c bölümü göremedim.
A-GS'de böyle bir durum yok hocam. Type-c veyahut herhangi bir çıkış yok onda. O dediklerim AI-P modelleri için geçerli. PSU'da ki bazı olaylar MCU tarafından yöçnetileceğinden biraz daha kararlı olur sadece. Kullanıcıya pek etkisi yok.

A-GS'de böyle bir durum yok hocam. Type-c çıkışı yok onda. O dediklerim AI-P modelleri için geçerli. PSU'da ki bazı olaylar MCU tarafından yöçnetileceğinden biraz daha kararlı olur sadece.
Anladım hocam, anladığım kadarıyla 5090'lı sistemi emanet edebileceğim, güvenebileceğim bir psu. Psu'ya da gold diyorlar ama cybeneticstde platinium almış. Pişman etmez gibi, içim rahat bir şekilde kullanacağım.

Ekler

• 1000159913.webp
    1000159913.webp
    93.1 KB · Hit: 10
Anladım hocam, anladığım kadarıyla 5090'lı sistemi emanet edebileceğim, güvenebileceğim bir psu. Psu'ya da gold diyorlar ama cybeneticstde platinium almış. Pişman etmez gibi, içim rahat bir şekilde kullanacağım.
Gold denmesinin nedeni her ünitenin aynı parformansı göstermemesi bir de 115V'da yapılan testlerin baz alınması. 230V'da güç kaynaklarının çoğu daha verimli çalışıyor. 5090'ı çalıştırır.

Gold denmesinin nedeni her ünitenin aynı parformansı göstermemesi bir de 115V'da yapılan testlerin baz alınması. 230V'da güç kaynaklarının çoğu daha verimli çalışıyor. 5090'ı çalıştırır.
Anladım hocam, vakit ayırdığınız için teşekkürler. Güzel bir şekilde bilgilendirdiniz.

Sonuç vita oldu galiba fsp yi alacağım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

5070 trio ve 7800x3d var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,112
Üyeler
187,450
Son üye
BedirhanAyd