Aile Baskısı ve piskoloji

hellu77

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba ben 17 yaşımda bir kızım. Sadece tecrübeli insanlar biraz iyi cevap verirse sevinirim ihtiyacım var hani canıma kiymayi bile isteyecek seviyedeyim. Bi köyde yaşıyorum hani babamda depremde öldü ama zaten kötü biriydi hep bizle kavga ederdi anneme şiddet uyguladı vb. Neyse işte ben genel olarak başarılı bi öğrenciyim hani ortalamam yüksek bu yılda lise sondayım annem normalde hani hiç ders çalış demez hep kendim çalışırdım ki baskıya gelen bir insan değilim suanki okulumdan nefret ediyorum müdür çok baskıcı ve ayrımcı biri . 5.sinifta okula tam giderdim ondan sonra elazig depremi ve corana oldu zaten okulum yıkıldı internetimde azdı köyde kuzulara falan bakardım o zamanlar burslulugu da kazandım. 6 7 ve 8.sinifim yarım gündü ve çok basariliydim lisedede 9.siniftayken 6 şubat depremi oldu okul yarım dönemdi 10.sinifta yarım gündü okul ki okula az gittiğim için günün geri kalanı bendeydi okul birincisiydim ortalamam 91 falan oldu . Geri 11.sinifta tam gün okula gittim ve müdürün baskıları ayrıca serviscim bize hayvan gibi davranıyordu bu haksızlığa da benden başkası konusmuyordu sabah 1 saat erken çıkışta da 1 saat soğukta bekliyorduk servise kayıtlı olduğumuz halde gizlice başka öğrencileri alıyordu biz ayakta kaliyorduk vb okuldan nefret ettim . Bu yılda başka servisci varda sabahın 7sinde okulda oluyom eve gelmeden 4 buçuk gibi oluyor ve günümün yarısı gidiyor. Neyse işte benim bu yıl ders çalışasım gelmiyor ve annemde bana çok baskı yapıyor dün abim gilleyken dedi ki üniversite kazanmazsan büyük şehirde erkekler seni kullanır ordan oraya savrulursun vb bugün de film izliyordum arkamdan abime dedi ki yaşıtları üniversiteye gidecek bu çöplükte sürünecek vb. Gerçekten bu sözleri hak ediyormuyum tamam fakiriz imkanımız uok evet bende stres oluyorumsinava çalışasım gelmiyor yıllardır derslerim iyi olabilir ama bi taktir bile aldığımda bi aferin diyip başından saviyorlardj kendine yapıyorsun bize değil diye . Ama bana hiç ders için böyle baski yapmamislardi kötü hissediyorum hani sürekli okumazsan baban gibi biriyle evlenirsin imalari var ki şuan hastayım usutmusum yatak döşek yatıyorum hâlâ ders çalışmamı bekliyorlar film izledim diye çöplükte mi okuyorum sanki dünyanın sonu gibi davranıyorlar tamam iyiliğimi istiyorlar biliyorum ama hiç karışmayan ailemin aniden böyle davranması normalmi yada benmi ergenliğin etkisiyle bir şeyleri fark ediyorum? Ayrıca erkeklerle gezenlere kaşar gözüyle bakıyorlar hani bibyandahda ayaklarin ustunde dur ne yaparsan yap diyip erkeklerle gezenlere de laf ediyorlar ki bu devirde kimseye guven olmayacagini biliyorum ama etrafimdaki insanla anlaşamıyorum kafama uyan kimse yok acaba gerçekten kızlar annesinin kaderini mi yaşar LUTEN BOS YAZMAYIN GERCEKTEN IYI DEGILIM GERCEKLERI SOYLEYIN

Okul ve üni bildim bileli pek gerekli bir şey olmadı. Asıl olay para kazanmanın yolunu bulmaktadır.

Kızlar için ağır iş şartları kolay değil ama İkinci el sitelerinde türlü türlü şeyler satıp para kazanabilirsin. Ünide geçireceğin boş zamanlardan daha iyidir.

Yada ne bileyim, Bir dükkanda elbise ayakkabı reklamını yapacak model olup paranı kazanabilirsin.

