1000w ve üzeri kaliteli psu tavsiyesi

asus rog aura tam tersi en sessiz modellerden biri.
Hocam ekte fotoda coil whine oldugunu yazan 2 yorumun ssini attim. Basta sessizdir sonradan coil whine oluyordur muhtemelen. Zaten beyaz psu bakiyorum. Rog strix 1000w alinabilir yada tuf 1000g

Bu modelde fan cok gecmeden ses gapiyor diye okudum. Bir de beyazı yok😔
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu serideki fanlarda galiba coil whine var hocam ya. Bide beyaz psu ariyorum sistemin tamamı beyaz cunku
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Lian li fanları da kullaniyor musunuz lcd vs? Psudaki usb hub nasıl? Fna sesi sorunu yasadiniz mi
Lian Li Fan kullanıyorum.1 Egzoz 3 alt 3 yan 3 de sıvı soğutucu fanı kullanıyorum.Şimdilik memnunum.Kullanalı 1-2 gün oldu

Hocam ekte fotoda coil whine oldugunu yazan 2 yorumun ssini attim. Basta sessizdir sonradan coil whine oluyordur muhtemelen. Zaten beyaz psu bakiyorum. Rog strix 1000w alinabilir yada tuf 1000g
Coil whine şansa bir olay. PSU'ya özgü bir durum değil. Her güç kaynağında çıkma şansı var.

Tuf ve RM-e o fiyata berbat bir modeller. Ayrıca öyle bir durumda yok. Arkadaşım 3 yıldır AURA'yı kullanıyor hala tık yok.

Bir de fandan coil whine çıkmaz. Muhtemelen rulman sesinden bahsediyorsunuz. Aynı durum rog strix platinum modelinde de var. Düşük RPM'de rulman sesi yapıyor fan. Double ball bearing'in kötü yanı bu. Bu arada bu bir sorun değil fanın yapısından kaynaklanıyor.

Son düzenleme:
1200 w a cikinca ayni platform oldugu icin hem ses hem hem sıcaklık değerleri artıyor.
Böyle bir durumda yok. Çoğu durumda sıcaklık değerleri sabit kalır yalnızca değiştirilirse fan eğrisi sertleştirilir. Neredeyse her güç kaynağının çalışma sıcaklıkları benzer zaten. Aynı sıcaklığı daha düşük fan hızında yapabilmeleri değiştiriyor olayı.

ROG STRİX 1000P:

1768165568270.webp

ROG STRİX 1200P:

1768165587446.webp

Hatta 1200P %100 yükte 2 derece daha soğuk çalışıyor. Muhtemelen fan eğrisinin agresifleştirilmesinden dolayı o şekildedir. Ses kısmı doğru yalnızca. 1000P 1200P'den daha sessiz bir ünite.

ROG STRİX 1000P:

1768165764318.webp

ROG STRİX 1200P:

1768165784047.webp

Hemen hemen 1000W'a kadar benzerler zaten. Pratitkte burada da bir şey değişmiyor normal bir kullanıcı için.

Son düzenleme:
Coil whine şansa bir olay. PSU'ya özgü bir durum değil. Her güç kaynağında çıkma şansı var.

Tuf ve RM-e o fiyata berbat bir modeller. Ayrıca öyle bir durumda yok. Arkadaşım 3 yıldır AURA'yı kullanıyor hala tık yok.

Bir de fandan coil whine çıkmaz. Muhtemelen rulman sesinden bahsediyorsunuz. Aynı durum rog strix platinum modelinde de var. Düşük RPM'de rulman sesi yapıyor fan. Double ball bearing'in kötü yanı bu. Bu arada bu bir sorun değil fanın yapısından kaynaklanıyor.
Rm e nin kötü oldugunda hemfikirim ama tuf icin aynısını söyleyemem. İyi japon kapasitörler kullanılmış. Hatta kapasitör boyutu lian li edge golddan daha fazlaydı. Bu arada tuf 9.5k iken lian li gold 11 asus strix 12.5k. konunun en basindan beri 3 kere falan söyledim beyaz psu aradığımı. Fan sesi 1000 1200w olayını da asus psular için değil lian li serileri icin demistim. 850 ve 1000w fan eğrileri ve ses seviyeleri iyiyken 1200gold ve 1300de agresif fan ayarı vardı. Söylediklerinizde haklısınız yalan yok tesekkür ederim

