Çözüldü✓ CİHAZINIZ BİR SORUNLA KARŞILAŞTI VE ONARILAMDI

hocam secure boot acmayı ytden bakın kolay bısı
uefı modda olup olmadıgna bakmak ıcın laptopun masa ustunu acması lazım ben baska sekılde bılmıyorum

bunu dene
1) Windows "Ayarlar" >"Windows Update">"Gelişmiş Seçenekler">"Kurtarma">Gelişmiş başlangıç'tan şimdi yeniden başlat yapın.
2)Karşımıza gelen ekrandan "Sorun Gider">"Gelişmiş Seçenekler">“UEFI donanım yazılım ayarları” seçiniz.
3)Karışınıza ya seçenekler listesi çıkar(Bios'u seçin) ya da direkt Bios açılır. Bios'tan "Security" Sekmesi> "Secure Boot". Bu kısımda eğer sorun başlığında attığım gibi Secure boot: Disabled ve Platform Mode: Setup olacaktır.
Bu kısımda Secure Boot Control'u Enabled yapıyoruz fakat bu açmamız için yeterli değil. Enabled yaptıktan sonra "Export Secure Boot Variables" tıklıyoruz ve tamam diyoruz. Bundan sonra kaydet ve çık yapıp, normal şekilde bios'a girerseniz Platform Mode: User ve Secure Boot: Enabled gözükecektir. Her şey bu kadar, iyi oyunlar...
şu videoyu izliyerek secure bootu enabked hale getirdim ancak sorun hala çözülmedi malesef

pc hiç açılmıyor mu o onarım ekranında mı kalıyor ?
açılıp 10 saniye sonra your device has run into a problem diyor (altta hata kodu video dxgkrnl fatal error) sonra restart atıyor 2 3. seferde bu kurtarma ekranı geliyor

Biosu güncellerken bios sürümleri var. Bir anda en yenisini yüklediyseniz belki hata ondan kaynaklı olabilir

hocam o onarım ekranında enter tusuna basın ne ekranı gelecek
kurtarma seçenekleri geldi
devam - çok ve Windows ile devam et
hızlı makine kurtarma
sorun gider
kişisel bilgisayarı kapatin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Biosu güncellerken bios sürümleri var. Bir anda en yenisini yüklediyseniz belki hata ondan kaynaklı olabilir
Windows update sonrası PC yeniden başlatınca otomatik biosa attı güncelleme mevcut dedi ve onu kurdum sadece

vanguarddan dolayı yapıyor da güvenli modda başlat pcyi vanguardı sil düzelmesi lazım sorunun

hocam format flası varsa format at
aynı sorun varken format atmama rağmen çözülmemişti
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

vanguarddan dolayı yapıyor da güvenli modda başlat pcyi vanguardı sil düzelmesi lazım sorunun
ekran kartıyla alakalı olabilir diye düşündüm Intel ve Nvidia var pil tasarufundaydi cihaz o yüzden nvdia devre disiydi geçen seferde de ayni sekideyken hata geldi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,507
Üyeler
187,690
Son üye
Cemilnadir
Geri