İncehesap? Yurtiçi kargo? Suç kimde, hakkımı nasıl aramam gerek?

Razzwil

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
283
Merhaba arkadaşlar,

9 Ocak tarihinde İncehesap üzerinden bir ekran kartı satın aldım. Süreç normal ilerlerken, 12 Ocak sabahı saat 08:00 - 09:00 sularında Yurtiçi Kargo şubesinden şahsi bir numara aracılığıyla arandım. Görevli ile aramızda geçen diyalog şu şekildedir:

• Kargo Görevlisi: "Merhaba, Yurtiçi Kargo şubesinden arıyorum. Paketinizde sanırım ekran kartı var?"
  • Ben: "Merhaba, evet doğrudur. Bir sorun mu var?"
  • Kargo Görevlisi: "Paketiniz biraz ıslanmış, gelip kontrol etmek isteyebilirsiniz. Ona göre işlem yapalım."
Teslimat günü 13 Ocak olan paketim için 12 Ocak'ta şubeye gittim. Paketin durumunu görünce teslim almayacağımı belirttim. Eş zamanlı olarak İncehesap müşteri hizmetleriyle görüştüm; kendileri de ürünü teslim almamam gerektiğini, ürün kendilerine ulaştığında yeni ürün çıkışı yapılacağını teyit ettiler.

Bugün itibarıyla (19 Ocak) üzerinden 10 gün geçmesine rağmen hala somut bir adım atılmış değil. Şube personeli, tahmini teslim tarihinin 20 Ocak görünmesi sebebiyle paketin iade sürecine girip girmeyeceği konusunda kesin bir bilgi veremiyor. 10 gündür ekran kartım olmadığı için mağduriyet yaşamaktayım.

İncehesap müşteri hizmetlerine bu mağduriyetin giderilmesi adına bir üst model değişimi talep ettiğimi ilettim. Beni teknik ekibe yönlendirerek destek talebi açmamı istediler. Ancak açtığım destek talebine "Müşteri hizmetlerini arayın" şeklinde bir yanıt aldım. Tekrar aradığımda ise telefondaki yetkili, teknik ekiple sesli görüşemeyeceğimi, tekrar talep açmam gerektiğini söyledi. Açtığım son talebe ise sadece "Ürününüz henüz elimize ulaşmamıştır" şeklinde, çözümden uzak bir yanıt geldi.

Şu an ne olumlu ne de olumsuz net bir cevap alabiliyorum. Benzer bir olay yaşayan var mı? Nasıl bir aksiyon almalıyım, yoksa sadece sessizce beklemeli miyim?

Ekler

• WhatsApp Image 2026-01-15 at 17.48.33.webp
    WhatsApp Image 2026-01-15 at 17.48.33.webp
    256.6 KB · Hit: 139
  • WhatsApp Image 2026-01-15 at 17.48.34.webp
    WhatsApp Image 2026-01-15 at 17.48.34.webp
    307.6 KB · Hit: 136
Ürün sende olmadığı için iade süresi başlamamıştır. Yani her türlü iade olur. Ne zaman hal olur bilmem. Üst model almayı beklemekte biraz hayal. En iyi ihtimalle aynısını sorunsuz alırsın. En kötü ihtimalle para iadesi. Zaten o iade edilene bir şey olmamışta olabilir jelatinli oluyor. Geri de verebilirler😂

Öncelikle geçmiş olsun, tahmin ediyorum teslimini geciktiriyorlar. Ama bu konuda yapabileceğiniz şimdilik bir şey yok. Tahmini 1 hafta içinde ürün artık teslim alındı diye belirtilir. Ondan sonra da inceliyoruz diye süreç başlatabilirler. Kargo şubesinde herhangi bir tutanak vs. tutuldu mu? Bir de 2 günde bir falan arayıp durumla alakalı bilgi istemenizi öneririm. Ayrıca kartın varsa aynısı yoksa eşdeğeri o da yoksa bir üst modeli sorun yaşanan alışverişlerde arızalı ürünlerde olabilir ama takdir edersiniz ki hemen bir üst modelini gönderelim gibi bir iş modeli veya yasa yok maalesef.

Yani size ulaşana kadar tüm sorumluluk satıcıya ait teslim almayarak çok doğru yapmışsınız. Mail olarak yazılı bir şekilde mail adreslerine durumu tamamıyla açıkça anlatan bir mail atın mümkünse durumu görseller ile destekleyin. Hiç çözülmezse artık hakem heyetine başvurarak yasal süreç başlatabilirsiniz.
Maalesef geri gönderim ve ürünün gelmesiyle alakalı yasal bir süre yok ya da ben bilmiyorum. Elinize geçmesi gereken süreyle alakalı en geç siparişten itibaren 30 gün içinde elinize geçmeli diye biliyorum.
Gelişme olursa yazın lütfen.

Ama internetten yine aynı şekilde güzelce anlatarak THH ye başvurabilirsin. Süreç hızlanır.

üst model hayal kanka vermezler eline hiç geçmedi sonuçta ürün

üst model hayal kanka vermezler eline hiç geçmedi sonuçta ürün
Sorun zaten saçma sapan uzayan süreç ben sadece öyle bir hakkım varmı yokmu onu öğrenmek istiyorum eğer var ise kullanacağım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öncelikle geçmiş olsun, tahmin ediyorum teslimini geciktiriyorlar. Ama bu konuda yapabileceğiniz şimdilik bir şey yok. Tahmini 1 hafta içinde ürün artık teslim alındı diye belirtilir. Ondan sonra da inceliyoruz diye süreç başlatabilirler. Kargo şubesinde herhangi bir tutanak vs. tutuldu mu? Bir de 2 günde bir falan arayıp durumla alakalı bilgi istemenizi öneririm. Ayrıca kartın varsa aynısı yoksa eşdeğeri o da yoksa bir üst modeli sorun yaşanan alışverişlerde arızalı ürünlerde olabilir ama takdir edersiniz ki hemen bir üst modelini gönderelim gibi bir iş modeli veya yasa yok maalesef.

