Laptop her SSD'de sorun yaşıyor

nqaaN

80+
Reaksiyon skoru
0
Lenovo Gaming IdeaPad 3 laptopum var ve yaklaşık 3 senedir kullanıyorum.
Micron 2450 (modeli: MTFDKCD512TFK) SSD'im var. Bu SSD Windows yükleme ekranındayken kendi kendine takılıyor ve restart atmak zorunda kalıyorum sürekli.
Yaklaşık 3 ay önce falan başladı bu durum ilk başlarda 1 kez oluyordu sonra yavaş yavaş arttı. Şimdi ise kafasına göre bazen hiç olmuyor bazen 2 kere bazen 5 kere üst üste yaşıyorum her sabah bilgisayarı açtığımda. Bu sebepten dolayı yeni SSD almaya karar verdim.
Micron 2500 SSD aldım 2. el fakat hiç kullanılmamış 7000mb/s okuması olan uzun M.2 SSD. Takıp denediğimde mavi ekran üzerine mavi ekran aldım ve zar zor Windows'u kurdum sonra sistemimle uyuşmadığını falan düşünüp iade ettim.
Sonra KC3000 aldım ikinci el ama kullanılmamış, sıfır onda da Windows kurulmadı sürekli hata verdi iade ettim.
İade sonrası tekrar SSD ararken kullandığım SSD beni 2-3 sene idare ettiği için tekrar aynısını alma fikri geldi aklıma çünkü 2-3 sene içerisinde bilgisayarı değiştireceğimi düşünüyorum o yüzden fazla düşünmeden sipariş ettim ve ürün dün elime ulaştı.
Fakat açtığımda Micron 2450 yerine 2500 geldi(ki zaten açarken yeşil değil de siyah renkli olduğunu görünce şüphelenmiştim).
Her neyse ben yine de denemek istedim fakat bu Micron 2500 küçük olan benim ilk satın aldığım(7000mb/s okumalı uzun olan) değil. Micron 2450 gibi küçük boylu olandan bunun 4000mb/s okuması var(modeli: MTFDKCD512QGN). Bunu da taktığımda ilk Windows'u kurduğumda hiçbir sorun olmadığını düşündüm çünkü önceki 2 SSD'yi farklı bir SSD slotuna takmıştım sebebi ise o 2 SSD'nin boyutunun büyük olmasıydı. Normal kullandığım küçük SSD'yi taktığım slotta büyük boylu SSD'ler için vida girişi yok. Bu sebepten dolayı sorunun diğer SSD slotundan kaynaklı olduğunu düşündüm ta ki dosyaları aktarırken video izlediğim sırada ilk mavi ekran hatasını alana kadar.

Bu arada bunları metin belgesine yazıyorum çünkü sürekli hata alıp duruyorum. Şu zamana kadar 20-25 defa hata aldım.
Hatırladığım kadarıyla:
2-3 kere direkt kendine restart attı PC, 3-5 kere direkt hata sebebi göstermeden çöktü ve genellikle PC mavi ekran geliyor fakat ekran komple glitchlenmiş gibi oluyor ve direkt restart atıyor kendine.
5-6 kere hata sebebiyle çöktü ve aldığım hataların bazıları şunlar;
KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE, IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, CRITICAL_PROCESS_DIED
(Ne kadar mavi ekran aldıysam yarısından fazlası ekran glitchleniyor gibi oldu.)

Bu arada çözüm olmasa da en kötü hatasını çözsem bana yeter çünkü bıktım artık makineyi kıracağım belki bi' gün patlayacak SSD ve ben hâlâ bir tane SSD bulamadım şu bilgisayarda çalışacak.

Minidump dosyaları: https://disk.yandex.com.tr/d/R-ak65Vyg2c14g

Bana SSD değil de sorun ana kart veya ram gibi geldi.

Dosyaları sırayla yapay zekaya ver ve en sonunda çok kez format atmış olduğunu belirt. WİFİ kartı, RAM, VRAM'i ilgilendiren tatminkar cevaplar veriyor ve yazılımsal bir kaç çözüm önerisi de var.

Ben de öyle düşünmedim değil bi' anlık fakat Micron 2450'yi kullanınca Windows açılış ekranında takılma yaşıyorum fakat mavi ekran hatası almıyorum
Sadece o SSD de mi oluyor? O zaman bilemiyorum.

Bence ram veya anakartta sorun.
Ssdlerde sorun yok. Farklı ram bulun test edin.

Geri