İkisi yaklaşık aynı fiyatlarda hangisini alayım emin olamadım AMD kartın VRAM falan daha iyi ama Nvidia kartta da Cuda ve Tensor desteği var bunlar aşırı önemli diyorlar.
Cuda bazen 3-5 kat fark ediyor yazılımlarda falan diyorlardı o kafamı karıştırdı. İmkan olsa RTX 5060Ti falan alacağım da çok pahalı kalıyor şuan sistemde işlemci ve ram de değişeceği için karta en fazla bu kadar ayırabildim.6800xt çok çok çok daha iyi kendim 3060 12gb kullanıyorum saf güçte çok iyi değil
Doğrudur fiyatı yüksek ama alternatifi yok işte 8GB oluyor diğer kartlar o da yetmiyor.3060'a hala 12gb diye kanıp ikinci elde bi kamyon para verenler var. işin enteresan tarafı 12gb vram var diye kartı hint kumaşı zanneden sahipleride var. Allah ıslah etsin![]()
kanka 12gb vram + 3060 gpu yetmiyor. napakcasın 1080p'de 80fps alıyorsun ama hadi 12gb var 2K açayım mı diyeceksin. 30a düşüveriyorCuda bazen 3-5 kat fark ediyor yazılımlarda falan diyorlardı o kafamı karıştırdı. İmkan olsa RTX 5060Ti falan alacağım da çok pahalı kalıyor şuan sistemde işlemci ve ram de değişeceği için karta en fazla bu kadar ayırabildim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Doğrudur fiyatı yüksek ama alternatifi yok işte 8GB oluyor diğer kartlar o da yetmiyor.
3060'ın RT performansı daha iyi. 6800xt saf güç olarak biraz daha iyi. Bence bütçeyi artırıp 4060 ti yada 4070 almak daha mantıklı olur.