Sistemden çok fazla fan sesi geliyor

Kasa fanlari molex sanırım. Fanların bağlantılarını çıkartıp fan olmadan sesin neyden geldiğine bakar mısın? İşlemci soğutucun kötü değil ve sesli olacağını sanmıyorum. İşlemci kac derece oluyor?
İşlemci maksimum 70 derece görüyor. Ve dediğiniz gibi kasa fanları molex.

Molex fan sürekli tam güçte calisir. Sistem bostayken rahatsız ediyor olabilir mi? Psu fani eskimistir ve dönerken ses çıkartıyor olabilir.
Sistem boştaykende diğer kıyasladığım sistemlere göre yine biraz daha fazla ses çıkıyor. Ama oyun oynarken diğer sistemlere göre 2-3 kat daha fazla ses geliyor ancak onlarda molex fanmı kontrolcümü belli değil.

Sistem boştaykende diğer kıyasladığım sistemlere göre yine biraz daha fazla ses çıkıyor. Ama oyun oynarken diğer sistemlere göre 2-3 kat daha fazla ses geliyor ancak onlarda molex fanmı kontrolcümü belli değil.
Molex fan sürekli tam güçte çalışır. Bu yüzden oyuna girdiğinde ses artması gibi bir durum olmaz. Ekran karti fanı ses yapıyor olabilir. Deneyip hangi bileşenin ses çıkarttığını bulman gerekiyor.
Psu yüke binince fan hızı artacağı için ses artabilir.

Molex fan sürekli tam güçte çalışır. Bu yüzden oyuna girdiğinde ses artması gibi bir durum olmaz. Ekran karti fanı ses yapıyor olabilir. Deneyip hangi bileşenin ses çıkarttığını bulman gerekiyor.
Ekran kartından kesinlikle değil onu biliyorum zaten 50 dereceden sonra çalışıyor fanları. Kulağımı yaklaştırdığımda da en çok sesin nereden geldiğini tam çözemiyorum. PSU bobinlerinden gelen coil whine seside bilgisayar açıldıktan 10 dk sonra felan kesiliyor.

Psu yüke binince fan hızı artacağı için ses artabilir.
Peki bir fan kontrolcü alabilir miyim sizce? kasa fanları için. İşe yarar mı?

Peki bir fan kontrolcü alabilir miyim sizce? kasa fanları için. İşe yarar mı?
Öyle bir coklayici var mı bilmiyorum. 12v yerine 5v kanalına baglarsan fan hızı düşer. Bu durum sıcaklık artışı olarak dönecektir. Rahatsiz etmiyorsa onermem. Zaten molex fan dönme hızı bu yüzden çok yüksek olmuyor genelde.

Öyle bir coklayici var mı bilmiyorum. 12v yerine 5v kanalına baglarsan fan hızı düşer. Bu durum sıcaklık artışı olarak dönecektir. Rahatsiz etmiyorsa onermem. Zaten molex fan dönme hızı bu yüzden çok yüksek olmuyor genelde.
Peki son tavsiyeniz ne olur bunu yapabilirsin dediğiniz. zaten büyük ihtimalle psu dan gelen coil whine sesi için onun fanını değiştireceğim onun dışında önerirseniz iyi olur

Peki son tavsiyeniz ne olur bunu yapabilirsin dediğiniz. zaten büyük ihtimalle psu dan gelen coil whine sesi için onun fanını değiştireceğim onun dışında önerirseniz iyi olur
Fan degisimi ile coil whine düzelir mi? Bobin sesi olduğu için psu değiştirmen gerekiyor. Sesin kaynağını bulabildin mi? Ona göre ilerleyelim.

Fan degisimi ile coil whine düzelir mi? Bobin sesi olduğu için psu değiştirmen gerekiyor. Sesin kaynağını bulabildin mi? Ona göre ilerleyelim.
Bu videolarda ki ses çok büyük bir ihtimalle PSU bobinlerinden geliyor. Bazen de belli bir süre sonra kesiliyor fakat o durumda dahi yine fazla ses geliyor gibi. Yani diğer kıyasladığım sistemlere göre.

Bu videolarda ki ses çok büyük bir ihtimalle PSU bobinlerinden geliyor. Bazen de belli bir süre sonra kesiliyor fakat o durumda dahi yine fazla ses geliyor gibi. Yani diğer kıyasladığım sistemlere göre.
Bütçe varsa psu değiştir bence. Bu sisteme yakışmıyor zaten ses olayı bir kenara. Videoda olduğu gibi geliyorsa rahatsız ederdi beni. Fan dönmekte zorlanıyorsa ses çıkartabilir. Eski bir sistemin psu fanını değiştirip sesten kurtulmuştum.

Bütçe varsa psu değiştir bence. Bu sisteme yakışmıyor zaten ses olayı bir kenara. Videoda olduğu gibi geliyorsa rahatsız ederdi beni.
hangi PSU yu önerirsiniz peki fp olacak şekilde. 500 watt kullanıyorum şu an ve değerlere baktığımda da yetiyor

hangi PSU yu önerirsiniz peki fp olacak şekilde. 500 watt kullanıyorum şu an ve değerlere baktığımda da yetiyor
Bobin sesi rahatsız etmiyor ve psu fanından bu ses çıkıyorsa psu fanını değiştirip kurtulabilirsin. Güncel ve uygun psu modellerini bilmiyorum. Eski sistemimin psu fanı çok ses çıkartıyordu ve dönerken zorlanıyordu değiştirip sesten kurtulmuştum daha sonra psu değiştirdim. Değiştirmek yerine makine yağı ile düzzeltebilirsin. Sorun psu fanı ise tabii ki diğer türlü boş yere uğraşmış olursun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,851
Üyeler
188,839
Son üye
raseoo
Geri