Yardım Saçma Sapan Olay Yüzünden Ehliyetim İptal Oldu

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

emrevoxy

80+
Reaksiyon skoru
31
bilen anlayan veya yaşayan birisi varsa öyle konuşsun lütfen rica ediyorum.

motor ehliyetim var araba ehliyeti almak için kuryelik yapıyordum stajyer sürücüyüm bu arada ramak kalmıştı stajyerliğimin bitmesine araba ehliyetini aldım zar zor daha 3 gün olmadan kırmızı ışıktan geçtim yunus polis varmış arkamda görünce daha sirene bile basmadan direkt sağ sinyalimi verdim durdum yanaştım dur bile demeden ondan sonra içimden dedim yapacak bir şey yok mecbur yiyeceğiz cezayı eyvallah kırmızı ışık cezasını yazdı ceza puanım 70 oldu ehliyetim iptal olmuyor yani biliyorsunuz ki ehliyetin iptal olması için sürücü ceza puanı 75 i geçmesi gerekiyor ondan sonra üstüne birde sol aynam yoktu ondan cezayı yazınca bu sefer puan 90 oldu ve iki ehliyetim de iptal oldu kırmızı ışıktan geçtiğimi kabul ediyorum ancak ben o olaydan 1 saat önce motoru yatırmıştım yani düştüm ufacık bir kaza olduğu içinde kaza tutanağı tutmaya gerek duymadım sol taraftaki çiziklerden ve aynanın kırık olduğundan da bu anlaşılır ki zaten aynamı bilerek sökecek olsam ikisini birden sökerdim neyse aynayı sepete atmıştım ondan sonra bu olaylar gelişti o kadar uğraşıp çabaladım zar zor bi ton para verip ehliyeti aldım ardından böyle bir olay yaşandı kırmızı ışık cezasına okeyim kabul ediyorum ancak bu ayna cezası yüzünden iki ehliyetim de iptal oldu yarın adliyeye gitsem iptal ederler mi cezayı sizce?

Geçmiş olsun hocam , anlayışsız polise denk gelmişsiniz. Sanayiye gidiyorum deseydiniz keşke

Bi bilgim yok maalesef

Kıssadan hisse kırmızıda geçmemelisin.

Cezayı iptal ettiremezsin, kırmızı ışığa okeysin zaten ayrıca aynanı kaybettiğin yatırma durumunda tutanak tutsan dahi bu seni haklı çıkarmaz çünkü motor o haliyle trafiğe çıkamaz.

Yani kırmızı da niye geçersin ki , bence haketmişsin dostum.
sizin gibiler siparişim nerde kaldı diye azarlamazs bizi kimse trafik kurallarına aykırı bir şey yapmaz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cezayı iptal ettiremezsin, kırmızı ışığa okeysin zaten ayrıca aynanı kaybettiğin yatırma durumunda tutanak tutsan dahi bu seni haklı çıkarmaz çünkü motor o haliyle trafiğe çıkamaz.
napiyim motor yok mu edeyim kaza yaptığım gibi mecbur çıkıcam trafiğe

sizin gibiler siparişim nerde kaldı diye azarlamazs bizi kimse trafik kurallarına aykırı bir şey yapmaz

yani ayna konusu tatsız ama kırmızıda niye geçtin dostum bunun haklı yanı yok ki

Dostum bu işi yapmak zorunda değilsin?Başka bir iş yap o zaman sızlanıyorsan.Kırmızı ışıkta geçmişsin iyiki de iptal olmuş , ışıklar orda boşunamı duruyor.Kurallara uyacaksın polis en iyisini yapmış.Birde verdiğin cevaba bak.

Ben bu yaşıma geldim kurye ile yemek memek siparişi vermedim, bana ters 🤣 Ama madem bu işi yapıyorsun sorumluluğunu da taşımak zorundasın ya da daha düzgün bir iş bulmak zorundasın. İki durumda da trafik polisi %100 haklı hatta iyi ki sana o cezayı vermiş, belki de ileride canından olurdun, kazaya karışırdın veya kazaya sebep olurdun. Para kazanmak için kuralları çiğneme serbestlği kimsede yok, bende de sende de veya bir başkasında da yok.

Motor ile hem kirmizi da gecis hem de ayna olmamasindan ceza yiyip, stajyer surucu oldugun icin de ehliyetinin iptal olmasini anladim ama araba ehliyetinin iptal olmasi sacma geldi bana. Sonucta araba surmuyorsun o an. Arabayla alakan yok onun iptal olmamasi lazim. Bununla ilgili itiraz edersen araba ehliyetini kurtarirsin belki ama motor da kurtarman zor gibi. Keske halden anlayan bir polis denk gelseymis. Gecmis olsun.

Benim anlamadığım misal; karada şöförlük yapamayana denizde kaptanlık veya havada pilotluk yaptırırlar mı? Eğer bu soru doğru cevaplanırsa bütün sorunlar ortadan kalkar. Polis % 100 haklı.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,974
Üyeler
188,860
Son üye
beko02zaza
Geri