Forumdaki ateist bireylere bir sorum olacak

bugraaykac

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
974
Önemli:Bu konu ortalığı karıştırmak için açılmamıştır, lütfen saygılı bir şekilde tartışalım.
Bir Müslüman olarak merak ediyorum,neden İslamiyet dinine pek sıcak bakmıyorsunuz?
Bu tür konular pek açmadım ama o kadar illallah ettim ki açasım geldi resmen.

Yasakları. Ateist değilim bu arada çok tanıdım ama

Ben ateist değilim ama kafamı kurcalayan en büyük soru İsrail de doğsaydın Yahudi olacaktın ve muhtemelen Filistin'de yapılanları doğru bulacaktın. Yada ABD de doğsaydın, İtalya'da doğsaydın vs. Bu düşünce ne zaman aklıma gelse kafamda soru işaretleri kalıyorda çok üzerinde durmamaya çalışıyorum

Müslüman birey diğer dinlere neden sıcak bakmıyor o zaman?

Ateistin farkı tüm yaratılışın doğal olarak gelişmesi inancıdır diyelim.
Tepki ve etki, sebep ve sonuç üzerine bilimsel kanıtlarla evrenin yaranması ve gelişmesi.

Böyle söyliyim. Sen anne ve baba vücudunda bir küçücük canlıydın.
Anne baba vücudu doğal olarak senin için büyük evrendi.
O evrenlerde yaşam için mücadele başarısı seni yeni boyuta dünya boyutuna ulaştırdı.
1 haftalık yaşam zamanın 70 yıl ve daha fazla yaşam zamanına dönüştü boyut atladığın için.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dostum saygılı bir şekilde tartışalım cümlesi birazdan ortadan kalkar
Saygıyı inançlılar bozuyor genelde öyle görüyorum.

Müslüman birey diğer dinlere neden sıcak bakmıyor o zaman?

Ateistin farkı tüm yaratılışın doğal olarak gelişmesi inancıdır diyelim.
Tepki ve etki, sebep ve sonuç üzerine bilimsel kanıtlarla evrenin yaranması ve gelişmesi.

Böyle söyliyim. Sen anne ve baba vücudunda bir küçücük canlıydın.
Anne baba vücudu doğal olarak senin için büyük evrendi.
O evrenlerde yaşam için mücadele başarısı seni yeni boyuta dünya boyutuna ulaştırdı.
1 haftalık yaşam zamanın 70 yıl ve daha fazla yaşam zamanına dönüştü boyut atladığın için.

Saygıyı inançlılar bozuyor genelde öyle görüyorum.
Bir şeyin çoğunluğuna bakarak o şey kötü denmez hocam. Bir elma sepeti düşünün mesela,100 elmadan 70'i çürük çıktı o zaman o kalan 30 elmayı da çöpe atalım hem de düzgün olmasına rağmen. Ama böyle olmuyor işte. Daha da güzel bir örnek vereyim bir dizi düşünün kafadan atıyorum Squid Game mesele bir bakıyorsunuz dizinin çoğunluğunu çocuklar izliyor,ama o çocuk dizisi mi oluyor hayır olmuyor.

Yasakları. Ateist değilim bu arada çok tanıdım ama
İslamiyeti Protesto edip kendine ateist diyenler rüşvet alıp ben temizim kimseden para almadım diyen memurlar gibidir.
İçinde korkuyor ama genelde duaları gerçekleşmediği için sinirini çıkmak istiyor.

Evet bazen mantıksız mevzular dönüyor ortamın huzurunu bozmak için birşeyler yazıyorlar.

Geçen birisi hesaplamayla Allahın gerçek olduğunu kanıtlıyordu. Ne diyesin böylesine? Anca konuyla dalga geçmek geliyor adamın içinden.

Bir şeyin çoğunluğuna bakarak o şey kötü denmez hocam. Bir elma sepeti düşünün mesela,100 elmadan 70'i çürük çıktı o zaman o kalan 30 elmayı da çöpe atalım hem de düzgün olmasına rağmen. Ama böyle olmuyor işte. Daha da güzel bir örnek vereyim bir dizi düşünün kafadan atıyorum Squid Game mesele bir bakıyorsunuz dizinin çoğunluğunu çocuklar izliyor,ama o çocuk dizisi mi oluyor hayır olmuyor.
E yani sen inanıyorsan kimse sana diyemez neden herhangi bir dine inanıyorsun.
Çünkü doğal olarak insan pisikolojisi gereği hep üstün bir gücün yanında ona destek olduğunu bilmesini ister.

Diğer kendini ateist gibi hissedenlerin düşüncesi pek beni ilgilendirmez. :D

gören ile kör hiç bir olur mu? dilediğini saptırır ama o ancak sapıkları saptırır
bugün eski bir ateist olan bilim insanını izliyordum ne kadar saçma olduğunu söyledi eskiden.
tabii ki burdaki ateistler daha bilgilidir o bilim insanından (yersennn)

Ben kendimi müslüman gibi hissetmiyorum.
Tüm herşeyin doğal süreç olduğunu biliyorum.
Evreni kim yarattı felan dersen onu ne sen nede bir başkası bilir ve tahmin bile edemez.

Dünyaya gelmeden önce anne ve baba vücudunda olduğun zaman dünyada neyle karşılaşacağını bilmediğin gibidir bu mevzu.

Orda çoğu duyuların olmaz, tat alma, görme, duyma, konuşma. Ve orada tahmin bile edemezsin bu duyuların nasıl bir şey olduğunu.

Evren böyle bir yerdir. Yaşam için mücadele edersen yeni boyuta geçersin.

Ben kendimi müslüman gibi hissetmiyorum.
Tüm herşeyin doğal süreç olduğunu biliyorum.
Evreni kim yarattı felan dersen onu ne sen nede bir başkası bilir ve tahmin bile edemez.

Dünyaya gelmeden önce anne ve baba vücudunda olduğun zaman dünyada neyle karşılaşacağını bilmediğin gibidir bu mevzu.

Orda çoğu duyuların olmaz, tat alma, görme, duyma, konuşma. Ve orada tahmin bile edemezsin bu duyuların nasıl bir şey olduğunu.

Evren böyle bir yerdir. Yaşam için mücadele edersen yeni boyuta geçersin.
Rahman suresi tam sana göre yaratan sen misin yoksa biz miyiz? (biz kelimesi kasıtlı kullanılır şeytan ben kelimesini en çok kullanan varlıktır)

Rahman suresi tam sana göre yaratan sen misin yoksa biz miyiz? (biz kelimesi kasıtlı kullanılır şeytan ben kelimesini en çok kullanan varlıktır)
peki-40-gr.jpg

Tatlı ye, tatlı konuş.

Bu düşünce ne zaman aklıma gelse kafamda soru işaretleri kalıyorda çok üzerinde durmamaya çalışıyorum
de gene de israilde bir yahudi olup gereksiz kan dökülmesi kabullenmeyen insanlar var,katolik olup islamı araştırıp müslüman olanlar var,biraz nasip ve hür irade meselesi bu.

Geri