hocam ddu ile ekran karti driverini kaldirip yeniden kurun.
memtest64 ya da memtest86 ile rami test edin.
occt ile cpu+ram testi de yapabilirsiniz.
eger bunlarda herhangi bir problem cikmiyorsa ssd kaynakli olma ihtimali de goz onunde bulundurulmali.
temiz windows kurulumunu da deneyebilirsiniz.
zaten onceki mesajlarda bunlardan bahsetmis forum uyeleri. bunlarin hepsini yapabilirseniz problemi teshis edecegimize inaniyorum. sabirli olmaniz ve problemi cozeceginize inanmaniz gerekiyor. insan bikabiliyor bir sure sonra halledemeyince.
Şu yüzden söylüyorum, bir arkadaşım 9060 XT kullanıyor ve aldığından beridir de şikayet ediyordu. Defalarca söylememe rağmen sonunda ikna olup çift kanal bellek kullanmaya başladı ve tüm fps düşüşleri, kasmalar vs hepsi düzeldi.
Ekran kartınızı başka bir sistemde denemeniz ya da başka bir güç kaynağı ile ekran kartınızı test etmeniz şart. Başka türlü bunu anlamanın bir yolu yok. OCCT'de 1 saat boyunca 3D Adaptive ve Furmark V2 (VK) programında 15 dakika test yaparak ekran kartında sorun olup olmadığını rahatlıkla anlayabilirsiniz. Eğer herhangi bir ekran kararması, sistem kilitlenmesi ya da yeniden başlatma falan yoksa demek ki sorun başka yerde demektir.
@karberion arkadaşımız da bahsetmiş zaten. Memtest86'da sahip olduğunuz belleği test edin. Sağlam gibi görünüp saç, baş yolduran çok bellek sorununa denk geldim daha önce. Ve tabii ki SSD testi. Crystal Disk Benchmark ile SSD'nin yazma ve kopyalama hızlarını test edin,
Bir de bir şey soracağım. Bu sorunlar ne zaman başladı ? Hangi oyunda yapıyor ya da programda ? Bana çözülemeyecek bir sorun gibi gelmedi çünkü.
Mahallenin pamuklara sarılarak büyümüş abisi. Terbiye abidesi bu mu yani buna mı taktın o kadar sorun dert ahlaksız bir dünya buna mı taktın gerçekten evde mi büyüdün el bebek gül bebek
Elimde RX 7900 GRE Sapphire Nitro ekran kartı ver ve hiç memnun değilim sürekli takılmalar fps düşmeleri falan sorunlarlaa boğuşuyorum ve bir türlü çözemedim bu sorunları ve artık nvidia ya geçme kararı aldım sizce 3080 ti kartına geçmek mantıklımı yada 4070 mi alsam daha mantıklı olur bilmiyorum fikirlerinizi bekliyorum
Son dönemlerde geçen sene kasımda aldım 1 seneyi doldurdu ilk defa şu 3-4 aydır çok pis hatalar alıyorum duruma bağlı bence 3080/4070 saflarına kayarım