Eminevim fuzulev katılımevim gibi yerlerde araba nasıl alınıyor

90 lardaki bankacılık sistemi ile şimdiki bankacılık sistemi çoook farklı.... Şimdi bankalar daha batmadan ilk sinyaller alındığında dahi hemen devlet denetleme kurumu, bankacılık düzenleme kurumu hatta masak bile işin içine giriyor hatta merkez bankası mudilere paralarını geri veriyor ama bankanın batması önleniyor, direkt devlete geçiyor... Yani iş sandığınız gibi değil, küçük özel şirketler farklı bankalar çoook farklı bir işleyişin içindeler.

Senin adına kredi çekildiğini ama bu kredinin sana teslim edilmesi için üstüne para verdiğini ve kredinin taksitlerini ödemek için önce bu kurumlara bir miktar ödeme yapıp sonra kredinin taksitini ödeyebildiğini düşün. Böyle çalışıyor.

Kredi çekmek için zaten senden giriş ücreti ayağına yüklü parayı alıyor. Sonra 6 ay daha senden taksit ayağına para alıyor ama para yok. Sen 500k kredi çekmek için 250k ödediğin zaman gelip sana 500k veriyorlar ve asıl bomba orada başlıyor. Ordan itibaren 500k geri ödüyorsun. Ha niye böyle bir şey var dersen sadece dinci kesimin allahı keklediğini zannettikleri faiz kullanma yöntemi. Bir de bazen matematik özürlüsü kesim nasıl oluyorsa buradan daha fazla ödediğini hesaplayamıyor. Böyle tanıdığım olmuştu. Kanka taksit ücreti daha az işte falan diyordu. Zaten kullanan tipleri, reklam yıldızları seçimini falan görebilirsin. Aklı olan adamla işleri yok Diriliş Ertuğrul'u gerçek Ertuğrul oynuyor sanan adamlarla işi var.

Şahsi fikrim katılım finans adı altında faaliyet gösteren şirketler normal finans şirketlerinden daha haramzade, daha dolandırıcı çünkü faiz değil dedikleri şey aslında tıpkısının aynısı tastamam bir faiz işletim sistemidir. Ama onlar bunu kılfına uydururlar ve arkalarında devlet olduğu sürece de kimse laf söyleyemez, durum bundan ibaret. İnancı kendilerine kazanç kapısı yapmışlar.

Senin adına kredi çekildiğini ama bu kredinin sana teslim edilmesi için üstüne para verdiğini ve kredinin taksitlerini ödemek için önce bu kurumlara bir miktar ödeme yapıp sonra kredinin taksitini ödeyebildiğini düşün. Böyle çalışıyor.

Kredi çekmek için zaten senden giriş ücreti ayağına yüklü parayı alıyor. Sonra 6 ay daha senden taksit ayağına para alıyor ama para yok. Sen 500k kredi çekmek için 250k ödediğin zaman gelip sana 500k veriyorlar ve asıl bomba orada başlıyor. Ordan itibaren 500k geri ödüyorsun. Ha niye böyle bir şey var dersen sadece dinci kesimin allahı keklediğini zannettikleri faiz kullanma yöntemi. Bir de bazen matematik özürlüsü kesim nasıl oluyorsa buradan daha fazla ödediğini hesaplayamıyor. Böyle tanıdığım olmuştu. Kanka taksit ücreti daha az işte falan diyordu. Zaten kullanan tipleri, reklam yıldızları seçimini falan görebilirsin. Aklı olan adamla işleri yok Diriliş Ertuğrul'u gerçek Ertuğrul oynuyor sanan adamlarla işi var.
Öyle bişe yok dostum nasıl daha fazla ödüyorsun bankadan ya 1 milyon a yazıldım ben 2 hafta önce 1 miyon 70 bin toplam geri ödeyecegim bankadan çek bakiyim 1 milyon kaç para ödiyeceksin geri gör
Post automatically merged:

Öyle bişe yok dostum nasıl daha fazla ödüyorsun bankadan ya 1 milyon a yazıldım ben 2 hafta önce 1 miyon 70 bin toplam geri ödeyecegim bankadan çek bakiyim 1 milyon kaç para ödiyeceksin geri gör
Yüklü para falanda almadı yanlış bilgilerle insanların aklını karıştırmayın bence

İncelediğimde iyi olan bir yanını görmedim kredi notu olana banka her zaman daha mantıklı diye düşünüyorum.

En iyisi ikisinden de uzak durmak gerçi ama o çok mümkün olmuyor.
Bankadan 1 milyon kredi çektigin zaman geri ne kadar ödeyicegini biliyor musun sen banka daha iyi diyorsun

Yüklü para falanda almadı yanlış bilgilerle insanların aklını karıştırmayın bence

Bankadan 1 milyon kredi çektigin zaman geri ne kadar ödeyicegini biliyor musun sen banka daha iyi diyorsun
Biliyorum, aynı koşullarda o yerlerdeki ödeme koşuluna bak azıcık ekonomik hesapla mantıksız olduğunu görürsün zaten.

Biliyorum, aynı koşullarda o yerlerdeki ödeme koşuluna bak bu firmaların azıcık ekonomik hesapla mantıksız olduğunu görürsün zaten.
Neresi mantıksız şimdi örnek veriyorum 7 ayda 1 milyon para veriyor sana 7 ayda kaç para biriktire bilirsin

Niye yalan söylüyorsun millete? Tek bir tane şuraya dekont falan gönderebilir misin? Bakın yazıldım enayi gibi 6 ay oyalamadılar şu an parayı aldım 70 bin geri ödüyorum diye?

