Psumun fan hızını düşürebilir miyim

Reaksiyon skoru
0
arkadaşlar 2.el 6900xt aldım mevcut olan psum yetersiz geldiği için çok uygun fiyata 2. el xigmatek x miner 1800w 92+gold psu aldım (denk düşürdüm normal oyun sisteminde kullanılıyordu tertemiz) fakat mining için üretilen bir psu olduğu için hem fanı çok büyük hem de çok yüksek hızda dönüyor ve fazlasıyla uğultu yapıyor uzay sistem kullanıyorum ve bu ses beni rahatsız etti açıkçası benim bu fan hızını ayarlamamın bir yolu var mı ya da fanını kendim değiştirsem veya fanı yavaş döndürebilecek bir çözüm bulsam bu psuya zarar verir mi çünkü sistemim zaten maks 700w çekiyor

güç kaynağını açıp ölen bir arkadaş olmuştu, prize takılı değilken bile kondansatörler içinde güç tutabiliyor çarpılıp hayatını kaybetmişti gencecik çocuk, bence kendin içini açıp fanını falan değiştirmeye çalışma.

Konuda bir fikrim yok ancak takılı olmasa bile belli bir süre sakın temas etme içinde elektrik kalıyor belli bir süre.

hocam psu nun fanı DC dir zaten bu pwm devresi ile hallede bileceğinizi düşünüyorum pc den ayarlama yapamıyorsanız bu devre fanın hızını konrol edecek

DC tarafında böyle bir durum yok. 12V var en fazla zaten. Fan portuda orada oluyor. PWM tarafına dokunulmadığı sürece poroblem olmamalı. Tabii konu sahibinin elektrik ile ilgisi hiç yoksa bulaşmamalı. PSU denildiği gibi gerçekten tehlikeli.

1770043572785.webp

1770043825017.webp

1770043610411.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

arkadaşlar 2.el 6900xt aldım mevcut olan psum yetersiz geldiği için çok uygun fiyata 2. el xigmatek x miner 1800w 92+gold psu aldım (denk düşürdüm normal oyun sisteminde kullanılıyordu tertemiz) fakat mining için üretilen bir psu olduğu için hem fanı çok büyük hem de çok yüksek hızda dönüyor ve fazlasıyla uğultu yapıyor uzay sistem kullanıyorum ve bu ses beni rahatsız etti açıkçası benim bu fan hızını ayarlamamın bir yolu var mı ya da fanını kendim değiştirsem veya fanı yavaş döndürebilecek bir çözüm bulsam bu psuya zarar verir mi çünkü sistemim zaten maks 700w çekiyor
Ufak bir devreyle ısıya duyarlı bir fan devresi yapabilirsin.

İkincil hatta veyahut PWM hattının soğutucusuna takabilirsin.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,822
Üyeler
189,734
Son üye
Cengiz.turk
Geri