Evde sunucu açmak için ne tür tavsiyeler verirsiniz?

ASELS

80+ Silver
Reaksiyon skoru
939
Kablonet sabit ip alıp evde sunucu açma işine bir girişeyim diyorum :) +/- yöneleri bakımından bilmem gereken şeyler neledir?

İlk yıl sadece kendi sitelerimi erişime açmak isterim.
Sonraki dönemde ise tanıdıklardan siteleri erişime açmak isterim
son dönemde ise ticari olarak bakarım işe...

Küçük çok ince bir lenovo mini mini bir pc var i5 3450 işlemcili 8 gb ram var ve ssd takılı, elektriği gayet güzel kullanıyor...

Neler tavsiye edersiniz? Bu konuda lütfen hsoting şirketlerini öenrmeyin lütfen veya reklam olmasın çünkü tamamen kendim yönetmek istiyorum tüm süreci ve işleri, hosting şirketlerinden sunucu kiralama, web sitesi barındırma işi beni bozar, hiç yapmam daha iyi.

sabit ip yerine cloudflare uzerinde yonlendirme yapmani tavsiye ederim oncelikle kendi internetini insanlara acmak bariz sikinti
Upload degerlerin ne durumda?
sunucuya docker kurup onun uzerinden basla gelecekte islerin karismamasi icin
bu pc ilk donemler isine yarayabilir ama siteler kurdukca ve ticari islere dogru yol aldikca artik gercek bir sunucuya gecmen gerekicek hem uptime icin hem upload icin ama ilk baslar icin okey bir isleyis olabilir bende self hosted icin kullaniyorum mesela

Sabit ip bence şart çünkü diğer uygulamalar yerine işi uzun da sürse tüm yönleriyle tecrübe etmek isterim. tunnel vs uygulamaları cloudflare filan açıkcası sıcak bakmıyorum. upload değerleri bakımından sıkıntı olmaz, para bakımından da sıkıntım yok şükür, sadece işi öğrenmek niyetindeyim öncelikle... linux sunucu sistem üzerine isp config ile işe girişeyim diyorum ama dediğim gibi daha yeni başlayacağım, bu bir proje aslında hep düşündüğüm, bugüne kadar en büyük sıkıntı yaşadığım nokta internet kısmı idi ama onu aşabilirim, artık ciddi düşünmeye başladım . :) zaten ticari işler için kendime 3 yıl süre verdim. geliştirmem gerekiyor kendimi.

Sabit ip bence şart çünkü diğer uygulamalar yerine işi uzun da sürse tüm yönleriyle tecrübe etmek isterim. tunnel vs uygulamaları cloudflare filan açıkcası sıcak bakmıyorum. upload değerleri bakımından sıkıntı olmaz, para bakımından da sıkıntım yok şükür, sadece işi öğrenmek niyetindeyim öncelikle... linux sunucu sistem üzerine isp config ile işe girişeyim diyorum ama dediğim gibi daha yeni başlayacağım, bu bir proje aslında hep düşündüğüm, bugüne kadar en büyük sıkıntı yaşadığım nokta internet kısmı idi ama onu aşabilirim, artık ciddi düşünmeye başladım . :) zaten ticari işler için kendime 3 yıl süre verdim. geliştirmem gerekiyor kendimi.
Yeni gelen bildirim ile gördüm mesajınızı eğer internetinizi nasıl koruyacağınızı detaylı bilmiyorsanız sabit ip direkt sizi hedef haline getireceklerdir cloudflare sanit ipden daha detaylı ve sizin için gelecekte çok daha işinize yarayacaktır benimki rabii küçük nir tavsiye

Yeni gelen bildirim ile gördüm mesajınızı eğer internetinizi nasıl koruyacağınızı detaylı bilmiyorsanız sabit ip direkt sizi hedef haline getireceklerdir cloudflare sanit ipden daha detaylı ve sizin için gelecekte çok daha işinize yarayacaktır benimki rabii küçük nir tavsiye
Katılıyorum hocam. Cloudflare tunnel ile birlikte kendi IP adresin üzerinden çıkabilirsin dünyaya. Böylesi çok daha güvenli olacaktır.

Katılıyorum hocam. Cloudflare tunnel ile birlikte kendi IP adresin üzerinden çıkabilirsin dünyaya. Böylesi çok daha güvenli olacaktır.
Benimki tavsiyeydi arkadaş yine deneyebilir tabii de riske atmaya gerek yok benim hadi bilgim vardı da denedim ama riski yüksek yani

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,189,217
Üyeler
188,720
Son üye
Mehmet Yıldız54
Geri