TEMU Türkiye Ofisine Baskın Yapıldı!!!!

Benimkine 30 avro üstü dediler 6 şubat olmadan başladılar.
Altı üstü 2 saat söyledim 350tlye bundada sıkıntı çıkarsa ne diyeyim artık valla. Şuan gümrük tarafından teslim ediliyor yazdı gümrük fantezi yapıp geri almazsa ürünü artık vermeleri lazim ama 2 gundurde bunda kalması bilemedim

Temu da bulunan Türk satıcı ürünlerine ufaktan zam yapmaya başlamış. Ne güzel yorumlar yapmak istiyorum ama ban yersem bir daha 10k mesaj atmam o yüzden sövmeyeceğim.

%60 vergi aldıkları halde 30 euro'yu koklatıp geçiyorlar işte, gerçi o da yok artık. Üç kuruşa çinden ürün almış abd li yayıncıların yayınına ekmek banar yeriz artık kemal sunal gibi.
Maalesef öyle, düzeleceğini umuyorum ki en azından bence 30 euro limiti geri gelecektir. Şu an bunu yaparak sadece yurt dışı alışverişini kesmediler, kaynağı kestiler ve bunun fiyatlara aşırı olumsuz yansıyıp enflasyonu körükleyebileceğini düşünüyorum (benim düşüncem kesinliği falan yok :D ). Bu olursa ki umarım olmaz veya bunun bir ihtimal olduğunu öğrenirlerse/anlarlarsa bu karardan geri dönülecektir.

Ekran görüntüsü 2026-01-21 163800.webp

Maalesef öyle, düzeleceğini umuyorum ki en azından bence 30 euro limiti geri gelecektir. Şu an bunu yaparak sadece yurt dışı alışverişini kesmediler, kaynağı kestiler ve bunun fiyatlara aşırı olumsuz yansıyıp enflasyonu körükleyebileceğini düşünüyorum. Bu olursa ki umarım olmaz veya bunun bir ihtimal olduğunu öğrenirlerse/anlarlarsa bu karardan geri dönülecektir.
Ya zaten %90 Türkiye'de olmayan ürünleri alıyordu millet, onuda gariban adam alıyordu kim dandik 15 günde gelen ürünü alsın zengin olsa. Kaçakçılar, it kopuk değilde tüm kurallara uyup vergisini ödeyerek ürün almak isteyen bizlere olan oluyor.

Ya zaten %90 Türkiye'de olmayan ürünleri alıyordu millet, onuda gariban adam alıyordu kim dandik 15 günde gelen ürünü alsın zengin olsa. Kaçakçılar, it kopuk değilde tüm kurallara uyup vergisini ödeyerek ürün almak isteyen bizlere olan oluyor.
Bencede, muhtemelen gelen ürünlerin %80 90ı normal insanlar tarafından alınıyordu, zengin adam zaten almak istese parayı verir geçer.

İthalat lobisi hızını alamadımı arkadaş yoksa temu ürünlerinde radyoaktif nükleer artığamı rastladılar?

Temu'dan yasaklı madde siparişi varmış. Eski Futbolcu bir arkadaştan gelmiş tiyo.

Geri