Rm e nin kötü oldugunda hemfikirim ama tuf icin aynısını söyleyemem. İyi japon kapasitörler kullanılmış. Hatta kapasitör boyutu lian li edge golddan daha fazlaydı. Bu arada tuf 9.5k iken lian li gold 11 asus strix 12.5k. konunun en basindan beri 3 kere falan söyledim beyaz psu aradığımı. Fan sesi 1000 1200w olayını da asus psular için değil lian li serileri icin demistim. 850 ve 1000w fan eğrileri ve ses seviyeleri iyiyken 1200gold ve 1300de agresif fan ayarı vardı. Söylediklerinizde haklısınız yalan yok tesekkür ederim
ASUS TUF komple japon değil. CapXon, Elite ve Rubycon karışık kullanılıyor. Evet, Elite azınlık olabilir ama varlar mı varlar. CapXon polimer olduğundan pek de önemli değil ama o fiyatta pek kabul edilemez.

Bu arada boyut tam anlamıyla belirlemiyor kalitesini. Tasarım hatalıysa siz ne kadar iyi ve kaliteli kapasitör koyarsanız koyun ripple değerleri ATX dışına çıkabilir. Geçmişte komple japon olup kötü güç kaynaklarıda vardı. Hatta elektrolit kapasitörlerin fazla olması nispeten kötü bir durum. Polimerler daha az arıza veriyor elektrolitlere göre.

Lian Li'nin gold modelleri iyi değil zaten. Filtrelemede komple Ltec kullanmaları bile kabul edilemez o fiyat bandında. 4 - 5 yıl sonra patlayıp üniteyi kullanılmaz hale getirir. Aynı kapasitörler RM750'de de vardı ve zaman içerisinde patlıyor/sızdırıyordu.

1st Player'da var o fiyatlarda. Belki bakılabilir.

Son düzenleme:
ASUS TUF komple japon değil. CapXon, Elite ve Rubycon karışık kullanılıyor. Evet, Elite azınlık olabilir ama varlar mı varlar. CapXon polimer olduğundan pek de önemli değil ama o fiyatta pek kabul edilemez.

Bu arada boyut tam anlamıyla belirlemiyor kalitesini. Tasarım hatalıysa siz ne kadar iyi ve kaliteli kapasitör koyarsanız koyun ripple değerleri ATX dışına çıkabilir. Geçmişte komple japon olup kötü güç kaynaklarıda vardı. Hatta elektrolit kapasitörlerin fazla olması nispeten kötü bir durum. Polimerler daha az arıza veriyor elektrolitlere göre.

Lian Li'nin gold modelleri iyi değil zaten. Filtrelemede komple Ltec kullanmaları bile kabul edilemez o fiyat bandında. 4 - 5 yıl sonra patlayıp üniteyi kullanılmaz hale getirir. Aynı kapasitörler RM750'de de vardı ve zaman içerisinde patlıyor/sızdırıyordu.

1st Player'da var o fiyatlarda. Belki bakılabilir.

Hocam sizin kadar bilmiyorum ben zaten.sadece kapasitör firmasına ve boyutuna baktım. Lian li ve asusa bakma sebebim de 10 yıl garanti vermeleriydi. Asus 10 yıl tr garanti veriyor lian li globalde. 850w almak istemiyorum ileride yükseltme yaparsam diye.1000w icin sunu al gec dediginiz ürün var mı bu fiyatlarda(lian li platlar nasıldır)(tesekkürler bilgilenmis oldum)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,601
Üyeler
187,536
Son üye
pcustasi12
Geri