Islemci Sicakligi Bir Anda Artiyor

Reaksiyon skoru
16
Islemci ryzen 7 7800x3d chromeda gezerken baska birseye tiklayinca bir anda artiyor sonra geri normalde donuyor. Biraz arastirdim CPB kapatilmasi sonucu duzelecegi yaziyor dogru mudur ne yapmam gerek?

Islemci ryzen 7 7800x3d chromeda gezerken baska birseye tiklayinca bir anda artiyor sonra geri normalde donuyor. Biraz arastirdim CPB kapatilmasi sonucu duzelecegi yaziyor dogru mudur ne yapmam gerek?
Eğer kule tipi ya da oto pump hızı kullanıyorsan spikeler olur. Kaç dereceye çıkıyor?

bir anda artıyor dediğiniz kaçtan kaça çıkıyor mesela

hocam bence normal ama eğer bir ayar yapmak isterseniz fan için bir ayar yapabilirsiniz veya tarayıcıyı değiştirebilirsiniz chrome biraz fazla kullanıyor rami diye biliyorum öyle deneyin birde

Ben de aynı şeyi yaşadım 3d modellerde bu şekilde olması normalmiş. Anlık yükseldiği derece de uzun süre kalmiyorsa sıkıntı yok. 55 e çıkıp 40-45 e düşüyor benim de o yüzden sorun etmiyorum.

Ben de aynı şeyi yaşadım 3d modellerde bu şekilde olması normalmiş. Anlık yükseldiği derece de uzun süre kalmiyorsa sıkıntı yok. 55 e çıkıp 40-45 e düşüyor benim de o yüzden sorun etmiyorum.
2-3 saniye sonra geri dusuyor. Oyunda 70 derece gormedim internette gezinirken boyle olmasi sasirtti. Tesekkur ederim yazdiginiz icin.

Normal onlar ani frekans artışında her işlemcide olur buna bir de 7800X3D nin yapısal sorunu eklenince daha da fazla sıçrar kafaya takılacak şey değil, Max sıcaklık 90 dereceyi geçmedikçe keyfine bak.

Bende de 360mm soğutmalı ryzen 9 9900x3d var. Lakin hiç böyle ani çıkışlar olmadı.

Geri