Yardım HP Victus 15 bakımı konusunda yardım

Reaksiyon skoru
0
arkadaşlar selamlar öncelikle
hp victus 15 bilgisayarım var 2.el almistim uzerinden 6 ay gecti ve fan tozlandi aldigimda temizdi bilgisayarin garantisi yok bitmis o sebeple bakimini ben yapicam daha önce laptop bakimi yaptiğim oldu ama yanliş yaptiğim seyler varmis sanirim arkadaslara sorunca kafam karisti ondan buraya yazayim bilgili biri yonlendirir diye dusundum bazi soru isaretleri var kafamda ilk olarak mx6 macun var bende ama spatula yok yaymam gerekli mi macunu islemci ve ekran kartina ? ikinci olarak benim laptopumda vramlerde thermal putty var ped yok orjinalindede boyleymis hp victus 15 lerde internette onlara dokunmayin geri kapatin diyorlar öyle mi yapmaliyim ? bu ikisi disinda temizlerken ve macun yenilerken nelere dikkat etmeliyim ? macun kismi kolay aslindada bu vramlerdeki macunu degistirmeden koymak sorun yaratir mi onu anlayamadim aydinlatirsaniz cok iyi olur iyi forumlar

Vram üzerindeki puttylere dokunma. İşlemci ve gpu için de PTM 7950 veya Türkiye'de olan kyrosheet vardı sanırım onları kullan.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Termal macun kullanma pomp out oluyor.

Vram üzerindeki puttylere dokunma. İşlemci ve gpu için de PTM 7950 veya Türkiye'de olan kyrosheet vardı sanırım onları kullan.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Termal macun kullanma pomp out oluyor.
hocam mx6 cok sorun yaratir mi butcem biraz sıkısık öğrenciyim

Komple bakım istersen
https://www.thermal-grizzly.com/en/tg-putty/s-tg-p-b-030 alabilirsin.
İşlemci ve ekran kartı çiplerinin üstüne 1 damla arctic mx4 veya mx6 macun koy, işaret parmağınla kenarlara taşırmadan yay.
En az 10 derece düşer sıcaklık.
Örneğin İzmirde çankaya da elektronik çarşılarda, robotik malzeme satılan yerlerde, 1mm kalınlığında veya daha kalın da olabilir mavi termal padler var. Onu da ölçüsünde kesip puttylerin yerine kullanabilirsin gibime geliyor kayıp düşmezse, yerinden çıkmazsa.

Son düzenleme:
yıllarca termal macun kullandık hiç bir şey olmadı ama bu padler çıkalı nedense sürekli pump-out olmaya başladı macunlar :kekw:

victusun kasası çok yumuşak kredi kartı bile eziyor açarken. dikkatli ve sabırlı olmak lazım biraz. ekran kartı ve işlemciye temizledikten sonra yüzey büyüklüğüne göre ufak birer damla koy yeter

yıllarca termal macun kullandık hiç bir şey olmadı ama bu padler çıkalı nedense sürekli pump-out olmaya başladı macunlar :kekw:

victusun kasası çok yumuşak kredi kartı bile eziyor açarken. dikkatli ve sabırlı olmak lazım biraz. ekran kartı ve işlemciye temizledikten sonra yüzey büyüklüğüne göre ufak birer damla koy yeter
hocam ben eski pclerimde hep oyle yaptim sanirim bundada oyle yapicam sadece puttylere dokunmayacam anladigim kadariyla

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,155
Üyeler
187,631
Son üye
hamdiogretmen
Geri