fatik1881
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 530
iyi guzel de burasi Avrupa degil ki yasalar, regulasyonlar oldugu gibi islesin. Kafalarina estigi oyunlari tak diye engellerler.Onaylansa bile sadece 15 yaş onaylanır. Tam bilmiyorum son durumu. Ama oyunlara dokunmazlar
Bundan dolayı bilgisayar fiyatlarında izdiham yaşanmayacağı arz talep dengesi değişir ucuzdan bilgisayar alanlar çok olur sonra oyunlar açılırsa ucuzdan bilgisayar alanlar yaşadıDoğru demiş oyunlar yasaklansın
Mevzu zaten yasaklanmaktan cok yasaklayan kisim. Minecrafti siddet iceriyor diye yasaklamaya calistilsr zamaninda sence boylr dusunenler oyunlar icin gercekten duzgun yass mi cikarirlar.Bu arada sosyal medyada özellikle içerik üreticilerinin gazına gelen çok fazla boş yapan insan var.
Şu an Avrupa’nın büyük kısmı bu tarz kararlar almaya başladı, Çin ise bunu uzun süredir uyguluyor ve bu konuda en ileri ülkelerden biri.
Aslında yasa kötü değil; belki gençler biraz daha kendi aklını kullanmayı öğrenir. Şu an çoğu, popüler kişilerin fikirlerini sorgulamadan benimseyen bir kitle gibi davranıyor.
Asıl mesele yasanın nasıl ve ne ölçüde uygulanacağı. Şimdilik sorun yok ama ileride “şiddet içeriyor” ya da “cinsellik var” diye GTA gibi oyunlara müdahale edilirse sıkıntı çıkar. Gerçi o kadar ileri gideceklerini sanmıyorum ama belli de olmaz.
İyi prim kasmış yine XD
Oy kullanabilen kişiler bundan etkilenmiyor. Nasıl bir oy kaybı hayal ediyorsun?Bence bu attığım fotoğraftaki gibi olur belki yaş indirimi yapabilirler dediğin gibi ama böyle onaylanırsa CHP çok oy kaybeder bence zaten onaylanırsa bunun hakkında çok konu açılacağını düşünüyorum