Buna drift denmiyor; buna dead zone, yani ölü bölge deniyor. Analogun belli bir noktadan sonra, sen hareket ettirmeye devam etsen bile iç/dış hareketinin bir işe yaramaması gibi düşünebilirsin. Kastettiğim şu: Sen kolu %80 ittiğini düşün, ama sistem bunu %100 olarak algılıyor. Sen %80’den %100’e doğru hareket ettirsen bile sistem hâlâ %100 olarak görüyor. Bu bir tasarım hatası denebilir ama dediğim gibi genelde sorun yaratmaz. Verdiğim oranlar da mecazi; bu kadar yüksek değil.Klasik drift sorunu. Eğer çok fazla değilse ve oyunlarda sizi rahatsız etmiyorsa endişelenmeyin.
Alıntıyı görüntüle
sonuçlarda böyle gözüküyor? sağdaki yuvarlağın ucunda kalıyor soldaki dışarı çıkıyor. ne yapmam lazım?
yani hocam iade ile uğraşmama gerek yok değil mi? ileride stick drift veya farklı sorunlara yol açmıyacaksa iadeyle uğraşmayı pek istemiyorum. gaming.gen.tr'nin iadesi pek iyi değil diye duymuştum.Buna drift denmiyor; buna dead zone, yani ölü bölge deniyor. Analogun belli bir noktadan sonra, sen hareket ettirmeye devam etsen bile iç/dış hareketinin bir işe yaramaması gibi düşünebilirsin. Kastettiğim şu: Sen kolu %80 ittiğini düşün, ama sistem bunu %100 olarak algılıyor. Sen %80’den %100’e doğru hareket ettirsen bile sistem hâlâ %100 olarak görüyor. Bu bir tasarım hatası denebilir ama dediğim gibi genelde sorun yaratmaz. Verdiğim oranlar da mecazi; bu kadar yüksek değil.
Bu gösterdiğiniz ise outer dead zone, yani alanın dış kısmında kalan ölü bölge diyebiliriz. Alan sınırına geçseniz bile analoğu oynatabiliyorsunuz demek; yukarıda zaten olayı anlattım.
bu her gamepadde olan bir şey diyebilirim sadece deadzone oranları değişir siz bunu oynarken hissetmiyorsanız iade etmenize gerek yokyani hocam iade ile uğraşmama gerek yok değil mi? ileride stick drift veya farklı sorunlara yol açmıyacaksa iadeyle uğraşmayı pek istemiyorum. gaming.gen.tr'nin iadesi pek iyi değil diye duymuştum.
yani ilk kez gamepad kullandığım için bir fark varsa da anlamadığımı söyleyebilirim. o yüzden net bir şey söyleyemiyorum, hareket ettirdiğimde herhangi bir sıkıntı çıkarmadan yuvarlakla aynı şekilde çalışıyorsa yuvarlak gibi, sıkıntı yok. rocket league oynamak için aldım o yüzden tam test edebileceğim bir oyun varsa söylerseniz sevinirim.bu her gamepadde olan bir şey diyebilirim sadece deadzone oranları değişir siz bunu oynarken hissetmiyorsanız iade etmenize gerek yok
Rekabetçi bir oyun oynamiyorsa deadzone onu pek ilgilendirmiyor zaten. Ben fotoğraf lardan pek bir şey anlamadan yorum yapmışım kusura bakmayın. Ama bence iade etme.Buna drift denmiyor; buna dead zone, yani ölü bölge deniyor. Analogun belli bir noktadan sonra, sen hareket ettirmeye devam etsen bile iç/dış hareketinin bir işe yaramaması gibi düşünebilirsin. Kastettiğim şu: Sen kolu %80 ittiğini düşün, ama sistem bunu %100 olarak algılıyor. Sen %80’den %100’e doğru hareket ettirsen bile sistem hâlâ %100 olarak görüyor. Bu bir tasarım hatası denebilir ama dediğim gibi genelde sorun yaratmaz. Verdiğim oranlar da mecazi; bu kadar yüksek değil.
Bu gösterdiğiniz ise outer dead zone, yani alanın dış kısmında kalan ölü bölge diyebiliriz. Alan sınırına geçseniz bile analoğu oynatabiliyorsunuz demek; yukarıda zaten olayı anlattım.
Rocket league için aldım şahsen, ilk kez gamepad kullandığım için bir fark hissedemedim o yüzden iade etmemeye karar verdim. ilerde sorun çıkarırsa garantiye yollarım diye düşünüyorum.Rekabetçi bir oyun oynamiyorsa deadzone onu pek ilgilendirmiyor zaten. Ben fotoğraf lardan pek bir şey anlamadan yorum yapmışım kusura bakmayın. Ama bence iade etme.
hocam garantiye göndersem bunu çözerler mi? ona göre ilerde farkı anlarsam vb garantiye gönderirim.bu her gamepadde olan bir şey diyebilirim sadece deadzone oranları değişir siz bunu oynarken hissetmiyorsanız iade etmenize gerek yok