Windows 11 mi yoksa windows 10 mu ?

•KoRkMaZ•

80+ Silver
Reaksiyon skoru
852
son güncellemelerle beraber ciddi fps kayıpları yaşadım. piyasada dolaşan bilgilere göre win11 güncellemelerinden ötürü bu sorunlar yaşanıyormuş. win10 desteğini kesildiğinden buraya geçmek mantıklı mı değil mi ya da buna bir çözüm getirilecek mi yorulmlarını bekliyorum

Windows 10 ltsc iot 2021, güncellemeleri kapatıp kullanıyorum. Windows güncelleme alınca bende saçmalıklar başlıyor. O sebeple sadece manuel şekilde ayda bir kez windows defender'ı güncelliyorum en azından güvenlik konusunda işkillenmemek için.

2026 itibari ile güncel sürümler aşağıda bu sürümler arasında sana tavsiye edebileceğim "oyun odaklı" sadece düşünüyorsan
VBS eklentisi olmayan sürüm Win10 - 20H1 yada daha günceli 21H2

Onun dışında kendim Win11 23H2 kullnıyorum ince ayar yapılmış normalden çok çok performanslı %10-15 arası fazla fps veriyor
Win10 - 23H2 sürüm no 23H2_22631.3007_X64 kullanabilirsin güncelliği kafana takmıyorsan

Artık Win 10 mu 11 mi diye düşünmeniz veya sormanız gerekmiyor donanım eski ise Win10 değilse Win11

1771311630246.webp

playbook dosyası gibi çalışan bir bat dosyası , geliştiriyorum optimizasyon için sistemden dosya silmek yerine windowsun çalışma mantığını değiştiriyor bu sayede diğer lite isolar gibi hata alma oranın çok azalıyor ,şuanlık windows 10 ltsc için geliştiriyorum bittiği zaman paylaşmak isterim (hdd ile denediğimde bile gayet iyi çalışıyordu günlük kullanım için)

Son düzenleme:
playbook dosyası gibi çalışan bir bat dosyası , geliştiriyorum optimizasyon için sistemden dosya silmek yerine windowsun çalışma mantığını değiştiriyor bu sayede diğer lite isolar gibi hata alma oranın çok azalıyor ,şuanlık windows 10 ltsc için geliştiriyorum bittiği zaman paylaşmak isterim (hdd ile denediğimde bile gayet iyi çalışıyordu günlük kullanım için)
bekliyoruz hocam bence mantıklı bir çalışma
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yeni güncellemeyle win11 %30 kayıp var. bence hala sorulması gereken bir soru. her defasında daha da kötüye götürmyeyi başarıyorlar
2026 itibari ile güncel sürümler aşağıda bu sürümler arasında sana tavsiye edebileceğim "oyun odaklı" sadece düşünüyorsan

Onun dışında kendim Win11 23H2 kullnıyorum ince ayar yapılmış normalden çok çok performanslı %10-15 arası fazla fps veriyor
Win10 - 23H2 sürüm no 23H2_22631.3007_X64 kullanabilirsin güncelliği kafana takmıyorsan

Artık Win 10 mu 11 mi diye düşünmeniz veya sormanız gerekmiyor donanım eski ise Win10 değilse Win11

Alıntıyı görüntüle

yeni güncellemeyle win11 %30 kayıp var. bence hala sorulması gereken bir soru. her defasında daha da kötüye götürmyeyi başarıyorlar

Alıntıyı görüntüle

Bu arada sadece ltsc sürümlerine çıkacak çünkü amacı stabiliteyi bozmadan performansı artırmak olacak windows 10 ltsc sürümü bitmek üzere bitince windows 11 ltsc için çalışmalara başlayacağım direk

Bunun temel sebebi sürekli özellik eklemeleri zaten MS son zamanlarda şikayeterin artması kaynaklı stabiliteye geçmesini söylemiş özellik güncellemleri durdurulmuş

Onun dışında ben mayıs 2025 güncellemesini kullnıyorum ağustosta çıkan SSd yavaşlatan güncelleme öncesi olanı kullnıyorum
Bir sorunum yok ama güncel kalmak isteyenler için 25 yıldır windowsu bildiğimden bir şey diyemiyorum
kişi kendi bilir
telefondada bilgisayardada güncelleme yapmam gerek yok

Lagdows 11 yerine 10 tercih ediyorum.

Windows 10

Hala 10 kullanıyorum debloatlı şekilde (debloat yapmak isteyen varsa dmlesin)

Projeyi bitirdim bu konudan detaylara bakabilirsin

Geri