Merhabalar. 2 hafta içinde dubleks eve taşınıyorum. Alt katta internet altyapısı mevcut üst katta yok. Daha inşaat halinde olduğu için kablo döşemesi yaptırabiliyorum. Sizce nasıl bir altyapı yaptırmalıyım fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler.
Merhabalar. 2 hafta içinde dubleks eve taşınıyorum. Alt katta internet altyapısı mevcut üst katta yok. Daha inşaat halinde olduğu için kablo döşemesi yaptırabiliyorum. Sizce nasıl bir altyapı yaptırmalıyım fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler.
zenginsen 2 hat çektir 2 internet kullan değilsen üst katta salona kaliteli cat6 çektir alttaki modemin olacağı yerden ayrı bir modem alıp ona takarsın dağıtıcı görevi görür
Alt kattaki modemin olduğu yerden üst kata en az iki adet (Biri mutlaka salona) CAT6 Ethernet kablosu ve bir de ileride değiştirilebilir olması için boş boru çektirmen yeterlidir.
Alt kattan üst kata giden bir kablo döşet alttaki internet altyapısı neredeyse kablonun alt ucu orada olsun modeme kabloyu tak üst kattaki ucu da yine evin merkezi bir yerinde olsun oraya ikinci bir Router koy. PC falan varsa onların olacağı yere de ayrı kablo çektir.