Yeni sistem topladım fakat sürekli kendini restartlıyor

gatenhell

80+
Reaksiyon skoru
45
Merhaba, sistem topladım parça parça, sonra da toplaması için birisini buldum topladı yani kendim toplamadım.
Sistem kendini sürekli yeniden başlatıyor. Herhangi bir mavi ekranda vermiyor. Bunun sebebini nasıl öğrenebiliriz ?

Merhaba, sistem topladım parça parça, sonra da toplaması için birisini buldum topladı yani kendim toplamadım.
Sistem kendini sürekli yeniden başlatıyor. Herhangi bir mavi ekranda vermiyor. Bunun sebebini nasıl öğrenebiliriz ?
sistem ne hocam yazarsanız. sıfır mı aldınız parçaları 2. el mi

sistem ne hocam yazarsanız. sıfır mı aldınız parçaları 2. el mi
Parçaların hepsi sıfır alındı, garantili ürünler.

MSI VGA GeForce RTX 5050 8G SHADOW 2X
MSI MAG FORGE 121A B75 PCIE5 Temperli Cam 4 x120mm Auto RGB Fan 750W Bronz ATX Gaming Bilgisayar Kasası
AMD Ryzen™ 5 5600 3.5GHz (Turbo 4.4GHz) 6 Core 12 Threads 35MB Cache AM4 İşlemci - Tray
MSI B550-A PRO AM4 DDR4 4400(OC) HDMI DP M.2 USB3.2 ATX Anakart
Samsung PM9C1 512GB 4950-2500MB/S 2280 Pcıe 4.0 Nvme SSD Bulk - 512gb
Adata XPG Gammix 8GB 3600 MHz DDR4 CL18 Ram - Kırmızı AX4U36008G18I-SR30
TP-Link Archer TX55E | Wi-Fi 6 & Bluetooth 5.2 PCIe Adaptör | AX3000 Mbps | Intel Yonga Seti | İki Anten & Özel Soğutucu | 1024-QAM | Ultra Düşük Gecikme | Windows 10/11 Uyumlu
zoko Ice Pro BP6 Siyah Auto Rainbow Fanlı Kule İşlemci Fanı

Parçaların hepsi sıfır alındı, garantili ürünler.

MSI VGA GeForce RTX 5050 8G SHADOW 2X
MSI MAG FORGE 121A B75 PCIE5 Temperli Cam 4 x120mm Auto RGB Fan 750W Bronz ATX Gaming Bilgisayar Kasası
AMD Ryzen™ 5 5600 3.5GHz (Turbo 4.4GHz) 6 Core 12 Threads 35MB Cache AM4 İşlemci - Tray
MSI B550-A PRO AM4 DDR4 4400(OC) HDMI DP M.2 USB3.2 ATX Anakart
Samsung PM9C1 512GB 4950-2500MB/S 2280 Pcıe 4.0 Nvme SSD Bulk - 512gb
Adata XPG Gammix 8GB 3600 MHz DDR4 CL18 Ram - Kırmızı AX4U36008G18I-SR30
TP-Link Archer TX55E | Wi-Fi 6 & Bluetooth 5.2 PCIe Adaptör | AX3000 Mbps | Intel Yonga Seti | İki Anten & Özel Soğutucu | 1024-QAM | Ultra Düşük Gecikme | Windows 10/11 Uyumlu
zoko Ice Pro BP6 Siyah Auto Rainbow Fanlı Kule İşlemci Fanı
sistem görüntü vermeyip bi süre kasa çalıştıkran sonra enerji aniden kesilip sonra tekrar açılıyosa ram den dir. işlemcinin ddahili grafik birimiyle mi çakışıyo diye düşündüm ama yok hem 5600 işlemciniz hem de amd ekran kartınız yok

sistem görüntü vermeyip bi süre kasa çalıştıkran sonra enerji aniden kesilip sonra tekrar açılıyosa ram den dir. işlemcinin ddahili grafik birimiyle mi çakışıyo diye düşündüm ama yok hem 5600 işlemciniz hem de amd ekran kartınız yok
Sistem açılıyor 5 dakika falan normal sonra hata vermeden tekrar yeniden başlatıyor, bu sırada örneğin arkada bir şey indiriyoruz vs. tam %100 oluyor restart atıyor. PSU kaynaklı sorun olabilir mi acaba ?
Olay görüntüleyicisinde;
Bileşen tarafından bildirilen: İşlemci ÇekirdeğiHata Kaynağı: Machine Check ExceptionHata Türü: Cache Hierarchy Errorİşlemci APIC Kimliği: 0
Hatası var.