Merak eden arkadaşlar da varsa bunları 3-4 ay oyalasalar zaten 1 milyondan geçen seneyi baz alsak 350 bin çalmış oluyor. Bu sırada 3-4 ay bu arkadaşın dediği taksidi almaya başlıyorlar inanmayın. Yani resmen çekmediğin kredinin taksidini ödemeye başlıyorsun adamlar senin paranla faizi katladıkça katlıyor ve sizden 3-4 ay taksit alıyorlar parayı size vermeden. Faiz gelirini falan da cebe atıyorlar hiçbir şekilde krediye eklemiyorlar. 70-70 , 350 bin de oradan koyuyorlar. Zaten 6 ay bekletseler krediyi verme ve yazılma arasına resmen koskocaman bir krediyi başkası için çekmiş olup saçma sapan borcunu siz ödemiş oluyorsunuz.

Yani sırf böyle allahı kandırıyorum diye ikna olan tipler varsa normal bankadan %40-50 daha pahalıya kredi almak buna değer mi kendinize sorun. Allah bile herhalde enayi misin diyebilir yorumu siz yaparsınız artık.

Son düzenleme:
3.5 milyon tl için 1.5m tl peşinat istendi kurasız yöntem için. 297500 tl ise katılım payı istendi. aylık taksitler 55 bin tl olacak şekilde 6 ay sonraya teslimat şeklinde sözleşme imzaladı bir tanıdığım. 3.5 milyondan fazla 1 kuruş ödemiyorsun katılım payı haricinde. Bankadan daha mantıklı duruyor gibi geldi.

Niye yalan söylüyorsun millete? Tek bir tane şuraya dekont falan gönderebilir misin? Bakın yazıldım enayi gibi 6 ay oyalamadılar şu an parayı aldım 70 bin geri ödüyorum diye?

Merak eden arkadaşlar da varsa bunları 3-4 ay oyalasalar zaten 1 milyondan geçen seneyi baz alsak 350 bin çalmış oluyor. Bu sırada 3-4 ay bu arkadaşın dediği taksidi almaya başlıyorlar inanmayın. Yani resmen çekmedipin kredinin taksidini ödemeye başlıyorsun adamlar senin paranla faizi katladıkça katlıyor ve sizden 3-4 ay taksit alıyorlar parayı size vermeden. Faiz gelirini falan da cebe atıyorlar hiçbir şekilde krediye eklemiyorlar. 70-70 350 bin de oradan koyuyorlar. Zaten 6 ay bekletseler krediyi verme ve yazılma arasına resmen koskocam bir krediyi başkası için çekmiş olup saçma sapan borcunu siz ödemiş oluyorsunuz.

Yani sırf böyle allahı kandırıyorum diye ikna olan tipler varsa normal bankadan %40-50 daha pahalıya kredi almak buna değer mi kendinize sorun. Allah bile herhalde enayi misin diyebilir yorumu siz yaparsınız artık.
Niye yalan söyliyim dostum saçma saçma konuşma ya al bak

Merak eden arkadaşlar da varsa bunları 3-4 ay oyalasalar zaten 1 milyondan geçen seneyi baz alsak 350 bin çalmış oluyor. Bu sırada 3-4 ay bu arkadaşın dediği taksidi almaya başlıyorlar inanmayın. Yani resmen çekmedipin kredinin taksidini ödemeye başlıyorsun adamlar senin paranla faizi katladıkça katlıyor ve sizden 3-4 ay taksit alıyorlar parayı size vermeden. Faiz gelirini falan da cebe atıyorlar hiçbir şekilde krediye eklemiyorlar. 70-70 350 bin de oradan koyuyorlar. Zaten 6 ay bekletseler krediyi verme ve yazılma arasına resmen koskocam bir krediyi başkası için çekmiş olup saçma sapan borcunu siz ödemiş oluyorsunuz.

Al attım iyice incele bak boş boş konuşma

Son düzenleme:
3.5 milyon tl için 1.5m tl peşinat istendi kurasız yöntem için. 297500 tl ise katılım payı istendi. aylık taksitler 55 bin tl olacak şekilde 6 ay sonraya teslimat şeklinde sözleşme imzaladı bir tanıdığım. 3.5 milyondan fazla 1 kuruş ödemiyorsun katılım payı haricinde. Bankadan daha mantıklı duruyor gibi geldi.
Teslimatın zamanında olmasını falan geçtim 1.5 milyon peşin istiyorlar üstüne 300K katılım payı o da peşin istenir genelde ne etti 1.8 milyon para, bunu en basit haliyle 6 ay faize koysan 2.2 milyon lira gibi bir şey yapacak. Artı olarak 6 ay boyunca da aylık ödemelerle toplam 300K ya yakın para daha verecek onun faizini hesaba bile katmasak hiç bu sisteme girmese parasını biriktirse elinde 2.5 milyon parası olurdu.

Şöyle diyim kalan 1 milyonu kredi bile çekse yine 55K ya yakın taksitlerle 24 ay vadede toplam 1.4 milyona yakın bir şey öder, bu sisteme göre “hiçbir ek ücreti olmayan” sistem ise aynı taksiti 30 ay ödetip toplam 1.7 milyon civarı para ödetiyor.

Dediğim gibi bir de bu hiçbir gecikme olmazsa olacak durum, olur da 2 ay da bir bahane bulup geciktirirlerse zaten komple zarar. Hazır somut bir örnek gelmişken detaylı açıklamak istedim.

Son düzenleme:
Geri