Çözüldü✓ Samsung G65B harici düzgün 2K VA monitör yok mu? (7-10K+) (Tavsiye istiyorum)

Heneepr

80+
Katılım
27 Eylül 2024
Mesajlar
14
Reaksiyon skoru
8
Aktif olarak Lenovo R25i-30 kullanıyorum ancak IPS glow gözlerimi çok yoruyor. Sıklıkla film/dizi izliyorum ve karanlık sahnelerde gözlerim gerçekten acıyor. Birçok oyunu 2K oynatabilecek bir sisteme sahibim. Bu sebeple 2K bir monitör arayışına girdim. Hem siyahları daha başarılı olduğu için hem parlama olmasın istediğim için VA panel almaya karar verdim. Yani 2K VA panel bir monitör arıyorum. Ancak piyasada 10K altı 2K VA monitörlere baktığımda farklı sorunları olduğunu gördüm.

Örneğin "Gigabyte GS27QC" dışarıdan bakıldığında parlaklığı iyi olmasa da yeterli gözüküyordu. Ancak RTINGS incelemesine baktığımda (Link: rtings) birçok sorunu olduğunu gördüm. "Motion blur and smearing", "Distracting VRR flicker" ayrıca response time değerleri de iyi değil. Bu fiyat aralığındaki (7-10K) diğer VA monitörlere de baktım ancak ya hiç incelemeleri yok ya da benzer sorunlara sahip oldukları belirtilmiş. Zaten bu bütçenin üzerine çıktığımda G65B var o yüzden bakma gereği duymadım. Açıkçası bir monitöre 11-12K vermek istemiyorum ancak daha altına düzgün bir VA monitör yok gibi duruyor.

Aslında IPS paneller birçok açıdan daha sorunsuz ancak parlama sebebiyle almak istemiyorum. Parlamanın daha az rahatsız edeceği, siyahların daha başarılı olduğu IPS panel bir monitör olsa alabilirim ancak anladığım kadarıyla bu parlama olayı bütün IPS panellerde mevcut. Yine de önerilere açığım. Ne önerirsiniz? Hem panel türü hem monitör olarak tavsiyelere açığım. Bütçe olarak 7-12K arası düşünüyorum denebilir. Mümkünse 8K üstüne çıkmak istemiyorum aslında ama düzgün monitör bulamadım işte o fiyatlarda istediğim gibi.
 
Öneri için teşekkürler E2 olmayan modelinin Youtube'daki incelemesinde response time değerleri iyi duruyor gerçekten.
 
Va alacaksan g65b al bütçe arttır
 
Hocam hangi monitörü aldınız ?

VG34VQL3A

34" 21:9 VA Panel. İnternette gecikme değerlerinin testi vardı. Sonuçlar fena değildi VA panele göre. Aldım, 3-4 aydır kullanıyorum baya memnunum.

 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

   

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,202
Mesajlar
10,574,178
Üyeler
186,302
Son üye
OlzerolO
Geri
Top