Yani size ulaşana kadar tüm sorumluluk satıcıya ait teslim almayarak çok doğru yapmışsınız. Mail olarak yazılı bir şekilde mail adreslerine durumu tamamıyla açıkça anlatan bir mail atın mümkünse durumu görseller ile destekleyin. Hiç çözülmezse artık hakem heyetine başvurarak yasal süreç başlatabilirsiniz.
Maalesef geri gönderim ve ürünün gelmesiyle alakalı yasal bir süre yok ya da ben bilmiyorum. Elinize geçmesi gereken süreyle alakalı en geç siparişten itibaren 30 gün içinde elinize geçmeli diye biliyorum.
Gelişme olursa yazın lütfen.
Hocam maili hazırlayıp yollayacağım jelatin yoktu kutuda hem kargocu abiler söyledi yok diye hemde ben kendim baktım maalesef jelatin olmadığını fotoğraf alamadım açıda göürnmüyordu görünmesi için kutuyu baya parçalamam lazımdı ancak yeni gelecek üründe jelatin yok ise bu sefer ne yapmalıyım?

Ürün sende olmadığı için iade süresi başlamamıştır. Yani her türlü iade olur. Ne zaman hal olur bilmem. Üst model almayı beklemekte biraz hayal. En iyi ihtimalle aynısını sorunsuz alırsın. En kötü ihtimalle para iadesi. Zaten o iade edilene bir şey olmamışta olabilir jelatinli oluyor. Geri de verebilirler😂
firma iade olarak vermeyin dedi bende hiç iade karıştyırmadım iade olunca kod falan gerekli diye direkt teslim almayın onlar süreci devam ettirir dedi yetkili birim gelen üründe jelatinde yoktu anlamadığım şekilde
bakalım çok saçma şekilde ilerliyoruz sonuç ne olacak

İncehesap müşteri hizmetlerine bu mağduriyetin giderilmesi adına bir üst model değişimi talep ettiğimi ilettim. hocam karşındaki firma suya götürüp susuz getirir, o derece... umarım en kısa sürede mağduriyetini giderirler, geçmiş olsun.

İncehesap müşteri hizmetlerine bu mağduriyetin giderilmesi adına bir üst model değişimi talep ettiğimi ilettim. hocam karşındaki firma suya götürüp susuz getirir, o derece... umarım en kısa sürede mağduriyetini giderirler, geçmiş olsun.
teşekkürler eğer hakkım var ise sonuna kadar gidip almayı düşünüyorum umarım uğraştırmadan çözerler

Sorun zaten saçma sapan uzayan süreç ben sadece öyle bir hakkım varmı yokmu onu öğrenmek istiyorum eğer var ise kullanacağım

Hocam maili hazırlayıp yollayacağım jelatin yoktu kutuda hem kargocu abiler söyledi yok diye hemde ben kendim baktım maalesef jelatin olmadığını fotoğraf alamadım açıda göürnmüyordu görünmesi için kutuyu baya parçalamam lazımdı ancak yeni gelecek üründe jelatin yok ise bu sefer ne yapmalıyım?

firma iade olarak vermeyin dedi bende hiç iade karıştyırmadım iade olunca kod falan gerekli diye direkt teslim almayın onlar süreci devam ettirir dedi yetkili birim gelen üründe jelatinde yoktu anlamadığım şekilde
bakalım çok saçma şekilde ilerliyoruz sonuç ne olacak
Maili hazırlayıp yollamayı unutmayın hocam o size gerektiği takdirde tarihe dair yazılı belge ihtiyacı için lazım olabilir.

Maili hazırlayıp yollamayı unutmayın hocam o size gerektiği takdirde tarihe dair yazılı belge ihtiyacı için lazım olabilir.
Metin hazırlayıp gönderdim hocam peki kargo tutanak hakkında ben bir şey yazmadım şube bu tarz durumlarda kendisi tutuyor mu eğer lazım olursa nasıl bir aksiyon alabilirim

teşekkürler eğer hakkım var ise sonuna kadar gidip almayı düşünüyorum umarım uğraştırmadan çözerler
Sence hiç teslim almadığın bir üründe böyle bir hakkın olabilir mi? Olayı mağduriyet gidermekten öteye geçirip, kurnazlığa döktüğünüz için firmalar ekstra uzatıyor süreci.

Sence hiç teslim almadığın bir üründe böyle bir hakkın olabilir mi? Olayı mağduriyet gidermekten öteye geçirip, kurnazlığa döktüğünüz için firmalar ekstra uzatıyor süreci.
Pardon neresi kurnazlık? Kurnazlık yapaydım eğer bu yaşandığı an firmayı darlardım. ben burada gerçek bir mağduriyetten bahsediyorum 1 haftadır boşu boşuna şubede bekliyor kargo ne firmaya gidiyor ne bir şey oluyor ekran kartsız 1 hafta geçiriyorum bu durum yüzünden ve üstüne 1 hafta daha geçireceğim bende böyle bir hakkım varmı öğrenmeye çalışıyporum süreci uzatan firma değil bu arada.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,992
Üyeler
188,508
Son üye
jet-online
Geri