Yardım Türk Telekom 100Mbps Hiper paketi kullanıyorum yeni bir modem almaya gerekvarmı?

Berke345

80+
Reaksiyon skoru
5
Türk Telekom 100 Mbps limitsiz Hiper interneti kullanıyorum. Ama son zamanlarda internet alakalı çok sıkıntılar çekiyorum. Kopme Çekmeme gibi. Türk Telekom tarafından gelip kontrol edildi kabloda bazı sıkıntılar olmuş düzeltti şuan için ama ilerde ne olur bilemiyorum artik. Yeni bir modem almayı düşünüyorum ama gerek varmı acaba diye sorguluyorum kendimi.Gelen arkadaşlar sorduğumda çok fazla gerek yok dediler ama. Şuan kullandığım modem ZTE VSDL modem ilk interneti bağlantığimdan beri aynı modemi nerdeyse 6 yıl oldu onu kullanıyorum Şuan ki taahhütmü yeni yeniledim daha 100 Mbps yaptım. sanki diyordum değiştirmiş olsam daha iyi olucak her yönden suanki ömrünü yemiş gibi duruyordu ama yenide bilemedim sizlere tanışmak istedim. Yeni almayı düşündüğüm yine Türk Telekom üzerinden bayiden bir fiber güçlü premium modem almayı düşünüyorum sanırım wifi 6 gibi şeylerde sanırım olucak içinde ama almaya gerek varmı acaba şuan internet paketim ve alt yapıma gerek varmı ki sonuçta alt yapı ve paket belli gerek varmı? hız konusunda kopma problemleri bir etkisi olur mu faydasını görürmuyum yoksa boşuna boşuna mı almış olurum uzun tuttum ama şimdiden cevap verenlere teşekkür ediyorum

Son düzenleme:
100mbs için Wifi6 gereksiz tabi ki Wifi5 teknolojisi desteklenen cihazlar ile 500mbs sağlıklı verir tabi kaliteli ciazlar arası da farkeeder kabloluda zaten hiç farketmez 1 gbs olsada direk alır
Wifi6 ise 500 mbs üzerinde daha çok sağlıklı olur
Ayrıca ZTE modemler çekim konusunda gerçekten iyi bende Keneetic Hero model vardı mesela aynı mesafede ZTE ile yarı yarıya alırdı Hopper modemini aldım yine 200mbs daha düşük veriyor çekim konusunda ZTEler gerçekten iyi ama özellik olarak çok kısıtlı

Onun dışunda Wifi6 geleceğe dönük olarak alabilirsin ama ZTE modemnlerin hepsi Wifi6 diye biliyorum ben
Wifi6 cihazlar arası wifi5den daha iyi anlaşıyor daha az parazitli veriyor

100mbs için Wifi6 gereksiz tabi ki Wifi5 teknolojisi desteklenen cihazlar ile 500mbs sağlıklı verir tabi kaliteli ciazlar arası da farkeeder kabloluda zaten hiç farketmez 1 gbs olsada direk alır
Ayrıca ZTE modemler çekim konusunda gerçekten iyi bende Keneetic Hero model vardı mesela aynı mesafede ZTE ile yarı yarıya alırdı Hopper modemini aldım yine 200mbs daha düşük veriyor çekim konusunda ZTEler gerçekten iyi ama özellik olarak çok kısıtlı

Onun dışunda Wifi6 geleceğe dönük olarak alabilirsin ama ZTE modemnlerin hepsi Wifi6 diye biliyorum ben
Bütç3 varsa 6 iyidir ileri dönük olur

Hocam valla bende öyle düşünüyorum şuanlik bu altyapıda gerek yok diye ama acaba gözle görülür büyük bir fark olur mu diye ama fiyat ücret vermeyede gerek yok
Aslında memnunum diyebilirim 2020 beri aynı modem ile Türk Telekom kullanıyoruz zaten başka altyapı olan hiç bir kurum yok olduğum yerde

Şöyle anlatıyım sana hocam internete girişte iki tane giriş geliyor biri 2.4ghz diğeri 5.0 GHz benim telefonum destekliyor ve onu kullanıyorum wifi teknoloji baktığımda 2.4 giriş yapıp baktığımda wi-fi teknolojisi 4 olarak gözüküyor 5.0 GHz ile bağlandığimda wifi 5 olarak gözüküyor ama 5.0 GHz desteklemesi gerekiyor telefonun tabikide onun içinde bilgisayarıma zaten ethernet ile bağlıyorum genel olarak wifi 4 teknoloji kullanıyoruz yani kısaca demek istediğim benim modemde sanırım wifi 6 yok eski bir modem olduğundan dolayı çok detaylı bir şekildede modem özelliklerini bilmiyorum wifi 6 veya yeni nesil teknolojiler yok diye biliyorum şuanlik bu alt yapıda zaten bir anlamı da yok gibi yeni bir modeme para vermeyelim boşuna büyük fark olmaz harelde çekişte vb.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bütç3 varsa 6 iyidir ileri dönük olur
Valla şöyle diyeyim 18 ay taksit şeklinde alırım büyük ihtimalle ayda 90 TL faturaya yansıtıp o şekilde ödenir gider zaten taahhüt sürem o kadar o şekilde yaparım normalde tek fiyatı 1620 TL diye biliyorum ama kararsız kalmış durumdayım boşu boşunada vermek istemiyorum

Geri