- Bütçe
- 2800
Merhaba,
Mevcut sistemim için kule tipi hava soğutucu arıyorum. AMD nin stok olmayan zamanında işlemciyi seçince yanında 100-200 TL'ye satılan bir fanını almıştım.Kasa ve donanım bilgilerini aşağıya detaylı yazıyorum.
Öncelikle merak ettiğim konu: kule tipi soğutucu kasaya sığar mı ve hangi modelleri önerirsiniz?
Sessizlik ve serinlik benim için önemli, aşırı overclock yapmıyorum.
Tavsiye ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
BİRDE BURAYA KADAR OKUYANINIZ VAR ISE ONCELIKLE TEŞEKKÜR EDERİM VE BİR SORUM DAHA VARDI BEN KASAYI 4 YIL ONCE ALDIM VE DAHA HİÇ TERMAL MACUN YENILEMEDIM SON MACUN VIDEOSUNDAKI MX-4 Ü ALIYIM MI
Mevcut sistemim için kule tipi hava soğutucu arıyorum. AMD nin stok olmayan zamanında işlemciyi seçince yanında 100-200 TL'ye satılan bir fanını almıştım.Kasa ve donanım bilgilerini aşağıya detaylı yazıyorum.
Öncelikle merak ettiğim konu: kule tipi soğutucu kasaya sığar mı ve hangi modelleri önerirsiniz?
Sistem Bilgilerim
- İşlemci: AMD Ryzen 5 3600
- Anakart: Gigabyte B450M S2H (AM4, mATX)
- Ekran Kartı: Gigabyte RTX 2060 6GB
- RAM: 16 GB DDR4
- Kasa: Corsair Carbide Series SPEC-DELTA RGB (Mid Tower)
- Güç Kaynağı: 550W 80+ Bronze
Kasa Bilgisi
- Kasanın desteklediği maksimum CPU soğutucu yüksekliği: ~160 mm
- Yan panel temperli cam
- Anakart mATX olduğu için RAM ve soğutucu çakışması olmamasını istiyorum
Düşündüğüm / Örnek Soğutucu
- Dark Freezer X128 (yüksekliği ~154 mm)
- Bu tarz 120 mm fanlı kule tipi soğutucular kasaya sorunsuz sığar mı?
Sorularım
- 160 mm sınırı olan bu kasaya kule tipi soğutucu sorunsuz sığar mı?
- Ryzen 5 3600 için fiyat/performans olarak hangi hava soğutucuları önerirsiniz?
- RAM yüksekliği veya anakart nedeniyle çakışma yaşar mıyım?
- Stok soğutucuya göre ciddi fark yaratacak model önerileriniz var mı?
Sessizlik ve serinlik benim için önemli, aşırı overclock yapmıyorum.
Tavsiye ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
BİRDE BURAYA KADAR OKUYANINIZ VAR ISE ONCELIKLE TEŞEKKÜR EDERİM VE BİR SORUM DAHA VARDI BEN KASAYI 4 YIL ONCE ALDIM VE DAHA HİÇ TERMAL MACUN YENILEMEDIM SON MACUN VIDEOSUNDAKI MX-4 Ü ALIYIM MI