Alınacak soğutucunun RAM'e çarpıp çarpmayacağını nasıl anlaşılır?

raynox

80+
Reaksiyon skoru
4
2 hafta önce hazır sistem aldım fakat soğutucu yeterli gelmiyor işlemci oyunlarda 85 dereceyi görüyo Thermalright Peerless Assassin 120 TL-C12 almayı düşünüyorum fakat ramlerle çakışırmı emin değilim anakartım h 610 m ve ram im gskill flare 5x fanı biraz kaldırabilirim fakat 5mm lik bir boşluk var yeterli olurmu bilmiyorum

2 hafta önce hazır sistem aldım fakat soğutucu yeterli gelmiyor işlemci oyunlarda 85 dereceyi görüyo Thermalright Peerless Assassin 120 TL-C12 almayı düşünüyorum fakat ramlerle çakışırmı emin değilim anakartım h 610 m ve ram im gskill flare 5x fanı biraz kaldırabilirim fakat 5mm lik bir boşluk var yeterli olurmu bilmiyorum
Çakışmama gibi bir durum yok illa çakışır fanı biraz yukarı kaldırıp çözebilirsin hiç bir eksisi yok kullanıcıların %90'ı öyle kullanır.

Çakışmama gibi bir durum yok illa çakışır fanı biraz yukarı kaldırıp çözebilirsin hiç bir eksisi yok kullanıcıların %90'ı öyle kullanır.
bende öyle yapmayı düşündüm fakat kasam 162mm ye kadar destekliyo soğutucu 157mm o yüzden çok fazla kaldıramıcam muhtemelen kurtarırmı diye merak ettim çok fazla anladığım bir konu değil.

Kasa, işlemci modeli ve bütçen nedir?

Hocam fanı biraz yukarı alarak kullandım ben sorun olmuyor şu an termal macunsuz valoda 48 derece falan PC

hocam kasan max kaç mm destekliyor bende 5mm boşluk kalıyo ama fanı kaldırmaya yeterlimi emin olamadım.
hocam kasanın kaç desteklediğini hatırlamıyorum ama blok şu an cama değiyor.

hocam kasanın kaç desteklediğini hatırlamıyorum ama blok şu an cama değiyor.
hocam baktım şimdi bazı kaynaklarda ram uzunluğu 40 mm ye kadar bir sıkıntı yaşatmadığı yazıyor ne kadar doğru bilmiyorum benim ramim 33mm olduğu için sıkıntı çıkartmaz sanırım.

ben chatgpt ye yazıyorum ürünün performansı kaç cm lik yerler bıraktığı tüm bilgileri anakartınla ramleri ve kullanmak istediğin fanı yazdığında ortaya çıkıyor.

Ben 165mm cpu desteği olan kasaya 162mm kule tipi taktım (PA 120 Digital). Bu yazan değerler garanti sığacak şekilde hesaplanmış oluyor, çok az esneme payı var, normal PA 155mm olduğu için her türlü sığar sorun olmaz.

Geri