7500F işlemci ve RX 9070 XT Ekran kartı ile uyumlu Anakart tavsiye eder misiniz?

Reaksiyon skoru
38
Sistem toplıyacağım. hazır sistemlere çok baktım, bazıları piyasadan 10 hatta 15-20 bin ucuz olabiliyor. Fakat sistemin içerisinde 1-2 tane çöp diye tanımlayabileceğimiz bileşen mutlaka ekliyorlar ki ucuzlukta zaten oradan geliyor. ya ekran kartı ve anakart yada ram ile ssd ler sıklıkla kullanmak istemeyeceğimiz modellerle dolu. Hemde çoğu oem paket satıcıları kredi kartına ya taksit yapmıyor yada bendeki world karta taksit yok. tek hepsiburada da var taksit ondada istediğim sistem yok gibi.

işlemci olarak 7500F ve ekran kartında RX9070 e karar kıldım. ana kart olarak da mikro değil de ATX ebatlarda olsun istiyorum. b850 ve çeşitlerinden hangi tip anakart alsam F/P olarak beni mutlu eder. ve wifi özellikli almam icap eder mi?.

Model önerilerinize açığım.

Fiyatı gayet iyi ve 6 ay taksit imkanı var.

Wifi istiyorsan da bunlar da alınabilir.

Ama belirteyim anakart Wifi adaptörlerinin garip sorunları oluyor. Mesela hepsinde garanti bellek sızıntısı oluyor. BIOS, ağ sürücü vb. güncellemelerinin çözdüğü oluyor veya olmuyor. Wifi'li anakart yerine harici antenli adaptör almak çok daha mantıklı diye düşünüyorum.

Yani ben Wifi içeren anakart önermem. Zaten kablolu kullanırsın. Wifi şart olunca da ₺1000-2000 arasına güzel bir antenli Wifi adaptörü alırsın.

Fiyatı gayet iyi ve 6 ay taksit imkanı var.

Wifi istiyorsan da bunlar da alınabilir.

Ama belirteyim anakart Wifi adaptörlerinin garip sorunları oluyor. Mesela hepsinde garanti bellek sızıntısı oluyor. BIOS, ağ sürücü vb. güncellemelerinin çözdüğü oluyor veya olmuyor. Wifi'li anakart yerine harici antenli adaptör almak çok daha mantıklı diye düşünüyorum.

Yani ben Wifi içeren anakart önermem. Zaten kablolu kullanırsın. Wifi şart olunca da ₺1000-2000 arasına güzel bir antenli Wifi adaptörü alırsın.
wifi bende saçma bir heves başka sebebi yok. zaten kablolu kullanıyorum ve internet bağlantım pek stabil değilken birde wifi sorunları ile kafa ağrıtmak istemem.
gigabyte b850 eagle ice modeli 4-5 yıl beni idare eder dimi. ve soğutması felanda yeterli ise tercih edebilirim. fiyat olarak da 10k altı olması ve taksit olayıda ekstra güzel.

Bu arada bunlardan bütçen çıkıyorsa Tomahawk almanı öneririm. Ses kartı ve Wifi 7 olarak aralarından sıyrılıyor. Yani ekipman falan aldığında da özellikle kulaklık falan kafan rahat eder.

Ya hepsinde yaşanır demiyorum. Çoğu zaman sürücü güncellemeleri çözüyor. Çözmese bile ağ bağdaştırıcısını devredışı bırakınca sorunla uğraşmıyorsun. @maviplanet

Bu arada bunlardan bütçen çıkıyorsa Tomahawk almanı öneririm. Ses kartı ve Wifi 7 olarak aralarından sıyrılıyor. Yani ekipman falan aldığında da özellikle kulaklık falan kafan rahat eder.

Ya hepsinde yaşanır demiyorum. Çoğu zaman sürücü güncellemeleri çözüyor. Çözmese bile ağ bağdaştırıcısını devredışı bırakınca sorunla uğraşmıyorsun. @maviplanet
tomahawk olanı değerlendireceğim. soğutması çok güzel duruyor. ileriye dönük de daha iyi gibi duruyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,861
Üyeler
188,487
Son üye
Raks Sole
Geri