@MeGaDave06 Hocam extreme testini 3 cycle yaptım hata tespit etmedi 2 saat 22 dakikada.Önceden de octt testi yapmıştım hata vermemişti 25 döngüye üşeniyorum artık stabil diyelim bence

.Tavsiyeniz nedir şimdi böyle bırakayım mı yoksa fazla uğraşmak overkill mi olur?Açıkçası reddit'te diğer kişiler genelde aida64 58 ns skoruna pek ulaşamamışlar bana iyi geldi sanki.
Extreme testinde hata vermemesi güzel ama zafere ulaşmadınız henüz. 1usmus yapmanız şart. Çünkü extreme ile 1usmusun algoritması biraz farklı. Extremede hata vermeyen 1usmusta verebilir veya tam tersi

. Zaten extreme ile 1usmus şart. Size pcbdestroyer falan çalıştırmıyorum fark ettiyseniz

Rame stabil dersiniz aslında arka planda daha kötü performans/bank eşleşmemesi gecikme artışları ve anlık droplar yaşatabilir. Örnek;
Son döngüde hata verdi. 2 saat 16 dakika

bir kaç ufak ayar daha yapmak zorunda kaldım bu sefer geçti
Occtnin hangisini kullandınız? Occtde sadece ram stres kısmı var. Orda %80 üzerini veya %80 i seçip stres testi yapabilirsiniz. Sse ve avx2 ikisini birden 1 saat yapabilirsin.
1 kere yapacaksınız sonra iş kolay. Ram oc sabır ister
Keşke extreme testi bitince ekran görüntüsü atsaydınız…
Stabil diyelim demekle malesef olmuyor. 1usmustan geçerse biraz daha hızlandırmak için ne yapabiliriz ona bakarız daha verimli ve güçlü kullanırsınız
2.5 saat sıkıcı geliyorsa 1usmus çalıştırdıktan sonra gidin uyuyun

en güzel öyle geçiyor.
3 errore kadar müsade verin nerde neyin yanlış olabileceğini bulurum. Korkmayın bişey olmaz çalıştırın ram ayarlarınız öyle freeze bsod falan verecek kıvamda değil.
1usmus geçtikten sonra occt sse ve avx2 yi ayrı ayrı yarım saat bile yapsanız yeter.
Normalde 8 saat strese bırakanlar var (ki en sağlam kaya gibi olan budur). 6. Saatte hata alan bir arkadaşım olmuştu optimize etmemiz yaklaşık 1 saati almıştı neyi nasıl yapabiliriz nasıl deneyelim diye iştirak ederken yaptık bi ayar bu sefer 8 saati hatasız geçirdi
Ben size o kadarını da yaptırmıyorum çünkü zamanlamalarınız fena değil
Yine karar sizin ama gerçeği söylemek durumundayım. Dilerseniz yapmayabilirsiniz ama yaptınız ayar hep “?” Olarak çalışır
Bu arada iod 1.00 verebilirsin 1.05 o profil için gereksiz fazla

ses problemi, parazit cızırtı vs. yaşarsan 1.01 yap