Yardım GARANTİ BEN ÜRÜNÜ ALMADAN ÖNCE BAŞLAMIŞ?

efehsgal

80+
Reaksiyon skoru
25
Hepsiburada'dan 2025 Aralığın sonlarında gpnteknoloji mağazasından asus rog strix g615lr (rog strix g16) modelini almıştım ve ilk gün bilgisayar ek'teki hatayı verdi (görsel temsilidir altta video dxgkrnl fatal error yazıyordu), daha sonra critical_process_died diye bir hata daha verdi. Bu sebeple ürünü iadeye yolladım servise yollanacağını ve 21 gün içinde değelendirileceği söylendi. Bugun asusun sitesinde onarım sorgulamadan cihaz ulaşmış mıdır acaba diye bakarken garanti sorgulama gördüm ona da bakayım dedim ve ne göreyim ürünün garantisi ben aldıktan 1 buçuk ay önce başlatılmış 😁

1768071385185.webp

Tüketici Hakem Heyeti ile iletişime geçeyim diyorum sizle kazanabilir miyim meseleyi napmalı?

Ekler

• 1768071264461.webp
    1768071264461.webp
    1.1 KB · Hit: 48
Fatura tarihi geçerli olur. THH başvur. Aynı şeyi bende yaşadım THH aradım, fatura baz alınır dedi. Gelin yardımcı oluruz demişti de 1-2 ay kalmıştı faturaya göre de uğraşmak istemedim ben.

Fatura tarihi geçerli olur. THH başvur. Aynı şeyi bende yaşadım THH aradım, fatura baz alınır dedi. Gelin yardımcı oluruz demişti de 1-2 ay kalmıştı faturaya göre de uğraşmak istemedim ben.
tamamdır çok teşekkürler, ürün şuan incelenmek üzere servise gönderilmişti bu thh başvurumu etkiler mi? bir de ne kadar sürer thh başvuru sonucu bilginiz var mıdır

Tam anlamadım ama sanırım fatura tarihinden itibaren 24 ay demek istemişsiniz, ama asusun kendi sitesinde fatura tarihimle uyuşmuyor. Ürün 2 günde elime ulaştı zaten.
Hocam ben hem ram hem psu aldım ikiside tarih olarak önceden başlamıştı garantisi. Ancak geçerli olan fatura kesim tarihidir. Sebebini tam bilmiyorum ama dsibritörlükten çıkış tarihi olabilmesi kuvvetle muhtemelen orada yazanların.

Hocam ben hem ram hem psu aldım ikiside tarih olarak önceden başlamıştı garantisi. Ancak geçerli olan fatura kesim tarihidir. Sebebini tam bilmiyorum ama dsibritörlükten çıkış tarihi olabilmesi kuvvetle muhtemelen orada yazanların.
Peki burada ben haklı olan taraf mı oluyorum yoksa ürün dediğiniz gibi ise normal bir durum olarak mı karşılanacak?

Thh ye falan gerek yok asusun garanti sitesini biraz kurcalayin faturanın yüklendiği bir bölüm bulacaksınız oraya fatura yüklüyorsunuz 2-3 gün sonra garanti süreniz düzeltiliyor . Çoğu marka ve üründe bu yaşanıyor gayet doğal bir durum bende monitorum için bu durumu yaşadım 2 hafta erken başlamıştı garantisi. Asus destekle iletişime geçerseniz onlarda yardımcı olur .

tamamdır çok teşekkürler, ürün şuan incelenmek üzere servise gönderilmişti bu thh başvurumu etkiler mi? bir de ne kadar sürer thh başvuru sonucu bilginiz var mıdır

Benim başka bir başvurum hemen firma tarafından sonuçlanmıştı. Öyle bir korkmuşlardı ki tamam paranızı iade edelim ama hemen iptal edin başvuruyu demişlerdi. Firmaya da bağlı biraz.

Thh ye falan gerek yok asusun garanti sitesini biraz kurcalayin faturanın yüklendiği bir bölüm bulacaksınız oraya fatura yüklüyorsunuz 2-3 gün sonra garanti süreniz düzeltiliyor . Çoğu marka ve üründe bu yaşanıyor gayet doğal bir durum bende monitorum için bu durumu yaşadım 2 hafta erken başlamıştı garantisi. Asus destekle iletişime geçerseniz onlarda yardımcı olur .
anladım ancak bahsettiğim bir konu vardı 2 tane hata aldığımla alakalı o yüzden iade alıp başka bir satıcıdan tekrar alsam daha iyi olabbilir benim için, bu süreçte ben haklı olup iadeyi kesin alabiliyor muyum merak ettiğim konu oydu
Benim başka bir başvurum hemen firma tarafından sonuçlanmıştı. Öyle bir korkmuşlardı ki tamam paranızı iade edelim ama hemen iptal edin başvuruyu demişlerdi. Firmaya da bağlı biraz.
ahadöaldmşwd bakalım umarım benimde öyle olur teşekkürler tecrübelerinizi aktardığınız için

Ürünler son kullanıcıya satılmadan önce (toptancılara ulaştıklarında) üretici garantisini başlatmış oluyor ta ki son kullanıcıya fatura kesilene kadar. Asus'a faturanı yükleyerek garanti tarihini güncelletebilirsin ki güncelletmesende fatura tarihi baz alınır.

anladım ancak bahsettiğim bir konu vardı 2 tane hata aldığımla alakalı o yüzden iade alıp başka bir satıcıdan tekrar alsam daha iyi olabbilir benim için, bu süreçte ben haklı olup iadeyi kesin alabiliyor muyum merak ettiğim konu oydu

ahadöaldmşwd bakalım umarım benimde öyle olur teşekkürler tecrübelerinizi aktardığınız için
Üstte ki arkadaşın dediği gibi oluyor demek ki. Boğaziçi bilişim sayfasından bakıyordum bende çünkü ve satıcı hepsiburada'nın bizzat kendisiydi. Normal yani işin doğrusu toptancı çıkış tarihiler muhtemelen.

Servise gönderin onlar rapor verirse iade/değişim olur ve ya direkt satıcıya sorun almazsa kusurlu ürün diye thh ye basvurursunuz.

Geri