Mevcut sisteme RTX 2060 ve işlemci uyar mı?

Reaksiyon skoru
1
Bütçe
10000
Merhaba, bilgisayarım çoğu oyun için yetersiz kaldığı için işlemci ve ekran kartı güçlendirmesi yapmak istiyorum fakat uyumluluk ve PSU yeterliliği nasıl olur bilmiyorum.

Sistem özelliklerim:
MSI GTX 970 Gaming 4G 4 GB ekran kartı.
Intel i5-4470
MSI H97 Gaming 3 DDR3 anakart.
Fury 16 GB RAM.
1 TB SSD, 1 TB HDD.
EVGA 600b 600W Power Supply.
Zalman Z3 Plus ATX kasa.

RTX 2060 ve ikinci el fiyat/performans bir işlemci takmak istiyorum, amacım CS2'yi kaldırması. Bütçem 10 Bin TL Bununla ekran kartı işlemci güçlendirmeyi düşünüyorum mantıklımı?

Merhaba, bilgisayarım çoğu oyun için yetersiz kaldığı için işlemci ve ekran kartı güçlendirmesi yapmak istiyorum fakat uyumluluk ve PSU yeterliliği nasıl olur bilmiyorum.

Sistem özelliklerim:
MSI GTX 970 Gaming 4G 4 GB ekran kartı.
Intel i5-4470
MSI H97 Gaming 3 DDR3 anakart.
Fury 16 GB RAM.
1 TB SSD, 1 TB HDD.
EVGA 600b 600W Power Supply.
Zalman Z3 Plus ATX kasa.

RTX 2060 ve ikinci el fiyat/performans bir işlemci takmak istiyorum, amacım CS2'yi kaldırması. Bütçem 10 Bin TL Bununla ekran kartı işlemci güçlendirmeyi düşünüyorum mantıklımı?
anakartta değişmen lazım işlemci zaten 4. neslin üstüne çıkamıyosun lga1150 de. eğer işlemci değişmezsen de darboğaz yapar. o kadar bütçen çıakr anakart ram işlemci toplu değişirsen am4 ve ddr4 e geç. bence sistemini toplu sat kaça giderse üste para ekle 2. elde baştan topla

Bu sistem adam olmaz artık, miadını doldurdu. İkinci el i7-4770 ve RTX 2060 alırsan darboğaz yersin.
Sen yeni bir sistem kur;

En kötü Ryzen 5 3500x işlemci bul
Yanına AM4 destekli bir anakart.
Yanına 2 tane 8GB DDR4 3200MHz RAM bul.

Ekran kartını sonra güncellersin. CS GO gibi online oyunlar ekran kartından daha fazla işlemcinin gücüne bakar.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hatta dur. İşlemciyi Ryzen 5 3600 buldum. 3500x'!ten daha iyidir.

Bir de soğutucu alman lazım yalnız buna

Son düzenleme:
Bu sistem adam olmaz artık, miadını doldurdu. İkinci el i7-4770 ve RTX 2060 alırsan darboğaz yersin.
Sen yeni bir sistem kur;

Ekran kartını sonra güncellersin. CS GO gibi online oyunlar ekran kartından daha fazla işlemcinin gücüne bakar.

Çok teşekkür ederim. Bir şekilde ayarlayıp böyle bir şey yapmayı deniyeceğim

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...esil-16gb-ram-512g-rx580-8gb-1283222451/detay yada şöyle bir sistem
Sen yeni bir sistem kur;

Yok bu olmaz çünkü 8.nesil Intel i5 8400 işlemcinin içinde 9 MB L3 önbelleğj var, önerdiğim AMD R5 3600 içinde 32MB.

CS GO gibi oyunlar bu L3 önbelleğe bakıyor. Ayrıca güç olarak çok aşırı fark var R5 3600 ile i5 8400 arasında.
Aslında tek cs olmasada FC26, RDR2, God Of War, Rust gibi gibi oyunlarda oynamak isterim biraz güçlendirmeyle yada biraz üst bi bilgisayar işimi görür diye düşünüyorum çünkü God Of War hariç hepsini şuan ki yazdığım bilgisayarımla da oynadım ama artık yetmemeye başladı. Bu arada bir sistem daha attım ama onaylanmamış

Aslında tek cs olmasada FC26, RDR2, God Of War, Rust gibi gibi oyunlarda oynamak isterim biraz güçlendirmeyle yada biraz üst bi bilgisayar işimi görür diye düşünüyorum çünkü God Of War hariç hepsini şuan ki yazdığım bilgisayarımla da oynadım ama artık yetmemeye başladı. Bu arada bir sistem daha attım ama onaylanmamış
bu da olmaz en az r5 3600 ve 1660 super veya 2060 lı sistemlere bak tek tek toplasan daha ucuza gelir

Son düzenleme:
Şuna da sorabilirsin. monitör hariç 10.000tl. Bunda 2 tane 16gb RAM varmış. İşlemci eski ama oynatır oyunların hepsini.

Şu verirse 10.000TL'ye süper olur mesela. 16GB yazmış ama muhtemelen 2 tane 8GB'dır muhtemelen.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,946
Üyeler
187,750
Son üye
suijin
Geri