Bu zamanda anca para kazanmak lazım geri kalanı anca ayağının altında sana yalakalık yapar.

Bir an önce Üniversiteyi kazanıp o evden uzaklaşmalısın. Senelerce yarım gün okuduktan sonra tam gün okumak zor geldi. Fazla rahata alışmışsın. Tek sorunun bu. Bir de yavru kuşun artık yuvadan gitme vakti geldi.

Öncelikle Çok geçmiş olsun.Tam olarak okumadım ama kızlar annelerin kaderini yaşar ne demek eskiden çok az insan okuyabiliyordu şimdi herkes okuyabiliyor. Ayrıca üniversite sınavına çalışman gerek bende hazırlanıyorum. Onun dışında büyük şehirde erkekler seni izin vermezsen kullanamaz. Senin ailen de benimki gibi ablalarım, annem, babam, apartmandaki akrabalar vs. Çok baskı yapıyor git bir işe gir diye. Sulalede okuyan tek erkek benim, geri kalanlar 14 yaşından beri inşaatta, fabrikalarda yada orda burda çalışıyor. Senin hissettiğin baskıyı bende hissediyorum ve çok iyi anlıyorum.
Şuan sen 11e mi gidiyorsun 12 mi?
11 e gidiyorsan çok çalışman lazım 2028 de müfredat değişiyor mezun kalamaybilirsin yada çok zorlanırsin

senin kendine odaklanman lazım insanların ne söylediğini değil doğru olan neyse onu yap bazı şeyleri görmezden gel mesela ben senin canına kıyma olayını öyle yaptım pişman olacağın şeyleri yapma böyle bir şeyin aklına bile gelmemesi lazım fazla bir şey yok önünde zaten son senense iyice çalış güzel bir secim yap üniversiteye git özellikle istanbul kocaeli izmir eskisehir gibi yerleri tercih et ve kendi çizgini hiç bozmadan kendini kullandırmadan tercihler yap maddi olarak ailenin sana yardım eder diye düşünüyorum yarın bir gün o okuduğun yerde güzel bir iş bulur hayatına bakarsın bunlar çoğu kişinin başına gelen olaylar

dün abim gilleyken dedi ki üniversite kazanmazsan büyük şehirde erkekler seni kullanır ordan oraya savrulursun
inanır mısın,bizim memlekete seni gibiler lazım bacım,evet malesef ananın bahsettiği durum çok oluyor,ama böyle akademik başarıya sahip olup da büyük şehirlerde dediğin olayın içine giren kızlar vardır evet özgür olacam falan deyip,
aşıtları üniversiteye gidecek bu çöplükte sürünecek vb. Gerçekten bu sözleri hak ediyormuyum tamam fakiriz imkanımız uok evet bende stres oluyorumsinava çalışasım gelmiyor yıllardır derslerim iyi olabilir ama bi taktir bile aldığımda bi aferin diyip başından saviyorlardj kendine yapıyorsun bize değil diye
benim de başıma geldi bu olay karneden aldığım en büyük ödül 5. sınıfta eskiden dükkanında çalıştığım pideci bana pide yaptı o kadar
abin sanki bilmiyor mu başarılı olduğunu ben de çalışmadım,kendi ilçemde tezek gibi okulda okuyorum,ama bizim en az %85i "bitsin de döneyim memlekete,bakarız" kafasında ben de kendi bölümümle alakalı çalıştığım için umudum,ya elle tutulur bir şey yapabilir 2 yıllık vs. ya da azar azar çalışıp say 300k sıralamaya girmeye çalış ki böyle notlarla hayli hayli yaparsın
ben de aile evinde okuyorum ben de kardeşimin öğrenme zorluğundan zorluk çekiyorum aile evinde,sana özel bir şey değil,olabildiğince az muhatap ol onlarla ev içinde
hiç karışmayan ailemin aniden böyle davranması normalmi
üni sınav vaktin geldiğinde tutuşmuş olabilirler veya bir komşu bir tanıdığın gazına gelmiş olabilirler

Geri