Kaza sonrası sigorta ödemesi

Miragess

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
588
Arkadaşlar 2024 yılında bir kazaya karıştım adam durduğum yerde bana çarptı tamponu söktü götürdü tutanak tutuldu %100 karşıya verdiler kusuru araç tamirdeyken ikame araç almadık ama alma hakkımız varmış geçen günlerde bir sigorta şirketi bize ulaştı, tamir sürecinde arabasız kalmışsınız ikame araç almamışsınız bunun bedelini alabilirsiniz hakkınız var dedi, karşı tarafın sigortasından bunu alalım diye yetki verdik, ama bu şirket gitmiş adama dava açmış ve borçlu gözüküyormuş adam beni aradı neden böyle yaptınız bende size karşı dava açıcam falan dedi, açsın açacaksa bize bir şey olmazda merakım şu; tamir sürecinde gerçekten böyle bir hakkımız varmı ikame araç almak için ve almadıysak bunun ödemesini alabiliyormuyuz neredeyse 2 yıl sonrasında, bilgisi olanlar yazabilirmi?

Evet, almadığınız ikame araç hizmeti yerine araç mahrumiyet tazminatı talep edebilirsiniz.
Aracınızın tamirde kaldığı süre boyunca ulaşım için yaptığınız harcamaları veya aracınızı kullanamamaktan doğan ekonomik kaybı, karşı tarafın sigortasından değil, doğrudan sürücü veya araç sahibinden isteyebilirsiniz.
Dikkat etmeniz gerekenler:
İspat: Tamir süresini belirten servis raporu ve ulaşım masraflarını gösteren belgeler (fatura, fiş vb.) elinizde olmalı.
Zamanaşımı: Kaza tarihinden itibaren genellikle 2 yıl içinde dava açmanız veya talepte bulunmanız gerekir

Anladım, teşekkür ederim bilgi için ama etik olduğunu düşünmüyorum o kadar zaman geçtikten sonra para ödense de sahibine geri vereceğim.

Anladım, teşekkür ederim bilgi için ama etik olduğunu düşünmüyorum o kadar zaman geçtikten sonra para ödense de sahibine geri vereceğim.
Size katılıyorum o zamanda eğer bunu talep etseydiniz kesinlikle hakkınız vardı ama şuan karşımda tarafa haksızlık oluyor

Size katılıyorum o zamanda eğer bunu talep etseydiniz kesinlikle hakkınız vardı ama şuan karşımda tarafa haksızlık oluyor
Kesinlikle, eğer düzgünce konuşmasaydı lan lun diyerek başlasaydı alırdım ama düzgün insanlara düzgün davranmak gerekli.

Avukat veya hukuk şirketi kendine bir kazanç yolu bulmuş. Avukatlık masrafları falan size girer. Karşı tarafın Avukat'ı da aynı kişiyse hiç şaşma.

Avukat veya hukuk şirketi kendine bir kazanç yolu bulmuş. Avukatlık masrafları falan size girer. Karşı tarafın Avukat'ı da aynı kişiyse hiç şaşma.
yok ya bizim avukat tanıdık zaten sordum durumu alırsınız parayı sıkıntı olmaz dedi, ama bahsettiğim gibi almayacağım, dava devam etse para karşıdan tahsis edilse de geri iade ederim.

Geri