IPS monitör mü VA monitör mü almalıyım ?

WestnighT

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
205
Arkadaşlar 3-4 ay içinde 2K monitöre geçiş yapmayı düşünüyorum. Şu an ana monitör olarak IPS monitör kullanıyorum.

Yeni alacağım monitörü IPS mi VA mı seçmeliyim ?
Araştırfığıma göre VA panellerde "black smearing" problemi varmış bu cidden yeni nesil VA panellerde sorun mu ?
IPS kullanırken ışık sızması olabiliyormuş ama şu an kullandığım modelde yaşamadım veya fark etmedim bile o yüzden normal bir IPSte yaşamam diye düşünüyorum.
Bütçeyi kararlaştırmadım daha ama muhtemelen minimum 6 7k olur

Rekabetçi oyun çok oynamıyorum renk doğruluğu ve mümkünse derin siyahlar daha önemli benim için. Eğer hz den kısıp dci-p3 %100 monitör alabileceksem p3 %100 tercihim olurdu mesela.

Arkadaşlar 3-4 ay içinde 2K monitöre geçiş yapmayı düşünüyorum. Şu an ana monitör olarak IPS monitör kullanıyorum.

Yeni alacağım monitörü IPS mi VA mı seçmeliyim ?
Araştırfığıma göre VA panellerde "black smearing" problemi varmış bu cidden yeni nesil VA panellerde sorun mu ?
IPS kullanırken ışık sızması olabiliyormuş ama şu an kullandığım modelde yaşamadım veya fark etmedim bile o yüzden normal bir IPSte yaşamam diye düşünüyorum.
Bütçeyi kararlaştırmadım daha ama muhtemelen minimum 6 7k olur

Rekabetçi oyun çok oynamıyorum renk doğruluğu ve mümkünse derin siyahlar daha önemli benim için. Eğer hz den kısıp dci-p3 %100 monitör alabileceksem p3 %100 tercihim olurdu mesela.
Hocam sadece dizi film ise Va panel tercih edin oyun oynuyorsanız Ips alın. Işık sızması olursa değişim veya iade edersiniz. Bende 1080P için ips aldım çok az var, sanırım hepsinde az da olsa oluyormuş.

Hocam sadece dizi film ise Va panel tercih edin oyun oynuyorsanız Ips alın. Işık sızması olursa değişim veya iade edersiniz. Bende 1080P için ips aldım çok az var, sanırım hepsinde az da olsa oluyormuş.
film için va ne alaka la IPS daha iyi değilmi

film anime vs. de izliyorum ama asıl amacım hikayeli oyunlar içerik üretimi, kodlama vb.

ilk tercih ips olmalı, 2 monitör olarak alanlar va panellere yönelebilir.

ilk tercih ips olmalı, 2 monitör olarak alanlar va panellere yönelebilir.
sebebi nedir hocam ? planım şu an 1080p olanı 2. monitör yapmak yenisini alınca.

film anime vs. de izliyorum ama asıl amacım hikayeli oyunlar içerik üretimi, kodlama vb.
Bu sebepler yüzünden va panel daha iyi olur.Va kontrastlar daha iyi oluyor.Kaliteli va bu bütçede bulunması zor.
1080p için bu uygun olur fakat 2k için 10 11k lara çıkmanız gerekir

Bu sebepler yüzünden va panel daha iyi olur.Va kontrastlar daha iyi oluyor.Kaliteli va bu bütçede bulunması zor.
1080p için bu uygun olur fakat 2k için 10 11k lara çıkmanız gerekir
artık 2k ya geçmek istiyorum hocam, olede geçmek zaten hayal bari çözünürlük arttıralım. 11k civarına çıkmazsam IPS mi alınmalı ?

Odyssey g6 bunun için çok iyi örnek olur ama fiyatı çok arttı.Onun dışında başka kaliteli va bilmiyorum
evet baktımda 14k falan vermek bana mantıklı gelmiyor 3-4 ay yerine gerekirse fazla beklerim ama üstüne koyup oled almayı denerdim ben.

ıps olarak önerebileceğiniz var mı ?

VA panellerde "black smearing" problemi varmış bu cidden yeni nesil VA panellerde sorun mu ?
hayır hocam, maalesef gerçek. ve evet yeni nesil panellerde de hala var. eğer gidip samsungn tepe model odyssey g7/g8 gibi serilerini almazsan, piyasadaki orta segment va panellerin %90' bulaşma yapar. Karanlık bir mağarada yürürken etrafı çevirdiğinde siyah kayalar arkasında iz bırakır, çamur gibi olur görüntü. ya da web'de siyah temada beyaz yazıyı aşağı kaydırırken yazı silikleşir. rekabetçi oynamasan bile bu durum göze batabilir.

hayır hocam, maalesef gerçek. ve evet yeni nesil panellerde de hala var. eğer gidip samsungn tepe model odyssey g7/g8 gibi serilerini almazsan, piyasadaki orta segment va panellerin %90' bulaşma yapar. Karanlık bir mağarada yürürken etrafı çevirdiğinde siyah kayalar arkasında iz bırakır, çamur gibi olur görüntü. ya da web'de siyah temada beyaz yazıyı aşağı kaydırırken yazı silikleşir. rekabetçi oynamasan bile bu durum göze batabilir.
cidden böyleyse sağolun benim için sorun çünkü bu, VA paneller siyahları daha net veriyor diye acaba düşünmelimiyim diye düşünmüştüm ama IPS galiba daha iyi olur yine.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,183,996
Üyeler
187,912
Son üye
Saver
Geri