Temudan hala yurtdışı alışveriş yapabilirsiniz!

Ben temunun sahibi olsam çoktan tekmeyi basmıştım Türkiye pazarına. Bunlarla uğraşılmaz diye. Adamları cidden tebrik etmek lazım ürün satabilmek için bu kadar debelenen başka platform görmedim ben.

Ben temunun sahibi olsam çoktan tekmeyi basmıştım Türkiye pazarına. Bunlarla uğraşılmaz diye. Adamları cidden tebrik etmek lazım ürün satabilmek için bu kadar debelenen başka platform görmedim ben.
Sanırsın bizim faydamız için çalışıyorlar, herkes kendi çıkarına bakıyor, attıkları taş ürküttükleri kurbağaya değmese uğraşırlar mı sence?

Sanırsın bizim faydamız için çalışıyorlar, herkes kendi çıkarına bakıyor, attıkları taş ürküttükleri kurbağaya değmese uğraşırlar mı sence?
Adamlar para kazanmasa zaten uğraşmaz ama bana göre para kazansanda uğraşılmaz bu pazarla. Çünkü her çıkan karar doğrudan senin satışını engellemeye yönelik. Ve sen ne kadar çıkar yol bulursan bul yine bir kararla senin işine taş koyacaklar. Ne zamana kadar uğraşırlar bilmem ama 6 şubat kararından sonra ben komple TR pazarından çekilmesi taraftarıydım.

Çinde inanılmaz üretim var ama iç pazar çok durgun satamıyorlar bu yüzden ihraç etmek zorundalar

biliyordum şirketler kendi şirket kimliğiyle getirip iç piyasada bize ulaştırabilirlerse yd konusu çözülebilir demiştim darısı sheine

Orası öyle ama çoğu firma yine de uğraşmıyor riskli görüyor. Bence de riskli bir piyasa 3 ay sonra temu bir sebeple komple yasaklansa şaşırmayız bence.

Adamlar o kadar ambargoya rağmen pes etmiyorlar helal olsun :kekw:
Mantıklı bir çözüm, bunun önüne de engel koymazlarsa güzel olur.
Tabi eski çeşitlilik olmaz ama bakalım ne kadar depo yatırımı yapacaklar.

Geçtiğimiz günlerde temuda bazı yurtdışı ürünlerin tekrar listelenmeye başladığını gördüm, az önce ise bir tweete denk geldim. Temu Türkiye'de ithalatçı sıfatıyla şirket kurup gümrük işlemlerini kendi adına yaparak kullanıcılara satış yapmaya devam ediyor. Sistem yurtdışı bireysel alışveriş modelinden çıkıp Türkiye'deki ithalat firmasından alma modeline dönmüş durumda bu sayede gümrük işlemleri kullanıcı yerine firma tarafından yönetiliyor.

Satışa eklenen yurtdışı ürünler zamanla artacaktır fakat hükümet tarafından yeni sınırlandırmalar gelebilir, alışveriş yapacak arkadaşların hızlı olmasında fayda var.

Temu klasik yerel satıcı olmuş yanı.
Gamingen, Amazon'dan falan farkı yok.
Tek farkı stok tutmuyor.
Sen ürünü sipariş geçince ithal ediyor stoğa alıp KDV fatura kesip gönderecek. Buna ön sipariş de diyebiliriz.
Bu şekilde satışı jumbum yapıyor.
23 Mart teslimat diyor bazı ürünlerde.
Sipariş gelince bizim adimiza ithal edip KDV fatura kesip gönderiyor.
Bu süreç stoklu ürün satışı gibi olmadığı için gümrük işlemleri ve yurtdışı kargo süreci falan 20-30 gün sürüyor.
Amazon'da benzer bir sistemi yapıyor.
Gümrük limitinden dolayı Türkiye'de satılmayan ürünleri kendi getirip kendi dist. olup satıyor.
Amazon'dan aldığım cosori airfyer Amazon Türkiye garantili mesela.
Ha ileride eğer çok sipariş gelirse
Depo da açabilir Temu.
Çok satılan ürünleri stoktan yollamaya başlar.
Burada en büyük avantajı ise
Çinli firma olduğu ve aracı olmadığı için Çin'le aynı fiyata satabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,159
Üyeler
189,042
Son üye
ahmet2139
Geri