Bilgisayar karşılığı motor takası

Kerem_38

80+
Reaksiyon skoru
21
125 cc motor almak için rtx 4060 lı bilgisayarı mı satışa koydum 45 bine içinde monitör falanda vardı 2 ay sonra 16 yaşında olacağım ve motor ehliyeti alacağım
birisi benelli 125 s ile takas teklif etti 24 model 10 bin km ağır bakımı gelmiş ve kozmetik olarak hasarları varmış
motoru şuan kullanamayacağım için almak ne kadar mantıklı şuan alsam kullanamayacağım o yüzden sigorta parası verecekmiyim yada aldım diyelim ağır bakım masrafları falan ne kadar tutar

125 cc motor almak için rtx 4060 lı bilgisayarı mı satışa koydum 45 bine içinde monitör falanda vardı 2 ay sonra 16 yaşında olacağım ve motor ehliyeti alacağım
birisi benelli 125 s ile takas teklif etti 24 model 10 bin km ağır bakımı gelmiş ve kozmetik olarak hasarları varmış
motoru şuan kullanamayacağım için almak ne kadar mantıklı şuan alsam kullanamayacağım o yüzden sigorta parası verecekmiyim yada aldım diyelim ağır bakım masrafları falan ne kadar tutar
ve kask noter parası falan bana kaça gelmiş olur toplam motorun bütün masrafları

Motor riskli biraz. Özellikle İstanbul trafiğinde. Şöyle sen motorun satışını alırken sigorta yapmak zorundasın. Motor sigortaları sanırım 7 binden aşağı değildir. Kasko istersen yaptırırsın. Satış bedeli var. Ayrıca her yıl sigorta yenilemen gerekiyor. Bir de bakımlı motor değil, masrafları olacaktır. Talep yoksa motora hiç yaklaşma derim. Zaten 2. el de 45 civarlarında var. Genelde ağır kayıtlı yada sorunlu motorlar. Kimse sorunsuz motoru vermez takasta. Temizleri 70 üstü çünkü. Alıp başını ağrıtma :).

O motor temiz değildir geçen sene zaten aynı model 60kya satılıyodu 2. Elde

ekspertize soksam
Sana kalmış ama sigortası var ehliyet alman lazım bunların parasını da ödeyeceksen düşün ama ekspertize çok gerek yok bence ne olduğu bellidir çok istiyosan bilgisayarı satıp üstüne biraz daha ekleyip düzgün bi şey al

Kask minimum 10k, sigorta 7-8k, satış 2.5k, eldiven 2k,mont 5k. Toplam 27.5k, daha bakımını saymadan.
Çin malı motorların piyasası zaten yok, bir de üzerine kazalı ve kozmetik olarak kötü diyorsun, o motorun son sahibi olursun hiç kimseye de satamazsın. Elinden 4060'li bilgisayarın gitmiş olur. O motoru alma.

Benelli, her şeyi ithal. Pahalı olur.
Mesela bu yorumu yazarken ne düşündün, hangi motorlar ithal değil 1 tane söyler misin marka model?
Hani yorum yapmak için mi yorum yapıyorsunuz? Türkiye'de üretilen motor mu var?
Sadece Türkiye'de birleştirilen Çin malları var onlar da ithal.

Kask minimum 10k, sigorta 7-8k, satış 2.5k, eldiven 2k,mont 5k. Toplam 27.5k, daha bakımını saymadan.
Çin malı motorların piyasası zaten yok, bir de üzerine kazalı ve kozmetik olarak kötü diyorsun, o motorun son sahibi olursun hiç kimseye de satamazsın. Elinden 4060'li bilgisayarın gitmiş olur. O motoru alma.

Mesela bu yorumu yazarken ne düşündün, hangi motorlar ithal değil 1 tane söyler misin marka model?
Hani yorum yapmak için mi yorum yapıyorsunuz? Türkiye'de üretilen motor mu var?
Sadece Türkiye'de birleştirilen Çin malları var onlar da ithal.
Modial Türkiye'de üretiliyor. Benelli'nin her parçası İtalya'dan gelecek ve küçük bir marka. Her seferinde önce sipariş edilecek. Kötü bir marka değil.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

https://www.motospartan.com.tr/blog-detay/yerli-motosiklet-markalari-66#:~:text=T%C3%BCrkiye'nin%20%C3%B6nde%20gelen%20yerli,motosiklet%20%C3%BCreticileri%20olarak%20%C3%B6ne%20%C3%A7%C4%B1kmaktad%C4%B1r.

Modial Türkiye'de üretiliyor.
Mondial Türkiye'de üretilmiyor, mondial Türkiye'de birleştiriliyor, montaj yapılıyor. Motor bloğundan şasisine, farından gidonuna kadar her şeyi Çin'de üretilip buraya geliyor. İsmi Türkçe yazıyor diye Türkiye'de üretildiğini sanmak büyük hata. Arora RKS Küba Mondial Kanuni vb hepsi bu şekilde dostum. Attığın linkteki istisnasız bütün markalar Çin'den parça ithal edip, Türkiye'de birleştiriyor.

Mondial Türkiye'de üretilmiyor, mondial Türkiye'de birleştiriliyor, montaj yapılıyor. Motor bloğundan şasisine, farından gidonuna kadar her şeyi Çin'de üretilip buraya geliyor. İsmi Türkçe yazıyor diye Türkiye'de üretildiğini sanmak büyük hata. Arora RKS Küba Mondial Kanuni vb hepsi bu şekilde dostum. Attığın linkteki istisnasız bütün markalar Çin'den parça ithal edip, Türkiye'de birleştiriyor.
Mondial Türkçe değil. Çok köklü bir İtalyan marka. Türkiye'ye taşındı.
https://www.mondialmotor.com.tr/hakkimizda

Geri