Denizgezen
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 7,714
Buji düşük voltajda güzel performans sergilemez. Bobinin görevi sürekli şarj olan aküden aldığı 12 volt enerjiyi yüksek voltaja çevirmektir. Buji üzerindeki voltaj değeri motorun devrine bağlı değişiklik göstertir. Ama ortalama bir sayı söyleyeceksek bu 30.000 volt civarındadır.Tümden masraf yapmaktan iyidir. Göze görünmez,
Birde Bujileri pahalı ya. Hybrid arabalarında genelde 1NZ-FXE motoru yaygın.
En iyi performanslı uzun ömürlü Bujisi part numarası 90919-01284 diye aratın bulursunuz.
Çift iğneli , 3 kontak İridium kafalı yüksek performans ve sıcak çalışacak buji.
Bobin Az voltaj veriyor diye diğer kodlu bujileri takarsanız Bobini zorlayıp yakma durumu var. Çünkü Buji düşük voltajda çok iyi performans sergiliyor. Sürekli start stop halinde sıcaklık değerlerini koruyor diğer bujiler hızlı ısınmıyor kurum tutuyor.
Nereden biliyorum. 3 gün oldu usta yanlış buji taktı sanırım onun için check engine lambası yandı. ama Gemini ve Chat gpt bana ustanın aldırdığı başka bujinin yanlış olduğunu kanıtlarıyla sundu. Eski bujilerimi yerine taktırdım hataları sildirdim.
Bu yapay zeka keşke otomobil ustası olsaymış.
İridyum bujinin nikel uçlu bujilere nazaran farkı ise ucunun adı gibi iridyum olması. İletkenliğin ve dayanıklılığın farklı olmasından kaynaklı.
Şuan ve eskiden üretilen motor içinde yanma sonu sıcaklıkları zaten 1000 dereceye kadar çıkabiliyor burada iridyum buji standart bujilerden çok daha üst sıcaklıklara dayanıyor diyemeyiz.
Aracında arıza lambası yanmasının sebebi de bujilerin yanlış olma kısmından çok uyumluluk kısmı. Aracında ateşleme hatası verecektir.