KREDI KARTI ASGARISINI ODEYEREK BORC KAPANIR MI

Reaksiyon skoru
1
Selamlar yapikredi kartımda 10k limit var bi arkadaşım sadece asgarisini ödeyerek aynı tutarda borcu kapatabilirsin dedi. Yapay zeka ose akdi faiz ödediğin asgari dışındaki borca işler dedi. Örneğin 10kyi 5 ayda 2000 ödeyerek kapatabilir miyim yoksa faiz biner mi

Faiz oranları farklı (ana parayı ödemezsen farklı bir faiz asgari ödersen farklı) ama yine de faiz biner diye biliyorum, öyle olmasa kimse asıl parayı ödemez asgariden devam ederdi yani mantık dışı.

Öyle bir şey yok 3 yıl sadece asgariyi ödesen borcun 10 liraya falan düşse bile faiz biner diğer ay 7 lira ödersin falan bu şekilde sonsuz bir biçimde gidiyor

Hiç o kadar uzatan görmedim ama arkadaşın dediği gibi asgari ödersen kalana ayrı faiz ödemez isen ayrı faiz var

Selamlar yapikredi kartımda 10k limit var bi arkadaşım sadece asgarisini ödeyerek aynı tutarda borcu kapatabilirsin dedi. Yapay zeka ose akdi faiz ödediğin asgari dışındaki borca işler dedi. Örneğin 10kyi 5 ayda 2000 ödeyerek kapatabilir miyim yoksa faiz biner mi
sadece faiz ödeyip borcu otelersin

Faiz işler.
Sen ona bakarsan 10k çekip 1 ay vade ertelersen onun için de faiz biner.
Kısacası: Kredi Kartını Akıllıca kullanmazsan 1 yıl sonraki maaşını bile yersin.

this is elon musk

borcunu alacaklarına göre hesapla ben her zaman zor durumda olsam bile en fazla 2k borç bırakıyorum 10kyı 5 ayda bitiremezsin 8k haftaya 8336tl olacak 8336 - 6602 - 4795 - 2912- 950 olarak azalacak 6 ayda kapanacak

Usta asgariyi ödeyince faiz binmeyecekse banka ne kazanacak :D Herkese sifir faizli kredi dagitmak gibi bir şey oluyor bu. 10k borcun var diyelim, kk limitin 50k altındaysa %20, üstündeyse %40 ödeme yapmanı ister banka. Bunun amacı paranın ödenebileceği ile ilgili teminat gibi düşün. Asgariyi ödeyip ödememenin işlenecek faizle alakası yok. Her türlü kalan borcun bir sonraki aya akdi faiz uygulanarak devreder. Atıyorum 10k borcunun 2k asgarisi var sen 5k ödedin. Kalan 5k ya akdi faiz uygulanır borcun artar gelecek dönem yeni borcun asgarisi çıkar. Bankadan bankaya değişmekle birlikte %5-6 borcuna faiz biner yani. Üst üste 3 dönem asgarisini de ödemezsen kart kullanima kapatılır (borcun silinmez :D)

Banka hayır kurumu mu

Arkadaşlar bu kadar zorbalamanıza gerek yoktu zaten bilmedigim için sordum. Forumun amacı da bu ya hani. Borç batağına düştüm hayatımda ilk defa kredi karti kullanıcam. Ben kulaktan doğma bilgiler doğru mu yanlış mı diye sordum. Bu kadar şey yapmanıza gerek yoktu yani.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,973
Üyeler
188,860
Son üye
beko02zaza
Geri