6700xtden rtx 5060a gecılır mı

Reaksiyon skoru
274

bu vıdeodan da gordugnu gıbı elımdekı kartı satıp sızce gecmelıyım bence gecmelıyım en azından guncel bır kartım olmus olur sadece vram olarak bakm ayın mesela the last of us da aynı cozunurlık aynı grafık ayarında 6700xt de 9gb vram kullanırken 5060 da 7 gb vram kullanıyor gecmelımıyım

saçma olur hocam bir de red devil varmış elinizde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

9060xt 16gb bakın derim

saçma olur hocam bir de red devil varmış elinizde

9060xt 16gb bakın derim
hocam 3070 ti onerirmisin pekı
nvıdıa gecmek ıstıyorum aslında

aynı şekilde hiç mantıklı olmaz en başta 12gb karttan 8gb a geçmek çok saçma zaten
hocam bende bunu anlamıyorum vram kullanımlarına bakarmısınız

Ek Açıklama 2026-01-13 172550.webp
Ek Açıklama 2026-01-13 172635.webp
Ek Açıklama 2026-01-13 172717.webp

amd de neden hep fazla vram kullanımı

kartın vrami fazla olduğu için
ama aynı oyun aynı sahne aynı cozunurluk aynı grafıkler

kartın vrami fazla olduğu için
oyunlarda dokuların ve golgelrın goc yuklenme sorunu yasıyorum ssd den mı sorun bılmıyorum ama hem kartı degıstırmıs olurum hemde sorun devam edıyor mu onu ogrenmıs olurum dıye dusunmustum

ama aynı oyun aynı sahne aynı cozunurluk aynı grafıkler
hocam kendini ona göre ayarlıyor
şöyle anlatıyım mesela 12gb vram var kart diyor ki bende zaten fazladan vram var her şeyi belleğe atıyım her şeyi atıyor 10gb kullanıyor
8gb vram olanda ben sadece lazım olan şeyleri belleğe atıyım çünkü belleğim az diyor 7gb atıyor

hocam bende bunu anlamıyorum vram kullanımlarına bakarmısınız

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

amd de neden hep fazla vram kullanımı
Hocam Çünkü 5060’ın Vrami 8GB nasıl 8GB geçsin olabidiğince az vram harcamaya çalıyor gidin RtX 5070 ve RTX 5060 Karşılasmasına bakın yine aynısı göreceksiniz bu 5070’in güçsüz okduğu anlamına mı geliyor ? Tabii ikide hayır

Ayrıca yanlış anlamayında gerçekten meraktan soruyorum çok güzel bir kartınız varken neden 5060 gibi kötü bir karta geçmek istiyorsunuz boşu boşuna ?

Yani kartınız 2K’da Bike fazlasıyla yeterli bir kart hocam amaç ne burda 5060 bile 2K’da zortluyır genelde yani Satıp RTX 5070Tİ geçmeliyim bile deseniz mantıksız deriz çünkü gerek yok

Kısaca bırakın taşı Sütun Gibi kartınız var Boşa gaza gelip Saçmalamayın

bu vıdeodan da gordugnu gıbı elımdekı kartı satıp sızce gecmelıyım bence gecmelıyım en azından guncel bır kartım olmus olur sadece vram olarak bakm ayın mesela the last of us da aynı cozunurlık aynı grafık ayarında 6700xt de 9gb vram kullanırken 5060 da 7 gb vram kullanıyor gecmelımıyım
nvidia ya geömek istiyosanız min 5060ti ı zorlayın derim. 5060 biraz saçma olur. en mantıklısı min. 5070 almanız olur. amd den devame derim derseniz 9060xt iş görür sanırım. ben amd den bıktım 7700xt den 9070xt yerine 5070ti a geçtim. orda karar size bağlı

Aynı kart var hocam bendede bu karttan geçeceğiniz kart en az 4070Tİ veya 7800XT olması lazım ki mantıklı bi upgrade olsun 5060 veya 3070Tİ almak gibi saçma bişey yapmayın elinizdeki kartın değerini bilin.

hocam 3070 ti onerirmisin pekı
nvıdıa gecmek ıstıyorum aslında
İllede upgrade etmek istersen 9060XT 16GB bakabilirsin yada ikinci el bakarım dersen 7800XT veya 4070Tİ da olabilir.

hocam kendini ona göre ayarlıyor
şöyle anlatıyım mesela 12gb vram var kart diyor ki bende zaten fazladan vram var her şeyi belleğe atıyım her şeyi atıyor 10gb kullanıyor
8gb vram olanda ben sadece lazım olan şeyleri belleğe atıyım çünkü belleğim az diyor 7gb atıyor
Elindeki kart da güncel, geçme.
Aynı kart var hocam bendede bu karttan geçeceğiniz kart en az 4070Tİ veya 7800XT olması lazım ki mantıklı bi upgrade olsun 5060 veya 3070Tİ almak gibi saçma bişey yapmayın elinizdeki kartın değerini bilin.

İllede upgrade etmek istersen 9060XT 16GB bakabilirsin yada ikinci el bakarım dersen 7800XT veya 4070Tİ da olabilir.
nvidia ya geömek istiyosanız min 5060ti ı zorlayın derim. 5060 biraz saçma olur. en mantıklısı min. 5070 almanız olur. amd den devame derim derseniz 9060xt iş görür sanırım. ben amd den bıktım 7700xt den 9070xt yerine 5070ti a geçtim. orda karar size bağlı
Hocam Çünkü 5060’ın Vrami 8GB nasıl 8GB geçsin olabidiğince az vram harcamaya çalıyor gidin RtX 5070 ve RTX 5060 Karşılasmasına bakın yine aynısı göreceksiniz bu 5070’in güçsüz okduğu anlamına mı geliyor ? Tabii ikide hayır

Ayrıca yanlış anlamayında gerçekten meraktan soruyorum çok güzel bir kartınız varken neden 5060 gibi kötü bir karta geçmek istiyorsunuz boşu boşuna ?

Yani kartınız 2K’da Bike fazlasıyla yeterli bir kart hocam amaç ne burda 5060 bile 2K’da zortluyır genelde yani Satıp RTX 5070Tİ geçmeliyim bile deseniz mantıksız deriz çünkü gerek yok

Kısaca bırakın taşı Sütun Gibi kartınız var Boşa gaza gelip Saçmalamayın
hocalarım tamam haklısın gecılmez bende bılıyorumkı mantıkısz ama sımdı soyle bır sıkıntım var oyun fark etmeksızın oyun ssdye kurulu olmasına ragmen dokular golgeler textureler hepsı ben yanlarına gıtmedıgım surece yuklenıyorum 2 tane bunun konusunu actım kımseden mantıklı bırsey cıkmadı kartı 3070ti da 5060 da 6700xt ile cok fark olmayan kartlar
sorunun neyden kaynaklı oldugnu bulamıyorum o yuzden bu fıkre kapıldım

Geri