Selam arkadaşlar, askerliğim Haziranda geliyor ama sınava hazırlandığım için ertelemem gerekiyor. Bahar dönemi için Uzaktan tezsiz YL buldum ve kaydoldum. 60k ödeme yapacağım o yüzden benim için çok önemli. Normalde tezsiz YL, 1 yıl tecil hakkı veriyor ama
Kanun maddesinde;
ÖĞRETİM KURUMLARINDAN TERK, İLİŞİĞİ KESİLEN VEYA MEZUN OLANLARIN ERTELEMELERİ
1. Yükümlülerin askerlikleri istekleri halinde mezuniyet veya ilişik kesme tarihinden itibaren yoklamaları yapılmadan;
c) Dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanların mezuniyet tarihinden itibaren iki yıl,
d. Yüksek lisans eğitimini tamamlayanların bir yıl, süreyle ertelenir
Yani bu ne demek oluyor? Tezsiz YL için program süresince + mezun olduktan sonra da 1 yıl daha mı tecil hakkım var demektir? Tecrübeli arkadaşlar yazarsa sevinirim.
Kanun maddesinde;
ÖĞRETİM KURUMLARINDAN TERK, İLİŞİĞİ KESİLEN VEYA MEZUN OLANLARIN ERTELEMELERİ
1. Yükümlülerin askerlikleri istekleri halinde mezuniyet veya ilişik kesme tarihinden itibaren yoklamaları yapılmadan;
c) Dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanların mezuniyet tarihinden itibaren iki yıl,
d. Yüksek lisans eğitimini tamamlayanların bir yıl, süreyle ertelenir
Yani bu ne demek oluyor? Tezsiz YL için program süresince + mezun olduktan sonra da 1 yıl daha mı tecil hakkım var demektir? Tecrübeli arkadaşlar yazarsa sevinirim.