Olay görüntüleyicisinde ne yazıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sistem açılıyor 5 dakika falan normal sonra hata vermeden tekrar yeniden başlatıyor, bu sırada örneğin arkada bir şey indiriyoruz vs. tam %100 oluyor restart atıyor. PSU kaynaklı sorun olabilir mi acaba ?
Olay görüntüleyicisinde;
Bileşen tarafından bildirilen: İşlemci ÇekirdeğiHata Kaynağı: Machine Check ExceptionHata Türü: Cache Hierarchy Errorİşlemci APIC Kimliği: 0
Hatası var.
Soğutucu montajından kaynaklı olabilir. Bundan kaynaklı değilse biostan çözmen lazım.
Fiziksel olmadığını düşünüyorsan biostan ramin xmp/expo profili açık mı kontrol et. Açıksa kapatman lazım.
Biosunu güncellemeyi deneyebilirsin. Ekstra biostan pbo yu kapatabilirsin.(Precision Boost Overdrive).

Ama yüksek ihtimal fiziksel bir sorunun var. Dediğim gibi ya montajında bir sıkıntı var işlemci ile soğutucu arasında. Yada daha ciddi bir sorunun var işlemcini garantiye göndermen lazım.

Son düzenleme:

Soğutucu montajından kaynaklı olabilir. Bundan kaynaklı değilse biostan çözmen lazım.
Fiziksel olmadığını düşünüyorsan biostan ramin xmp/expo profili açık mı kontrol et. Açıksa kapatman lazım.
Biosunu güncellemeyi deneyebilirsin. Ekstra biostan pbo yu kapatabilirsin.(Precision Boost Overdrive).

Ama yüksek ihtimal fiziksel bir sorunun var. Dediğim gibi ya montajında bir sıkıntı var işlemci ile soğutucu arasında. Yada daha ciddi bir sorunun var işlemcini garantiye göndermen lazım.
A-XPM kapattıktan sonra hata kodu değişti, işlemci çekirdek kodu değişti yani.
ChatGPT üzerinden kodu attığımda PSU voltaj dalgalanması falan diyor.
Size ne lazımsa atayım, bu arada PSU güç kaynağı kısmından birkaç dakika kapattım PSU'yu tekrar açtım şuan açık bakalım.

Soğutucu montajıda nasıl bir sorun olabilir ki ?

GÜNCELLEME;
Arkadaşlar BIOS üzerinden birkaç ayar kapattım, birkaç gündür sorun yoktu fakat bugün 2 kez aynı sebepten tekrar restart attı. Sorunun kaynağı ne ise bulmak istiyorum. Sistem henüz yeni yardımcı olun lütfen.

GÜNCELLEME;
Arkadaşlar BIOS üzerinden birkaç ayar kapattım, birkaç gündür sorun yoktu fakat bugün 2 kez aynı sebepten tekrar restart attı. Sorunun kaynağı ne ise bulmak istiyorum. Sistem henüz yeni yardımcı olun lütfen.
Bilgisayardan anlıyorsan eğer;
Ramleri söküp tekrar tak,
İşlemci soğutucusunun ayaklarını gevşetip tekrar sık,
Bios resetle ve hiçbir ayarı değiştirmeden ramler vs default iken kullanmayı dene,
Güç kablolarını kontrol et özellikle işlemci güç kablosunu ve anakartın 24 pin güç kablosunu söküp baştan tak,
Hiçbirisi sorunu çözmezse sorun muhtemelen PSUdur farklı bi psuyu takıp o şekilde denemen gerekir.

Bilgisayardan anlıyorsan eğer;
Ramleri söküp tekrar tak,
İşlemci soğutucusunun ayaklarını gevşetip tekrar sık,
Bios resetle ve hiçbir ayarı değiştirmeden ramler vs default iken kullanmayı dene,
Güç kablolarını kontrol et özellikle işlemci güç kablosunu ve anakartın 24 pin güç kablosunu söküp baştan tak,
Hiçbirisi sorunu çözmezse sorun muhtemelen PSUdur farklı bi psuyu takıp o şekilde denemen gerekir.
Kasa aldım kasa içi PSU, MSI MAG olması lazım. İade etmeli miyim böyle bir sorun var ise ?

Kasa aldım kasa içi PSU, MSI MAG olması lazım. İade etmeli miyim böyle bir sorun var ise ?
montaj hatasından kaynaklı da olabilir. Kablolardan birisi ufak temassızlık yaptığı için de bu sorunlar karşılaşabilirsin veya her şeyden önce işlemci soğutucusunun altındaki bant sökülmediyse de bu sorunla karşılaşabilirsin bir çok farklı sebep olabilir eğer sorun psuda ise evet garantiye gönderirsin değişim veya iade kararını firma verecektir.

Son düzenleme:
montaj hatasından kaynaklı kablolardan birisi ufak temassızlık yaptığı için de bu sorunlar karşılaşabilirsin veya her şeyden önce işlemci soğutucusunun altındaki bant sökülmediyse de bu sorunla karşılaşabilirsin bir çok farklı sebep olabilir eğer sorun psuda ise evet garantiye gönderirsin değişim veya iade kararını firma verecektir.
Tamamdır teşekkür ederim deneyeceğim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,126
Üyeler
189,038
Son üye
Mehmet taş
Geri