Daha önceden de benzer bir konuya yazdım. İşletmeniz yoksa, eşinize dostunuza hediye etmeyecekseniz kahve, sos gibi ürünleri 1KG falan almayın. Bu ürünler çoğu zaman sık sık tüketseniz bile bitiremiyorsunuz. Her zaman en düşük gramajını almaya bakın. Bence bu kadar fazla da kahve tüketmeyin. Bir yerden sonra mide vb. genel rahatsızlıklara yol açıyor ve yorgunluk, hazımsızlık yapıyor.
Daha önceden kahve dünyasının indirimde 2-3 paket 250 gram kahve aldım. Tek paketin bile %40 zor bitirdim ve diğerlerinin tarihi bitince çöpe gittiler. Keza ara sıra yediğim noodlelar için istridye, soya sosu ve susam yağı aldım. Bunları büyük aldım kullanırım diye, çoğu halen dolu duruyor. Firmalar bilinçli bu taktiği yapıyor daha fazla alsın ucuz alsın diye aslında paketleme vb. yırtıyorlar. Ama inanın o sosun en küçük versiyonları ile bile uzun süre noodleları vb. tatlandırabilirdim.
Ayrıca şu kadar fiyatı aşarsan şu kadar indirim gibi ürünlerde, seri tüketilmeyecek ürünlerden uzak durun. Gereksiz israf oluyor ve kullanılmayıp çöpe gidiyor.
Mesela geçenlerde Amazon ₺750 üzerine %25 indirim yaptı. O indirimden meyve suyu ve hazır kahve aldım. Meyve suyu 1 ay içinde tüketildi.
Bu arada çikolatalı hariç bu hazır kahveleri beğendim. Bir tık yoğunlar, o yüzden iyi karıştırmak gerekiyor.
Meyve suyu zaten bayağı iyi ve tanesi ₺10 geldi 60 tane almış oldum. Evdeki herkes su gibi tüketti yani.