İ5 14600KF Mi Yoksa Ultra 5 245KF 'mi ?

JaeSun

80+
Reaksiyon skoru
29
Başlıkta gördüğünüz üzere arkadaşlar sizce hangi işlemci daha iyi :)

Ultra 5 245kf daha stabil.

hali hazırda sistem var mı yoksa yükseltme mi?
Tek tek toplıcam 0'dan inşa ediyorum denebilir. Bu zamana kadar Ryzen kullandım hep ama bu sefer oyun için toplamıyorum o yüzden intele yönelmek istedim. Elbette oyunda oynarım ama %25'lik kısım diyebilirim. Daha çok yapay zeka/ video edit/render/ photoshop gibi işlerle uğraşıyorum.

Soket tipleri farklı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam, oyun içinse 14600KF kullanan biri olarak tavsiye etmem, GTA ench onlinede E-core kullanınca droplar oluyor gidip devre dışı bırakman lazım.

Tek tek toplıcam 0'dan inşa ediyorum denebilir. Bu zamana kadar Ryzen kullandım hep ama bu sefer oyun için toplamıyorum o yüzden intele yönelmek istedim. Elbette oyunda oynarım ama %25'lik kısım diyebilirim. Daha çok yapay zeka/ video edit/render/ photoshop gibi işlerle uğraşıyorum.
Eğer oc falan uğraşırım dersen Z790+14600k gidersen en az 14900k stok hızlarına ulaşırsın. Fakat hiç uğraşmam dersen b860+245k devam edersin. Hangisi bütçene uygunsa seçebilirsin.

ben 245k diyorum, aklınızda bulunsun kf değil k alın arada 1000 lira oynar ama ekran kartına bir şey olduğu zaman o dahili grafik ilaç gibi geliyor başına gelen bilir kıymetini :D

Başlıkta gördüğünüz üzere arkadaşlar sizce hangi işlemci daha iyi :)
245KF aynı segmentin bir üst nesili, performans olarak biraz daha iyi ve 10nm den 3nm ye düşüldüğü için aşırı az güç tüketiyor neredeyse yarı yarıya fark var. 245KF gibi bir seçenek varken 14600KF tabii ki alınmaz.

Not: Bütçe yeterse 265KF ye çıkmaya çalış çok sağlam işlemci.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ben 245k diyorum, aklınızda bulunsun kf değil k alın arada 1000 lira oynar ama ekran kartına bir şey olduğu zaman o dahili grafik ilaç gibi geliyor başına gelen bilir kıymetini :D
Doğrudur F olmayanları da alınabilir. Mining krizinde ekran kartını pahalıdan satmıştım işime yaramıştı baya F olmayan işlemci olması ama şuanki işlemcim F 😀

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,689
Üyeler
190,786
Son üye
redbull_sx
Geri