Colorful Battle-AX B650M + DDR5 RAM uyumluluğu (iGame Centerla kontrol)

mkuru7

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba,

Colorful Battle-AX B650M (AM5) anakart kullanıyorum.

DDR5 Corsair Vengeance RGB RAM aldım fakat RGB aydınlatmayı

Colorful iGame Center üzerinden kontrol edemiyorum.

Corsair iCUE çalışıyor ancak iCUE içinde ASUS / MSI / Gigabyte plugin’leri var,

Colorful için herhangi bir plugin veya entegrasyon yok.

Sorularım:

1) Bu anakartta iGame Center ile RGB’si gerçekten yönetilebilen DDR5 RAM modeli var mı?

2) Kullanan varsa hangi marka/model RAM ile RGB kontrol edebildi?

3) “Aura Sync / Mystic Light / RGB Fusion uyumlu” diye satılan RAM’ler

Colorful anakartta gerçekten çalışıyor mu, yoksa bu sadece büyük markalar için mi geçerli?

4) Corsair dışı (G.Skill, TeamGroup, ADATA vb.) deneyimi olan var mı?

Amacım:

– RGB’yi anakart yazılımından (iGame Center) yönetebilmek

– iCUE + iGame Center gibi iki yazılım kullanmak istemiyorum

Gerçek kullanıcı deneyimi olanların cevaplarını özellikle rica ediyorum.

Teşekkürler.

Corsair iCUE ile Colorful iGame Center arasında resmi bir SDK entegrasyonu yoktur ve Corsair ekosistemi kapalı olduğu için bu uyum sağlamayacaktır. iGame Center ile en uyumlu çalışan RAM'ler genelde TeamGroup T-Force ve ADATA XPG serileridir ancak elindeki kaliteli RAM'leri değiştirmek yerine, her iki markayı da aynı anda tanıyıp senkronize edebilen 3. parti "SignalRGB" veya açık kaynaklı "OpenRGB" yazılımlarını kullanman en masrafsız çözüm. iGame Center'ı sistemden tamamen kaldırıp bu evrensel kontrolcüleri kurarsan donanım çakışması yaşamadan ışıklandırmayı tek merkezden yönetebilirsin.

Corsair iCUE ile Colorful iGame Center arasında resmi bir SDK entegrasyonu yoktur ve Corsair ekosistemi kapalı olduğu için bu uyum sağlamayacaktır. iGame Center ile en uyumlu çalışan RAM'ler genelde TeamGroup T-Force ve ADATA XPG serileridir ancak elindeki kaliteli RAM'leri değiştirmek yerine, her iki markayı da aynı anda tanıyıp senkronize edebilen 3. parti "SignalRGB" veya açık kaynaklı "OpenRGB" yazılımlarını kullanman en masrafsız çözüm. iGame Center'ı sistemden tamamen kaldırıp bu evrensel kontrolcüleri kurarsan donanım çakışması yaşamadan ışıklandırmayı tek merkezden yönetebilirsin.
Hocam corsair daha önce hiç bir ürününü kullanmadım bu büyük markaların "kendi ekosistemine" entegre etme zorlamasına aşırı gıcık oluyorum. O yüzden ilk seçeneğimde ramleri iade etmek var. Signal RGB ve OpenRGB gibi yazılımları denedim onlarda anakartı görmedi. 2020de topladığım bilgisayarımda xpg ramlerimde böyle sıkıntılar yaşamadım kendi yazılımını bile indirmemiştim gigabyte rgb fusion yetiyordu. Eğer TeamGroup veya Xpg ramleri kesin desteklerse igame center üzerinden kontrolü direk iade edeceğim corsairları.

Hocam corsair daha önce hiç bir ürününü kullanmadım bu büyük markaların "kendi ekosistemine" entegre etme zorlamasına aşırı gıcık oluyorum. O yüzden ilk seçeneğimde ramleri iade etmek var. Signal RGB ve OpenRGB gibi yazılımları denedim onlarda anakartı görmedi. 2020de topladığım bilgisayarımda xpg ramlerimde böyle sıkıntılar yaşamadım kendi yazılımını bile indirmemiştim gigabyte rgb fusion yetiyordu. Eğer TeamGroup veya Xpg ramleri kesin desteklerse igame center üzerinden kontrolü direk iade edeceğim corsairları.
Destekler hocam.

Yanlış anlamayın kendi veya çevrenizden tecrübeniz mi bir kaynağa dayandırarak mı söylüyorsunuz yani emin olmanızın kaynağı nedir? Yoksa onu da alıp iade ile uğraşmak istemiyorum.
Googleye yazsan çıkıyor dostum yıl 2026 ya hani

Googleye yazsan çıkıyor dostum yıl 2026 ya hani
Tamam hocam google yazdım bulamadım onun linkini istiyorum işte sizden mesela şu an gskill kafama yatıyordu anakartın sitesinde de var ama rgb konusu belirtilmiyordu işte baktığınız yerin linkini atabilirsiniz söylenmek yerine

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,525
Üyeler
187,694
Son üye
Berat06_
Geri