Asus Tuf Gaming FX607VU-RL017 Intel Core 5 210H 16GB 512GB SSD RTX4050 140w

Bunun artısı nedir peki hocam neden bunu önerdiniz neyi daha iyi
Attığınız asusa göre ekran kartı ve işlemcisi daha güçlü. Gamegaraj'a göre de marka , güvenilirlik ve ekran açısından daha üstün.

ben olsam 5060 lı düşer bu fiyata takip edince öyle bir laptop alırdım. 5050 almazdım bu paralara

Attığınız asusa göre ekran kartı ve işlemcisi daha güçlü. Gamegaraj'a göre de marka , güvenilirlik ve ekran açısından daha üstün.
Bakacağım hocam kafam karıştı hangisini alayım diye taksitle alcam pişman olmak istemiyorum o yüzden

Konuyu açalı 15 gün falan olmuş ama belki fikir verir. Aynı laptopu bende 27 28 Ocak gibi aldım. Şimdilik fazlası ile memnunum.
Kısaca özet ve fikir vermesi açısından şöyle diyeyim..

Batarya konusu ilk başta az gidiyor gibi sezdim ama biraz kullanınca ve ekran hz sini 60 Hz ye alınca gayet tatminkar bir süre veriyor gaming laptop olmasına rağmen.. Şöyle ki geçen gün yatarken gece 2,30-3 gibi Edge tarayıcı da canlı TV açtım tam ekran modunda ve en kısık ekran seviyesinde. Sabah 7.45 de uyandım hala açıktı %17 şarjı vardı :)

Oyunlara gelince. Ben 10 senedir konsol oyuncusu olduğum için öyle çok yüksek Fps leri arayan bir oyuncu değilim . Ama bir fikir vermesi açısından Fps olayını özetlemek gerekirse.. DLSS kapalı şekilde; Forza Horizon 5: Ultra ayarlarda ekranın desteklediği 144 hz yi sonuna kadar sorunsuz veriyor.. GoW Rangrök: Yüksek ayarlarda 100-110 FPS arası , Uncharted 4: Her şey yüksek ayarlarda 90-100 FPS, The Last of Us: Orta yüksek karışık olarak ayarlarda 70-75 FPS. ( Bunların hepsi DLSS kapalı halde )

DLSS kalite -Dengeli Mod veya kare hızı on yapınca bu değerlere 15-25 FPS arası değerler daha ekleyebilirsiniz. .

Not olarak şunu da belirtmek isterim. Ben genelde oyunlara ve Ekran HZ sine sınır sınırı koyuyorum Nvidia ayarlarından. Sınır koymayınca oyunlarda ara sıra drop giriyor . Zaten başta dediğim gibi konsolda max 60 la oynamaya alışkın olduğum için yüksek fps derdim yok ama 85 FPS sınırı koydum hep ekran hz sine hem de FPS ye. Oyunlarda 85 Fps de yüksek ayarlarda miss gibi oynuyorum valla . Genel olarak gayet memnunum ben laptoptan . Bu kadar performans beklemiyordum açıkçası..

Memnun olmadığın ne var derseniz. Buna memnuniyetsizlik demeyeyim ama bazılarına Hafızası tabi ki yetmez. Bir GOW 180 190 GB yer kaplıyor düşününce aynı anda max. 2 oyun yükleyip başka da Pc ye bir şey konmaz. Ben Genelde Harici Depolama SSD ye yükledim oyunları miss gibi öyle oynuyorum hafıza sorunundan şikayetim yok :)

Son düzenleme:
Geri